25/7/19

Πόλεμος δεξαμενοπλοίων

Η Υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας συνέλαβε στο λιμάνι του Ισμαιλίου το ρωσικό δεξαμενόπλοιο «Νίκα Σπίριτ» το οποίο ισχυρίζονται ήταν το «Νέουμα» που χρησιμοποιήθηκε από τη ρωσική εθνική ασφάλεια στο ναυτικό επεισόδιο των Στενών του Κερτσς BU έχει υπό κράτηση ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στο Κίεβο, δήλωσε ότι το πλοίο φέρεται να μπλοκάρει τις ουκρανικές πλοία στο περιστατικό στα Στενά του Κερτς .
«Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας», μαζί με το γραφείο του Στρατιωτικού Εισαγγελέα έθεσαν υπό κράτηση το ρωσικό δεξαμενόπλοιο «Neyma» που μπλοκάρησε τα ουκρανικά πολεμικά πλοία στα Στενά του Κερτς» ανέφερε η Ουκρανική δήλωση.
Στα Στενά του Ορμούζ το Ιράν κατάσχεσε βρετανικό δεξαμενόπλοιο που παραβίασε το διεθνές δίκαιο προσπαθώντας να εγκαταλείψει την περιοχή τη μετά από σύγκρουση με ιρανικό αλιευτικό σκάφος. 
Σε επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το Ιράν Ιράν ανέφερε το βρετανικό δεξαμενόπλοιο «Stena Impero» συγκρούστηκε με ένα μικρό αλιευτικό σκάφος στις 19 Ιουλίου, και από το πλήρωμα μερικοί παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση. Στη συνέχεια, αντί να ανταποκρίνεται στις κλήσεις από τις ιρανικές αρχές, το βρετανικό δεξαμενόπλοιο απενεργοποίησε τον ασύρματο και άλλαξε πορεία πλέοντας «επικίνδυνα» προς την κατεύθυνση των εισερχόμενων πλοίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...