19/1/09

Οι ψηφοφόροι δεν χόρτασαν αίμα.

Ο στόχος τελικά ήταν οι άμαχοι και η καλλιέργεια του μίσους.

Σπύρος Χατζάρας

Στις τρεις εβδομάδες, των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, στην Γάζα , οι οποίες επιδοκιμάστηκαν και χειροκροτήθηκαν, από την εβραϊκή πλειοψηφία στο Ισραήλ, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1265 Παλαιστίνιοι. Το 70% άμαχοι. (Ανάμεσά τους 410 παιδιά και 108 μητέρες), ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 5.300.
Μετά την εκεχειρία τα σωστικά συνεργεία ανακάλυψαν, 20 ακόμα πτώματα, κάτω από τα ερείπια.

Ο πρώτος νεκρός μετά την εκεχειρία ,ήταν ένας αγρότης, στο Χαν-Γιουνίς, που πήγε να δουλέψει στο κτήμα του. Ο ισραηλινός στρατός τον εκτέλεσε εν ψυχρώ. (Το σκάψιμο είναι παραβίαση της εκεχειρίας) .

Οι νεκροί του Ισραήλ ήταν 13. Αλλά δεν βάζουν «στη ζυγαριά» τα πτώματα Το δεξιό κόμμα Λικούντ υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου παραμένει το φαβορί των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 10 Φεβρουαρίου στο Ισραήλ, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που ολοκληρώθηκε, μετά την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα .Ο συνασπισμός των «ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων», υπό την ηγεσία του «φασιστικού»Λικούντ , θα έχει την πλειοψηφία στην Κνεσέτ με τη στήριξη θρησκευτικών κομμάτων, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Πλειοψηφία για περισσότερο αίμα.

Το κόμμα Λικούντ που διαθέτει 12 έδρες επί συνόλου 120 στην παρούσα βουλή, λαμβάνει 29 έδρες, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση «ανεξάρτητου ινστιτούτου» που πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 500 ερωτηθέντων με περιθώριο λάθους 4,5%. και δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική της σελίδα, της εφημερίδας Χααρέτζ.

Το κυβερνών κεντροδεξιό Καντίμα υπό την Τζίπι Λίβνι, υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης, λαμβάνει 26 έδρες έναντι 29 που έχει σήμερα στην Κνεσέτ.
Το «κεντροαριστερό» Εργατικό Κόμμα ,υπό τον.. σύντροφο σοσιαλδολοφόνο ,Εχούντ Μπαράκ, νυν υπουργό 'Αμυνας, λαμβάνει 14 έδρες έναντι 19 που έχει σήμερα, καταγράφοντας αύξηση στην πρόθεση ψήφου, σε σχέση με δημοσκοπήσεις που είχαν διεξαχθεί πριν από την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα που άρχισε στις 27 Δεκεμβρίου.
Το κόμμα της άκρας δεξιάς Ισραέλ Μπεϊτένου υπό τον Αβιγκντορ Λίμπερμαν, λαμβάνει επίσης 14 έδρες έναντι 11 που έχει σήμερα.
«Olmert: «επιτύχαμε τους στόχους μας» έγραφε στην πρώτη σελίδα της ,μετά την μονομερή εκεχειρία , η Yediot Ahronoth. Η Maariv, πανηγύριζε : «Νίκη».
«Πίσω από τους τίτλους, υπάρχουν αμφιβολίες για το πόσο θα διαρκέσουν τα επιτεύγματα και οι ανησυχίες ότι ο πόλεμος, μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση της κρίσης» επισημαίνει το Ρώυτερ, και προσθέτει: «Με Hamas να διατηρεί de facto τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, και τη διεθνή κοινή γνώμη να εστιάζει στο μαρτύριο, των «ελεύθερων πολιορκημένων» κατοίκων της Γάζας, έφθασε η ώρα για εκείνους που αποφάσισαν και υποστήριξαν την εκστρατεία , να αναρωτηθούν εάν η έκβαση ήταν επιτυχής».
«Αυτός ο πόλεμος ήταν ένας δίκαιος αλλά δεν ήταν ένας σοφός. Ο πόλεμος έγινε για να αλλάξει την κατάσταση. Αυτό δηλώθηκε ρητά. Αλλά η κατάσταση, δυστυχώς, θα αλλάξει προς το χειρότερο. Ξυπνήσαμε μετά την εκεχειρία σε μια νέα κατάσταση που την δηλητηριάζει η έχθρα . » έγραψε ο Eyal Megged, στη Ma'ariv.


Βρε τι λένε οι εγκληματίες (του επικοινωνιακού) πολέμου!!!!!

Ο Ολμέρτ, μετά από συμβολή των επικοινωνιολόγων, (Gilboa), είπε προς τους παλαιστίνιους στη Γάζα. «Δεν είμαστε εμείς οι εχθροί σας. Αλλά η Χαμάς.»
Το μήνυμα είναι σαφές. Το επαναλάμβαναν τα «δίκτυα» της «soft power» του Gilboa, 22 ημέρες. Τα παιδιά δεν τα σκότωσε ο στρατός του Ισραήλ, και οι βόμβες και οι σφαίρες των Ισραηλινών. Αλλά η Χαμάς . Oι βόμβες, ήταν ένα «επιχείρημα», στον… «διάλογο» του Ισραήλ, με τους ψηφοφόρους της Χαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...