21/1/24

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΒΟΗΘΕΙΑ ΞΑΝΑΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ!

Οι Γερμανικές Μυστικές Υπηρεσίες δημοσιεύουν αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και κάνουν και Κόμμα και κατεβαίνουν στις Εκλογές

Εφιάλτες με την εκλογική νίκη των Εθνικοσοσιαλιστών βλέπουν οι «Αθέατοι» που φοβούνται ότι δεν μπορούν να ελέγξουν  το «κοπάδι». 

Η οικονομία της Γερμανίας βυθίζεται στην άβυσσο . Το 2023, η Γερμανία παρουσίασε τη βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη και από τις 20 χώρες της ευρωζώνης. Η βιομηχανική της παραγωγή μειώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα. «Υπάρχει φόβος ότι η Γερμανία σέρνει προς τα κάτω τους στενότερους εταίρους της», σημειώνει η ελβετική Neue Zürcher Zeitung.Ένα από τα κύρια προβλήματα της Γερμανίας, λένε οι ειδικοί, είναι η έλλειψη δικών της πηγών ενέργειας. «Η χώρα βασίζεται στις εισαγωγές ενέργειας για να στηρίξει βιομηχανίες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της εδώ και δεκαετίες», τονίζουν οι NYT.Οι Times, του Λονδίνου εν τω μεταξύ, σημειώνουν το υψηλό ποσοστό των ξένων στη Γερμανία. «Το 18% του (νόμιμου) πληθυσμού της Γερμανίας γεννήθηκε στο εξωτερικό .Για πολλούς ψηφοφόρους, αυτή είναι πάρα πολύ κοινωνική αλλαγή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», αναφέρει η εφημερίδα.


 Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είπε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ  (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας ότι, « η Γερμανία δεν είναι ο ασθενής της Ευρώπης»

Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της «Ζήμενς» Siemens, μίλησερ για την αναζωπύρωση του δεξιού εξτρεμισμού στη Γερμανία, ενώ οι επαγγελματίες ακτιβιστές συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τις «διαδηλώσεις» κατά της «Αλτερνατίβας» . Διαλαλώντας τα διδάγματα της ιστορίας της Γερμανίας, ο Kaeser προειδοποίησε για τη ζημιά στην εικόνα της Γερμανίας στον κόσμο και προέτρεψε τις γερμανικές επιχειρήσεις να προειδοποιήσουν δημόσια τις συνέπειες και είπε ότι θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις κατά του δεξιού εξτρεμισμού που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις. 

Η Διαδήλωση «κατά της ακροδεξιάς» συγκέντρωσε  30.000 άτομα στο Ανόβερο Ο. πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Christian Wulff και ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας Stefan Weil ήταν μεταξύ των διαδηλωτών στην πλατεία της Όπερας του Ανόβερου. 

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Είμαστε διαφορετικοί» και «Ο φασισμός δεν είναι εναλλακτική λύση».

 Η «Συνάντηση του Πότσνταμ είναι κάτι σαν την «Συνάντηση του Βάνζεε» του 1942  για την αναζήτηση Λύσης του εβραϊκού ζητήματος.

 Οι διαδηλώσεις  πυροδοτήθηκαν από ένα ρεπορτάζ της  BND στον  «ειδησεογραφικό ιστότοπο Correctiv», που αποκάλυψε ότι «μέλη του ακροδεξιού κόμματος Αλτερνατίβα  για τη Γερμανία (AfD) πραγματοποίησαν συνάντηση με ακροδεξιούς εξτρεμιστές τον Νοέμβριο στο Πότσνταμ στην οποία  και μέλη της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

Στη συνάντηση του Πότσνταμ, οι «ακροδεξιοί εξτρεμιστές» συζήτησαν θέματα όπως η «μετανάστευση», και την απέλαση «μεταναστών» και «μειονοτήτων», συμπεριλαμβανομένων των πολιτογραφημένων Γερμανών πολιτών.

 Παράλληλα, ο  Χανς Γκέοργκ Μάασεν , (Hans-Georg Maassen) , ηγέτης της «δεξιάς, υπερσυντηρητικής Ένωσης Αξιών», πρώην επικεφαλής της BND , που «απολύθηκε» επειδή υποβάθμισε  της υποθέσεις βίας κατά των μεταναστών, θα κατέβη στις εκλογές μπας και κόψει «κάτι» από τον αέρα της Αλτερνατίβας. 

Αυτός είναι καλός ακροδεξιός με Φιλελεύθερες ιδέες  και όχι σαν την «Αλτερνατίβα». 

Οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο  της «Ένωσης Αξιών» εξουσιοδότησαν τον Μάασεν «να θέσει σε κίνηση την ίδρυση ενός συντηρητικού-φιλελεύθερου κόμματος με  το όνομα, «ΒέρτεΟυνιόν». (Werteunion) .

 Η πλειοψηφία των  μελών του νέου κόμματος έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει συμπαθούντες , της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU). Αρά ο πράκτωρ Μάασεν θα προσπαθήσει να ανακόψει την φυγή των ψηφοφόρων των Χριστιανοδημοκρατών προς την Αλτερνατίβα

Στο μεταξύ, οι δημοσκοπήσεις των θεσμικών κολπατζήδων. είναι απογοητευτικές, Τα ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του φαλακροκαγκελάριου Σολτς πέφτουν.

Η υποστήριξη για το SPD βρίσκεται στο 13% αλλά θα μπορούσε να είναι και κάτω από 12,5%. Το 2021 κέρδισαν τις κοινοβουλευτικές  με το 25,7% των ψήφων.

Το κόμμα «Πράσινοι/Συμμαχία 90», συγκρατεί τις δυνάμεις του έχοντας το 13% των ερωτηθέντων. 

Η απώλεια υποστήριξης τους ανέρχεται (επισήμως) σε δύο ποσοστιαίες μονάδες. 

Το συνολικό ποσοστό αποδοχής των τριών κομμάτων του κυβερνώντος συνασπισμού (SPD, Πράσινοι/90 και Φιλελέδες) ανέρχεται στο 31%, αλλά θα μπορούσε να είναι και 28%,  αν συνυπολογίσουμε το «μπόνους» του 3% που τους δίνουν οι γκαλοπατζήδες .

Πρώτο στις δημοσκοπήσεις,  είναι το μπλοκ της Χριστιανοδημοκρατικής και Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU), για το οποίο είναι έτοιμο να ψηφίσει το 30%.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η «Αλτερνατίβα για τη Γερμανία» (AfD), με 22% με ανοδικές τάσεις. Μόνο το 5% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εάν θα ψήφιζαν το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP). 

Η «Ντι Λίνκε»,  (Αριστερά) λαμβάνει 3%, το οποίο είναι κάτω από το ελάχιστο όριο εισόδου στην Bundestag, και η νεοσύστατη  Συμμαχία της Σάρας Βάγκενκνεχτ βρίσκεται στο 7%.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για να καταλάβεις γιατί συμβαίνει ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα πρέπει να ακούσεις τηλεφωνήματα στον Κυριακάκη μεταναστευσάντων Γραικών στην Γερμανία, τα βλέπουν όλα ωραία και καλά επειδή οι ίδιοι είναι οδηγοί με 3000 το μήνα και γεμίζουν το καρότσι με 50 ευρώ, κάτι σαν τον φιλελέ "συντηρητικό" θείο που στέλνει επιστολές στον Μητσοτάκη επειδή πιστεύει στην συντεταγμένη δημοκρατία και κάτι τέτοια......

Ανώνυμος είπε...

όταν κάποιος διαδηλώνει κατά κάποιου κόμματος ουσιαστικά δηλώνει ανοιχτά ότι είναι με το μέρος του κρατικού μηχανισμού καταστολής, όπως οι "αναρχικοί" που καλούν κράτος, μπάτσους και δθκαστές να βάλουν φυλακή την ΧΑ και τους ψηφοφόρους της

Ανώνυμος είπε...

όλο το μεταπολεμικό αφήγημα έχει βασισθεί στον μύθο του καψίματος το οποίο γονάτισε ηθικά τον γερμανικό λαό ωστόσο ο Γραικός δεν μπορεί να λέει τέτοια για τους γενοκτόνους Τούρκους που τον έσφαζαν για αιώνες και ακόμα κατέχουν την πρωτεύουσα και τις υπόλοιπες πατρίδες, γι'αυτό ο John Robinson έχει στο βιβλιοπωλείο του στον Καναδά αφίσσα του Άουσβιτς με τις πισίνες και τα θέατρα και όσοι μπουν εκεί βγαίνουν εξοργισμένοι χωρίς όμως να πουν κουβέντα