30/1/09

Χάνει η μαννα το παιδί......

Άλλα λέει ο δερβέναγας και άλλα ο ντελάλης.

Οι Ελληνικές τράπεζες, με έγκριση των Βρυξελλών, ενισχύουν με κρατικό χρήμα θυγατρικές τους στα Βαλκάνια, ενώ περιορίζουν τα δάνεια στο εσωτερικό
Το πράσινο φως για την ενίσχυση των θυγατρικών των τραπεζών στα Βαλκάνια με το ελληνικό πακέτο στήριξης των 28 δισ. ευρώ έδωσε χθες η Ε.Ε., τη στιγμή κατά την οποία στην Ελλάδα τα πιστωτικά ιδρύματα χορηγούν όλο και πιο δύσκολα δάνεια προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμέλια Τόρες δήλωσε χθες ότι τα σχέδια διάσωσης που έχουν υιοθετηθεί σε όλη την Ευρώπη αφορούν τους ομίλους στο σύνολό τους. Δηλαδή, τα κρατικά κεφάλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη χρηματοδότηση των θυγατρικών τους στο εξωτερικό.
Η δήλωση της κ. Τόρες έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη σύσταση που απηύθυνε προς τις τράπεζες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος να μην «εξάγουν» τα κεφάλαια στήριξης στα Βαλκάνια, λόγω του κινδύνου που υπάρχει στις συγκεκριμένες αγορές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τον Δεκέμβριο χορηγήθηκαν δάνεια 2 δισ. ευρώ έναντι 5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2007.
Χθές ο υπουργός οικονομικών της Σερβίας κ.Ντίνκιτς έλεγε στη σερβική τηλεόραση ,οτι αναμένει, πως οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχισουν κανονικά να χορηγούν δένεια στους πελάτες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...