29/1/09

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του Αττίλα Ολγκάτς στον εισαγγελέα Αθηνών

Ο κ. Παπαθεμελής με τη μηνυτήρια αναφορά του , ζητά από τον εισαγγελικό λειτουργό, να ασκήσει ποινικές διώξεις τόσο κατά του Αττίλα Ολκάτς, που δημοσίως παραδέχθηκε τα εγκλήματά του, όσο και κατά όλων των φυσικών και ηθικών αυτουργών, στρατιωτικών της Άγκυρας, που συμμετείχαν στις εγκληματικές πράξεις του Τούρκου στρατιώτη, κατά την εισβολή στην Κύπρο, το 1974.
Από την Κυριακή, 25/1/09, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, ζήτησε με επιστολή του από τους Υπουργούς Δικαιοσύνης Ελλάδας και Κύπρου, κ.κ. Δένδια και Λουκά, να προχωρήσουν σε άμεση ενεργοποίηση του νομικού οπλοστασίου των δύο χωρών για την δίωξη του παραπάνω εγκληματία πολέμου.
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης απάντησε ήδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου κ. Λουκάς, στην οποία και αναφέρει πως "η Κυπριακή Κυβέρνηση προτίθεται να εγείρει το όλο θέμα στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα προχωρήσει σε καταχώρηση προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων θα μελετηθούν τρόποι αξιοποίησης της ομολογίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και σε άλλα διεθνή φόρα".
Ο κ. Παπαθεμελής προτείνει να εξετασθούν ως μάρτυρες οι:
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, Βάσος Λυσαρίδης, επίτιμος Πρόεδρος ΕΔΕΚ, Κλαίρη Αγγελίδου, Πρώην Υπουργός Κυπριακής Δημοκρατίας ,Ουράνιος Ιωαννίδης, Πρώην Υπουργός Κυπριακής Δημοκρατίας ,Γιαννάκης Ομήρου, Πρόεδρος ΕΔΕΚ , Δημήτρης Συλλούρης, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κόμματος Κύπρου κάτοικοι Λευκωσίας Κυπρου, Γιώργος Νταλάρας, μουσικός , Χρήστος Ζαχαράκης, Πρέσβης επί Τιμή , Θέμος Στοφορόπουλος, Πρέσβης επί Τιμή, κάτοικοι Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...