5/4/22

Στη Γαλλία , πέντε ημέρες πριν τις κάλπες η ΜαρίνΛεΠέν υποστηρίζεται από το 25% με ισχυρή ανοδική τάση ενώ η Συμμαχία για τον Πουστρόν είναι στο 26,5 % και αποσυσπειρώνεται.


H τηλεόραση έχει πείσει τους Γάλλους ότι , για το καλό της Ευρώπης πρέπει να απενεργοποιούν τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν λειτουργούν (85%). Επιπλέον. Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών αυτοκινήτων δηλώνουν ότι θα μειώσουν τη χρήση του οχήματός τους εκ των οποίων το 1/3 "σίγουρα", και σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες θα κάνουν εργασίες μόνωσης στο σπίτι τους .
Ολοι για τη φανέλα του Ουκρανού στρατιώτη.

 Η κρίση και η ακρίβεια πάντως, θα επηρεάσει την ψήφο τόσο των δεξιών όσο και των  αριστερών. Το 47% των εκλογέων που ρωτήθηκαν θεωρούν αξιόπιστη τη Μαρίν Λεπέν , που καταγράφει άλμα +9 μονάδων σε σύγκριση με την προηγούμενη που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες.
 Τα 42% εξέφρασε εμπιστοσύνη για τον Πουστρόν και ειναι 2% λιγότεροι από την προηγούμενη .
 Αυτή είναι η πρώτη φορά σε αυτή την εκστρατεία δεν είναι ο Πουστρόν ο υποψήφιος που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ των ψηφοφόρων. 

Η προεκλογική εκστρατεία χαρακτηρίζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Η αγοραστική δύναμη είναι μακράν το κύριο θέμα που θα καθοδηγήσει την επιλογή της ψήφου των Γάλλων. Η αγοραστική δύναμη είναι το πιό σημαντικό θέμα στην επιλογή της ψήφου για περισσότερο από το ήμισυ του εκλογικού σώματος. Για την υγεία θα ψηφίσει το 36%. Οι περισσότεροι από αυτούς, θα μαυρίσουν τα Λοκ-Ντάουν και την υγειονομική δικτατορία.

 Ως προς τα ποσοστά του πρώτου γύρου ο Πουστρον έρχεται πρώτος με ποσοστά μεταξύ 26%-27%, που, επιστημονικά, θα μπορούσε να είναι 24,94% ως 27, 05%. 
Το σημαντικό είναι ότι η παράταξη του εμφανίζει αποσυσπείρωση. Μόνο το 32% των ψηφοφόρων που των εξέλεξαν θα τον ξαναψηφίσουν σίγουρα. Ενισχύεται μόνο από τους «πουστριλέ» δεξιούς. Τους ψηφοφόρους του Φιγιόν που στην Ελλάδα θα ψήφιζαν και Εφιαλτάκη. Αυτούς που θέλουν να δουν Μαύρο Εύζωνα. Τους Γιατρομανωλάκηδες. 

 Η κ. Λε Πεν μετρήθηκε μεταξύ 23%και 25% που θα μπορούσε ¨επιστημονικά» να είναι και 26%.Το ρεύμα είναι υπέρ της. Τα ποσοστά της είναι τα υψηλότερα από την έναρξη της εκστρατείας Θα μπορούσε την Κυριακή να είναι πρώτη η κ. Λε Πεν αν πιάσει το δικό της «υψηλό» και δεν το ξεπεράσει ο Πουστρόν. 

Στη χειρότερη περίπτωση θα είναι 1% πίσω του. 

 Ο «Άλλος» «ακροδεξιός», ο ιουδαίος από την Αλγερία, έχει από 9-11%, και ο κ. Ντυπόν στο 3,5-4%. Η Βαλερί Πεκρές η νέα αρχηγός των γάλλων ευρω-συντηρητικών είναι γύρω από το 10%... 
Χοντρικά ο "δεξιός"  "χώρος" είναι 50%.
 Από τους ψηφοφόρους της κ.Πεκρες΄μόνο το 18% θα πήγαινε στον Μακρόν και το 23%-26% στην Λε Πεν . Οι άλλοι θα πάνε στην εξοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: