31/1/24

Ο ρωσικός στρατός αναμένει να παραδοθούν στο μέτωπο τα «καλύτερα συστήματα πυροβολικού στον κόσμο»


 

Τα ρωσικά στρατεύματα θα λάβουν σύντομα πρώτα έξι νεα αυτοκινούμενα πυροβόλα «Κοαλίτσια –SV»,  («Коалиция-СВ»), των οποίων το βεληνεκές είναι 70 χιλιόμετρα και η ταχυβολία τους 16 βολές ανά λεπτό .
Πρόκειται σύμφωνα με τους Ρώσους για το «καλύτερο συστήμα πυροβολικού στον κόσμο» . 
To πρωτότυπο επιδείχτηκε το 2015. 
 Ο ακριβής χρόνος παράδοσης δεν αποκαλύφθηκε, αλλά οι πολεμικοί ανταποκριτές λένε ότι ο στρατός θα τα παραλάβει «τις επόμενες ημέρες».

Ο ουκρανικός στρατός έχασε σήμερα το πρωί περίπου 900 στρατιώτες. 
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι ΟΥΚΟΙ υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες στο μέτωπο του Ντόνετσκ όπου εγκατέλειψαν 310 πτώματα στρατιωτών σε αυτόν τον τομέα του μετώπου. Κοντά στο Ντόνετσκ. καταστράφηκαν επίσης τρία ΤΟΜΑ , ένα άρμα μάχης, δέκα οχήματα και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Gvozdika Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν έως και 80 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν και ένα τανκ . Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να καταστρέψει τρία οχήματα, ένα βρετανικό πυροβόλο AS-90 και ένα αμερικανικό οβιδοβόλο M777. Στο μέτωπο του Κράσνι Λίμαν οι μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εκδίωξαν τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Hryhorivka και Dzerzhinskoye. Ως αποτέλεσμα των μαχών, ο ουκρανικός στρατός έχασε σχεδόν 280 στρατιώτες, δύο τεθωρακισμένα οκαι επτά οχήματα.

Οι μάχες στην Αβτέεβκα έχουν μετατοπιστεί εντός του αστικού ιστού   στα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης. Οι οχυρωμένες περιοχές "Cheburashka" και "Zenith" (το παλιό τμήμα της αεράμυνας) εξακολουθούν να ελέγχονται από τους Ουκρανούς. Υπάρχουν επίσης μάχες κοντά στον σταθμό φιλτραρίσματος », δήλωσε  στρατιωτικός ανταποκρτής. Σήμερα η πρόοδος των Ρώσων ήταν 19 σπίτια που στη συνέχεια  τα κράτησαν με επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...