23/1/09

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Διευκρινίσεις για οκτώ από τα μέτρα, που εξήγγειλε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητούν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών από τον Σωτήρη Χατζηγάκη δίνοντας για τις απαντήσεις χρονικό περιθώριο ως αύριο το μεσημέρι, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία του αγώνα τους.

Οι αγρότες ζητούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να τους διευκρινίσει πώς ακριβώς θα διατεθεί το «πακέτο» ενίσχυσης που εξήγγειλε, και προτείνουν να διατεθεί μόνο σε κατ' επάγγελμα αγρότες και όχι σε ετεροεπαγγελματίες. Επειδή δε, δεν υπάρχει μητρώο αγροτών τον καλούν να λάβει υπόψη του τη φορολογική δήλωση Ε1 του «φυσικού προσώπου», ενώ ζητούν και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των χρημάτων.

Σχετικά με το συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής, που ανακοίνωσε ο κ. Χατζηγάκης, ζητούν να απαρτίζεται από 50 άτομα, να μη συμμετέχουν σ' αυτό οι τριτοβάθμιες οργανώσεις του κλάδου τους, αλλά εκπρόσωποι του υπουργείου του ΓΕΟΤΕΕ και εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών των μπλόκων.
Σε ό,τι αφορά την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ), ζητούν έγκαιρο προγραμματισμό για μετά το 2013.
Επιπλέον, ζητούν χρονοδιαγράμματα, τόσο για τη λειτουργία του εργοστασίου βιοαιθανόλης, όσο και για την εκτέλεση αδρευτικών έργων, ενώ για το ΦΠΑ προτείνουν 15%, έναντι του 12%, που πρότεινε το υπουργείο, και προτείνουν να περιληφθούν, το βιομηχανικό ροδάκινο και τα αχλάδια στην ενότητα στήριξης των αγροτικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...