30/1/09

Στην Παγίδα των Εκδοτών ο Γιώργος.


Τον σπρώχνουν σε συνεργασία με τον Τυχοδιώκτη.

Η συνάντηση που «Ψηνόταν» έγινε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αλέκος Αλαβάνος, που συναντήθηκαν με πρωτοβουλία του πρώτου, ομολόγησαν ότι είχαν μία ειλικρινή συζήτηση, όμως καθοριστικά σημεία επαφής δεν βρήκαν, παρά μόνο σε επιμέρους θέματα.
Ο διάλογος πάντως είναι γεγονός και ο κ. Παπανδρέου, που έχει μιλήσει ένθερμα κατά καιρούς για το ενδεχόμενο να συνεργαστούν τα δύο κόμματα, είπε ότι προσβλέπει στη συνέχιση τέτοιων συζητήσεων και στο μέλλον.
Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να συνεργαστούν σε πολλά θέματα, ωστόσο ο κ. Αλαβάνος έσπευσε να περιορίσει δραστικά τις πιθανότητες για μία ευρύτερη συνεργασία των δύο κομμάτων.
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί τα είπαν επί μία ώρα και πλέον, εν μέσω σεναρίων, περί ενδεχόμενης κυβερνητικής συνεργασίας τους, μετά τις επόμενες εκλογές και στην περίπτωση, που δεν υπάρξει αυτοδυναμία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε, ευσχήμως να κρατήσει ανοιχτά τα σενάρια αυτά, ενώ ο κ. Αλαβάνος, φρόντισε, με δεδομένη την αρνητική στάση του μεγαλύτερου μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην προοπτική σύγκλησης, να ξεκαθαρίσει ότι «οι προγραμματικές διαφορές των δύο κομμάτων σε σημαντικά θέματα δεν επιτρέπουν την ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στους δύο χώρους».
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε από την πλευρά του ότι «υπάρχουν θέματα σύγκλισης και ώριμα για πρωτοβουλίες» και σε ένδειξη καλής θέλησης σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τα θέματα της λειτουργίας της Αστυνομίας».
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι συζητήθηκε, μεταξύ άλλων και η οικονομική κρίση που ζει η Ελλάδα, αλλά και η επερχόμενη κρίση στην οποία μπαίνει ανοχύρωτη η χώρα, λόγω των πολιτικών της ΝΔ.
Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις σημείωσε ότι από αυτές αναδεικνύεται και μια νέα γενιά αγροτών, με θετική προοπτική για τον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων στον αγροτικό τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι «εντοπίσαμε διαφορές, αλλά και συγκλίσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε» και σημείωσε ότι δίπλα στο κύριο θέμα της ατζέντας, που ήταν τα ζητήματα της νέας γενιάς και ειδικότερα της εκπαίδευσης, συζητήθηκε επίσης η οικονομική κρίση, η πολιτική κατάσταση και οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Τελευταία, έχει πυκνώσει η προβολή απο τον τυπο, του (υποτιθεται;) απομακρυνθέντος από το ΠΑΣΟΚ , Γιαννου Παπαντωνιου.Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με τον (μη ανήκοντα;) στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρώην πρωθυπουργό κ. Si-miti.
Εντελώς τυχαια στις συχνές κομματικές εκδηλώσεις , από ορισμένους ομιλητές, Βουλευτές κυρίως, ο περισσότερος χρόνος αναλίσκεται, στο έργο του «μεταρυθμιστη» πρωθυπουργού Si-miti , και παρεμπιπτόντως αναφέρονται (αν τους μείνει χρόνος), στον σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.
Στα σημερινά ΝΕΑ με απαστράπτοντα χαμόγελα, πλαισιωνουν τον ευτυχή ΓΙΑΝΝΟ, η κα. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ο κ. Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ο Τ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ, ο Κ. ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ, και ο ......Π Α Χ Τ Α Σ ..... με σημαντικότερη παρουσία βεβαίως του ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ..
ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ;;;
ρωτά ο Πέτρος Πέτρου στο http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: