16/1/09

«ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ».

1. Πόσες φορές ακούσαμε από τον Οκτώβριο τα κυβερνητικά στελέχη να μιλάνε για «αυστηρό μήνυμα Καραμανλή στις τράπεζες να μεταφέρουν τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία»; Κανονική πλύση εγκεφάλου. Ας θυμηθούμε 3 μόνο από τις δεκάδες περιπτώσεις…
«Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή στις τράπεζες» έλεγαν, όταν στις 16/10/2008 ο σημερινός πρωθυπουργός δήλωνε «Όποια τράπεζα θελήσει να μπει σε αυτό το Σχέδιο θωράκισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα υποχρεωθεί να προσαρμόσει τη συμπεριφορά της στην εξυπηρέτηση κοινωνικών στόχων που εξυπηρετούν την ευρύτερη οικονομία, καθώς επίσης και τις αμοιβές των στελεχών της σε λογικά επίπεδα»…
«Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή στις τράπεζες» έλεγαν, όταν στις 07/11/2008 ο σημερινός πρωθυπουργός δήλωνε: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι σε συνθήκες κρίσης όλοι -μα όλοι- έχουμε τις ευθύνες μας. Όλοι πρέπει να αναδείξουν και την κοινωνική τους ευθύνη…Θέλω να υπογραμμίσω ότι αν δεν διοχετευτούν τα κεφάλαια που προβλέπουμε με το Σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας στην Οικονομία, αυτό θα είναι σε βάρος της ανάπτυξης, της Οικονομίας, σε βάρος των πολιτών, σε βάρος του Τόπου. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει».
«Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή στις τράπεζες» έλεγαν, όταν στις 10/11/2008 ο σημερινός πρωθυπουργός δήλωνε «Καταστήσαμε σαφές ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μετακυλήσει τις επιπτώσεις των όποιων διαφορετικών αποφάσεών του στους δανειολήπτες. Η Πολιτεία έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το στόχο αυτό. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη (και έχει τον τρόπο) να μην επιτρέψει συμπεριφορές σε βάρος της Κοινωνίας, σε βάρος του συλλογικού συμφέροντος».
2. Εμείς επαναλαμβάναμε ότι η κυβέρνηση έδινε λευκή επιταγή 28 δις στο τραπεζικό σύστημα, χωρίς απολύτως καμία ουσιαστική διασφάλιση ότι τα χρήματα αυτά των πολιτών θα επιστρέφονταν από τις τράπεζες στην πραγματική οικονομία: τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η αποχωρούσα κυβέρνηση μας κατηγορούσε για ανευθυνότητα και λαϊκισμό.
3. Χθες, ο υπουργός Οικονομίας και πρώην υφυπουργός του κ. Αλογοσκούφη, απηύθυνε «σαφές μήνυμα προς τις τράπεζες πως ήρθε η ώρα να μεταφέρουν τη ρευστότητα στις επιχειρήσεις και τους πολίτες». Αν δεν ήταν τόσο καταστροφικοί για τον τόπο, θα ήταν τόσο αστείοι…
ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ.
1. Χθες, η υπουργός Απασχόλησης, η οποία παρέμεινε στη θέση της κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό γιατί τα έχει πάει περίφημα με την ασφαλιστικά ταμεία, τα φάρμακα των ασφαλισμένων και την εργασία, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «θέλει τους Έλληνες άνεργους». Και προσέθεσε ότι για αυτό το λόγο το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει τις τροπολογίες με τις οποίες δίδεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση να διορίζει χωρίς κανένα όριο στο δημόσιο με ολιγόμηνες προσλήψεις και να δίνει 1.000 ευρώ σε όποιον άνεργο θέλει, χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο.
2. Αποφάσισαν φαίνεται όλοι μαζί στην αποχωρούσα κυβέρνηση να ντυθούν «Μαυρογυαλούροι», μήπως και μαζέψουν καμία ψήφο. Συνεχίζουν να εγκληματούν εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, συνεχίζουν να προκαλούν τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Πρόπερσι μοίραζαν τριχίλιαρα στους πυρόπληκτους και μετεκλογικά τους εγκατέλειψαν. Σήμερα, τάζουν χιλιάρικο και ολιγόμηνες προσλήψεις, την ώρα που ακόμα, ένα χρόνο από τη θεσμοθέτησή του, δεν έχουν μοιράσει ούτε ένα ευρώ σε φτωχό με το Ταμείο κατά της φτώχειας…
Αν ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν τους ανέργους και γενικότερα όλα τα ασθενέστερα στρώματα θα υιοθετούσαν την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει για εφάπαξ καταβολή επιδόματος αλληλεγγύης μέχρι 1300 ευρώ και για επίδομα θέρμανσης μέχρι 500 ευρώ σε συγκεκριμένους δικαιούχους. Σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη σε όλη τη χώρα.
Αν ήθελαν πραγματικά να αντιμετωπίσουν την ανεργία θα υιοθετούσαν την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει για τη δημιουργία, με ουσιαστικά κίνητρα όπως η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
3. Επιλέγουν την γενικευμένη ασυδοσία σε διορισμούς στο δημόσιο και στην σπατάλη του δημοσίου χρήματος για εξαγορά ψήφων. Αυτοί ήταν πάντα. Και έτσι θα φύγουν. Αμετανόητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...