28/1/09

ΕΣΗΕΑ-γκεητ, σύριζα στην Ενημέρωση (ΚΕΔ)

Υπόγειο σχέδιο να κουκουλώσουν την κατάληψη
Επιχείρηση υποκλοπών που είναι σε εξέλιξη και που ενδεχομένως αφορά ολόκληρο το κτίριο της Ακαδημίας 20, αποκαλύφθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Ο εκπρόσωπος της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος», μέλος του Δ.Σ. και με ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα της 7ημερης κατάληψης, αλλά και της προχθεσινής που αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή, είχε προσωπικό μαγνητόφωνο (μήπως και κρυφή κάμερα;), με το οποίο υπέκλεπτε τη συνεδρίαση και τους διαλόγους του Δ.Σ.

Κυρίως όμως κατέγραφε την off the record συζήτηση για την κατάληψη, που ο άλλος συνάδελφός του ζήτησε να γίνει.

Το σχέδιο είναι, πώς να αποσείσουν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες τους, που δεν περιορίζονται μόνο σε συνδικαλιστικό, πολιτικό και κομματικό επίπεδο και να φορτώσουν την ευθύνη για την κατάληψη και την εξέλιξή της, σε εργαζόμενο στην ΕΣΗΕΑ. Είναι άγνωστο σε τι και πως θα χρησιμοποιηθεί το ηχητικό προϊόν της υποκλοπής, που έγινε ερήμην των μελών του Δ.Σ. και κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και εν γνώσει αυτών που το διέπραξαν.

Η αποκάλυψη έγινε όταν, ενώ εξελισσόταν η παράνομη απομαγνητοφώνηση, ο εκπρόσωπος της «Συσπείρωσης» και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές επιχείρησε, βάσει του σχεδίου τους, να φορτώσει στις πλάτες εργαζομένου της ΕΣΗΕΑ την ευθύνη για την κατάληψη και την εξέλιξή της.

Πρόκειται στην ουσία για κεντρική καθοδήγηση που μαζί με το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή» ανέλαβε εργολαβικά και ο Ιός της «Ελευθεροτυπίας», ο βασικός συντάκτης της οποίας χαρακτηρίζοντας συμβολική την κατάληψη προσπαθεί μάταια να αποκρύψει το γεγονός ότι η κατάληψη ήταν άσκηση βίας εναντίον των μελών της ΕΣΗΕΑ και της ενημέρωσης.

Με έκπληξη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» (Σάββατο 24/1/09) είδαμε δύο πυκνογραμμένες σελίδες με ένα φλύαρο «ρεπορτάζ» μιας εκ των παρατάξεων του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε 1800 περίπου λέξεις ο Ιός (συμμετέχων του οποίου είναι ο κ. Τρίμης μέλος τους ΔΣ της ΕΣΗΕΑ) επιχειρούσε να «αποδομήσει» την ευθύνη εκπροσώπων της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Συσπείρωση», για την 7ήμερη κατάληψη (10/1-16/1) του κτιρίου της Ένωσης.
Προφανώς για κάποιους οι στήλες του Ιού της Ελευθεροτυπίας, είναι ανοικτές για μια «δημοσιογραφία» χωρίς όρους και όρια. Μιας «δημοσιογραφίας» απροκάλυπτα «κομμένης και ραμμένης» όπως τις θέλει μια συνδικαλιστική παράταξη… Πρόκειται για μια «στρατευμένη δημοσιογραφία» την οποία όπως φαίνεται οι εκπρόσωποι της Συσπείρωσης ασκούν τόσο στις κομματικές εφημερίδες τους όσο και στις «επιστρατευμένες» στήλες τους…
Τώρα ως προς το περιεχόμενο του «ρεπορτάζ» μόνο τρία γεγονότα:
Το πρώτο: Η κατάληψη της ΕΣΗΕΑ διήρκεσε από το απόγευμα του Σαββάτου (10/1) μέχρι το απόγευμα το πρωί της Παρασκευής (16/1). Δηλαδή επτά ημέρες. Φαίνεται πως ο Ιός για κάποιο λόγο έχασε δύο μέρες στο δρόμο! Ή, τις «έχασε» γιατί μόνο την 5η μέρα της κατάληψης έβγαλε επιτέλους ανακοίνωση η Συσπείρωση…
Το δεύτερο: Δύο συνδικαλιστές της Συσπείρωσης (Νικολόπουλος. Νταβανέλλος) ζήτησαν επιτακτικά από τον θυρωρό το απόγευμα του Σαββάτου (10/1) τα κλειδιά των γραφείων «για να κάνουν δουλειά». Άνοιξαν έτσι το δρόμο σε καμία 25αριά άλλους να περάσουν μέσα. Τα άτομα αυτά κατέλαβαν τα γραφεία του …Νικολόπουλου (!) και της ΠΟΕΣΥ (που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ) στον 4ο όροφο! Ποιοι τους άνοιξα όλα τα γραφεία της ΠΟΕΣΥ και τους έδωσαν και τους κωδικούς για τους υπολογιστές;
Το τρίτο: Ο κ. Νταβανέλλος (μέλος της Συσπείρωσης και του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) μίλησε εκ μέρους των καταληψιών (!) στον City FM σε εκπομπή της Λιάνας Κανέλλη την Τρίτη 13/1 παρουσιάζοντας τα αιτήματα τους!!!
Όλα τα γεγονότα είναι «ξεροκέφαλα» και αδιάψευστα

ΥΓ. 1. Και άλλος διευθυντής – συνδικαλιστής: Δεν φτάνει ότι ο κ. Ψύλλος συμμετείχε με τον Μουλόπουλο στο γνωστό ψηφοδέλτιο διευθυντών, της ΠΟΕΣΥ. Τώρα ως εκλεκτός της διοίκησης του ΑΠΕ – ΜΠΕ εξελέγη εκπρόσωπος στο Δ.Σ. της εταιρείας.

ΥΓ. 2. Συγχαρητήρια στον πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ γνωστό και ως Λουδοβίκο, διότι ανέλαβε και δεύτερο εργοδοτικό αξίωμα: Και πρόεδρος Δ.Σ. του LEFT MEDIA A.E. Στο ίδιο συμβούλιο βρήκε επιτέλους τον δρόμο του και σε εργοδοτική θέση, ο πρώην συνδικαλιστής, νυν διευθυντής της «Αυγής», ο οποίος τα Σαββατοκύριακα για να τσοντάρει πάει σε ιδιωτικό ραδιόφωνο, του οποίου η «Αυγή» καταγγέλλει χοντρά την ιδιοκτησία του.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: