23/1/09

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ .Εμείς τον λογαριασμό


Του Δημήτρη Τσαλαπάτη

ΜΑΣ έχουν τρελάνει στην πρόβλεψη και στις αναλύσεις...

- πρακτορεία αξιολόγησης

- βαρόμετρα και δημοσκοπήσεις

- τηλεπαράθυρα.

Εκεί λοιπόν που δεν τολμούσαν να μας πουν ούτε κουβέντα όλο αυτόν τον καιρό για να μας προειδοποιήσουν έστω για τη φούσκα στην αμερικανική αγορά, δυστυχώς με το που ξαναμπήκε στο τραπέζι το έλλειμμά μας στις Βρυξέλλες, μας βάλανε στο άψε- σβήσε βαθμό που καλά- καλά δεν πιάνει τη βάση.

Όχι βέβαια γιατί τους έπιασε ο πόνος, αλλά επειδή έτσι παίζεται το παιχνίδι στην αγορά και στη βιομηχανία των Μέσων.

Αυτό ήταν και το σοκ στο συνέδριο του ΙΣΤΑΜΕ για την επικοινωνία, με την καταγγελία του γενικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ ότι άλλο πληροφορία και άλλο η είδηση, άλλο επικοινωνία και άλλο η ενημέρωση.

Ήρθε όμως η ώρα της επιστροφής εκεί απ΄ όπου φύγαμε. Όλα γυρίζουν πίσω και όλοι θέλουν να τα φορτώσουν στο κράτος.

Στην ουσία όμως να πληρώσουν πάλι τον λογαριασμό οι φορολογούμενοι.

Μέσα από διαδικασίες και πληροφορίες που τους έχουν δεμένους: - στις τράπεζες - στα δάνεια - στο περιβάλλον - στην ενέργεια.

Έτσι το δημόσιο χρέος παραμένει- και άρα μας έχουν στο χέρι οι απέξω.

Ταυτόχρονα όμως το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο εσωτερικό ανάμεσα σε τράπεζες- Ασφάλειες (κυρίως) δουλεύεται μια χαρά, μόνο που πληρώνουμε όλοι μαζί το μάρμαρο.

Γιατί το Δημόσιο δανείζεται ακριβά και για να βολέψει τα πράγματα από τη μια οδηγείται σε λαϊκά ομόλογα και από την άλλη όσο αντέξει.

Έτσι για την επόμενη ημέρα μάλλον μένει αποπληρωμή σε είδος.

Το ζήτημα είναι τι απομένει.

ΥΓ: μέχρι τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Τουρκόσπορος δεν περιμένει να μάθει από τον Λαφαζάνη. Εχει πληροφορίες από πρώτο χέρι. Του τα λέει η Σκύλα που έχει άνθρωπο μέσα στο Λάγκλέϋ

 Και τα σκυλάκια της Σκύλας ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για αυτά που τους είπε το Λάγκλεϋ οτι πρέιει οπωσδήποτε να μάθουμε Ε! Αφού το είπε ...