31/1/24

O όπου γης και πατρίς Μητσοτακένσκι ως πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν βάζει βετο όπως ο Ορμπαν αλλά συμφωνεί να δώσουμε από την τσέπη μας αλλά και να δανειστούμε για την Ουκρανία του Ζελένσκι. Τα Κόμματα στο Κιναιδοβούλιο κάνουν την Πάπια. Το ίδιο και οι εθνικισταί της ΚΥΠ στο διαδίκτυο

 

Έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, για να βρουν τρόπο να δώσουν λεφτά στην Ουκρανία παρά το βέτο της Ουγγαρίας. Πριν από τη σύνοδο, η οποία ξεκινά το πρωί της Πέμπτης, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συγκεντρωθούν «Κοντά στο τζάκι» απόψε το βράδυ. «Ο στόχος είναι να πειστεί η Ουγγαρία και να ψηφίσει μαζί με τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Μέχρι σήμερα, αυτό δεν έχει επιτευχθεί και τώρα το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Όρμπαν στη σύνοδο κορυφής», δήλωσε αξιωματούχος των Βρυξελλών.

Η ΕΕ θα διαθέσει 50 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία. Τα κράτη μέλη πρέπει να παράσχουν 21 δισεκατομμύρια ευρώ, 10,6 δισεκατομμύρια ευρώ θα ληφθούν μέσω αναδιανομής  και 33 δισεκατομμύρια είναι ένα δάνειο που η ΕΕ θα λάβει και θα προωθήσει στο Κίεβο.

Τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες, πραγματοποιήθηκαν εντατικές συνομιλίες για την επίτευξη λύσης, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποτελέσματα.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών μελών θα συζητήσουν την αναθεώρηση του προϋπολογισμού για τα επόμενα επτά χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός πακέτου βοήθειας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

 Στην τελευταία συνάντηση στα μέσα Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, 26 χώρες υποστήριξαν το διαπραγματευτικό πλαίσιο που πρότεινε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, ωστόσο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε όχι και δεν ελήφθη απόφαση επειδή απαιτεί τη συναίνεση όλων των κρατών μελών.

Από τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ουκρανία, τα 21 δισεκατομμύρια είναι φρέσκο χρήμα, δηλαδή πόσα κράτη μέλη θα πρέπει να αυξήσουν τη συνεισφορά τους στον προϋπολογισμό, τα 10,6 δισεκατομμύρια ευρώ θα ληφθούν μέσω της ανακατανομής των υφιστάμενων κονδυλίων και τα υπόλοιπα 33 δισεκατομμύρια ευρώ από δάνεια και δάνεια που θα αντλήσει η ΕΕ και θα διαβιβάσει στην Ουκρανία.

Το συνολικό προτεινόμενο πακέτο για την Ουκρανία ανέρχεται σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 17 δισεκατομμύρια είναι επιχορηγήσεις και τα 33 δάνεια.

Εκτός από τη δέσμη βοήθειας για την Ουκρανία, προβλέπονται 2 δισ. ευρώ για τη μετανάστευση και τη διαχείριση των συνόρων, 7,6 δισ. ευρώ για τις γειτονικές χώρες και τον υπόλοιπο κόσμο, 1,5 δισ. ευρώ για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας, 2 δισ. ευρώ για τον μηχανισμό ευελιξίας, 1,5 δισ. ευρώ για αλληλεγγύη και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο Ορμπάν μπλόκαρε ολόκληρο το πακέτο λόγω της αντίθεσής του στη βοήθεια προς την Ουκρανία. Για συναίνεση, ζήτησε το ξεπάγωμα όλων των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για την Ουγγαρία. Τον Δεκέμβριο, η Επιτροπή ξεπάγωσε 10,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε ουγγρικά κεφάλαια, ενώ απομένουν περίπου 21 δισεκατομμύρια, τα οποία εξακολουθούν να είναι μπλοκαρισμένα.

Ο Μητσοτακένσκι και οι "Έλληνες" πολιτικοί του προδοτικού τόξου δεν ζητούν καν ρύθμιση του ελληνικού χρέους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Έτσι, κέρδισαν οι Άγγλοι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις 9 Μαΐου 1941, ο υποπλοίαρχος του γερμανικού ναυτικού Φριτς-Γιούλιους Λεμπ, που ήταν πράκτορας της SoE, παρέδωσε κατόπιν «ραντεβού» στ...