21/1/09

Τρισέ: Ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης η επίλυση των προβλημάτων

«Εντελώς αβάσιμες» χαρακτήρισε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής, Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, τις όποιες ανησυχίες σχετικά με τη συνοχή της ζώνης του ευρώ. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι η βασική ευθύνη για την αντιμετώπιση της κρίσης ανήκει στις κυβερνήσεις των κρατών.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, κατόπιν ερώτησης που του υπέβαλε ο ευρωβουλευτής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Ζ. Τρισέ τόνισε ότι εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση η άσκηση βιώσιμης και αειφόρου οικονομικής πολιτικής, όπως άλλωστε και η επίλυση των δημοσιονομικών ζητημάτων και των προβλημάτων ανταγωνιστικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα. Επίσης, δήλωσε ότι η διαφορά στα spread «δεν τον ανησυχεί».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της ευρωβουλής, ο Ζ. Τρισέ αφού διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα διάσπασης της ζώνη του ευρώ. Επίσης, ανέφερε ότι οι διαφορές που υπάρχουν στα οικονομικά δεδομένα και στους οικονομικούς δείκτες των κρατών μελών του ευρώ δεν αποτελούν ασυνήθιστο φαινόμενο καθώς ανάλογες διαφορές εντοπίζονται και στις ΗΠΑ, μεταξύ των Πολιτειών.

Αλμούνια: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να προσφύγει σε κανένα διεθνή οργανισμό

Ο Επίτροπος κ. Αλμούνια, συμμετείχε χθες και σήμερα αντίστοιχα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε σχετικά με την ελληνική οικονομία ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξυπηρέτησης του δανεισμού του Ελληνικού δημοσίου λόγω των υψηλών spread.

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι ελληνικές αρχές και ο νέος Υπουργός έχουν πλήρη γνώση των τρόπων αντιμετώπισης της συγκυρίας και το κάνουν με υπευθυνότητα. «Η Ελλάδα -ως πλήρες μέλος της Ευρωζώνης- δεν χρειάζεται να προσφύγει σε κανένα διεθνή οργανισμό ή άλλους μηχανισμούς εκτός ΟΝΕ για τις δανειακές της ανάγκες», τόνισε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Real Estate συνέχεια!!!!
Ποιόν τοποθετήσανε πρόεδρο στα Ολυμπιακά ακίνητα; Τον Κώστα Ματάλα
Πολύ ευυπόληπτος κύριος, ποια είναι τα προσόντα του κυρίου, είναι καθηγητής; Μήπως τεχνοκράτης;
Απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, από την σχολή Ναυτικών Δοκίμων απεφοίτησε μετά από 5 χρόνια ενώ όλοι αποφοιτούν σε τέσσερα (μολονότι στους καθηγητές της σχολής ήταν και ο πατέρας του)
Μετέβη στις ΗΠΑ να εκπαιδευτεί ως βατραχάνθρωπος αλλά λέγεται ότι εγκατέλειψε στην διαβολοβδομάδα όμως εδώ θεωρήθηκε ως απόφοιτος. Παραιτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό το 2000 και κατόπιν είχε πάει στο γραφείο του υπουργού Σπηλιοτόπουλου (ΥΕΘΑ) αλλά τον απεμάκρυναν από εκεί (δεν γνωρίζω το λόγο). Κατόπιν πήγε στο λιμάνι του Πειραιά ως σύμβουλος σε θέματα ασφαλείας.
Κατόπιν τοποθετήθη Διοικητής στον ΟΑΣΑ (λεωφορεία) αλλά τότε έγινε η ιστορία με τα ομόλογα και τελικά ματαιώθηκε η τοποθέτησή του όπως και άλλων αποστράτων.
Κατόπιν πήγε πρόεδρος στα Ολυμπιακά ακίνητα.