24/11/21

24 Νοεμβρίου 1958 δολοφονήθηκε στο διαμέρισμα του στο Καράτσι του Πακιστάν ο Σπύρος Παξινός επειδή ήξερε τους δολοφόνους του Μεταξά

Ο Παξινός δολοφονήθηκε από άγνωστους  στο διαμέρισμα του στο Καράτσι του Πακιστάν υπό συνθήκες που δεν εξακριβώθηκαν. Ήταν 63 ετών. 
Ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας Πόλεων που υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδος και διατέλεσε διευθυντής της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών από το 1936 έως την Γερμανική Κατοχή τον Απρίλιο του  1941 , οταν έφυγε με την Κυβέρνηση για την Αίγυπτο .
Το 1942 κατά τη διάρκεια δεξίωσης της Αγγλικής πρεσβείας στο Κάιρο, είπε σε Άγγλο διπλωμάτη ότι σκόπευε να γράψει βιβλίο που θα απεκάλυπτε τα πάντα γύρω από τον θάνατο του Ιωάννη Μεταξά και το οποίο θα εξέδιδε μετά τον πόλεμο. 
Την επόμενη ημέρα τον συνέλαβαν οι Άγγλοι και μεταφέρθηκε στις Συριακές φυλακές στο Άκρον, ως πράκτορας των Γερμανών. 
Λίγο πριν το τέλος του πολέμου μεταφέρθηκε σε φυλακές στην Ινδία. Όταν αποφυλακίστηκε δεν επέστρεψε στην Ελλάδα, αλλά εγκαταστάθηκε στο Καράτσι του Πακιστάν άνοιξε δικό του γραφείο και ασκούσε το επάγγελμα του ναυλομεσίτη. 
Επίσης διετέλεσε για ένα διάστημα πρόξενος της Ελλάδας στο Πακιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Ντ. Αϊιζενχάουερ θα εγκαταλείψει την Ερυθρά Θάλασσα

Το πυρηνικό αεροπλανοφόρο Dwight Eisenhower, το οποίο συμμετείχε σε επιχειρήσεις εναντίον των Χούτι στην Υεμένη, εγκαταλείπει την Ερυθρά Θά...