11/12/10

Η εβραϊκή τραπεζική Χούντα τα έχει προβλέψει όλα

Όλα σε μια ζαριά για… επιμήκυνση τώρα! .

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-12-10-22-17-57-2010121031508

Τι κρύβει ο «κεραυνοβόλος πόλεμος» με καταιγιστικά μέτρα: καθυστέρηση στη συμφωνία για τα 110 δις. «παίζει» η Γερμανία, απειλώντας να θέσει τη χώρα σε τροχιά χρεοκοπίας – «Κλείδωμα» συμφωνίας την Παρασκευή επιδιώκει ο Πρωθυπουργός και απειλεί έμμεσα να μπλοκάρει την αναθεώρηση της Συνθήκης με δημοψήφισμα

Κορύφωση του ελληνικού δράματος την επόμενη εβδομάδα «υπόσχονται» οι γερμανικές μεθοδεύσεις για μπλοκάρισμα της συμφωνίας επιμήκυνσης του δανείου των 110 δις. ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου, που απειλούν να οδηγήσουν οριστικά τη χώρα σε τροχιά ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Η κυβέρνηση απαντά με «κεραυνοβόλο πόλεμο» στο εσωτερικό, για την προώθηση μέσα σε τρεις ημέρες όλων των επώδυνων μέτρων του 2011, ώστε να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής, ενώ ο Γ. Παπανδρέου άφησε χθες να εννοηθεί ότι θα παίξει όλα τα χαρτιά του στις 17 του μήνα, προειδοποιώντας ακόμη και με μπλοκάρισμα της νέας αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης με δημοψήφισμα.

Ο ακήρυκτος πόλεμος ισχυρού Βορρά και αδύναμου Νότου στην Ευρωζώνη περνά σε κρίσιμο στάδιο τις επόμενες ημέρες, με τις δύο πλευρές να ετοιμάζονται για την κρίσιμη διαπραγμάτευση της επόμενης Παρασκευής, που θα κρίνει την τύχη των περιφερειακών οικονομιών, παρατάσσοντας όλα τα όπλα τους:

Μέρκελ και Σαρκοζί χάραξαν χθες κοινή γαλλογερμανική γραμμή στη Σύνοδο Κορυφής: μετά τη συνάντησή τους, ξεκαθάρισαν ότι αρνούνται κάθε συζήτηση επί των ιδεών που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την έξοδο των περιφερειακών οικονομιών από την κρίση. Το γαλλογερμανικό διπλό «όχι» σε αύξηση των χρηματοδοτήσεων στον προσωρινό μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης, αλλά και στην έκδοση ευρωομολόγων σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα Βερολίνου και Παρισιού να εκβιάσουν την Παρασκευή συμφωνία για μόνιμο μηχανισμό στήριξης μετά το 2013 και ελεγχόμενες χρεοκοπίες με τους δικούς τους όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Ελλάδα το Βερολίνο διαμηνύει στο παρασκήνιο ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να «κλειδώσει» η συμφωνία για επιμήκυνση του διεθνούς δανείου των 110 δις. ευρώ με ευνοϊκούς όρους την Παρασκευή, αλλά θα επιμείνει στην ανάγκη να αρχίσει η συζήτηση μετά το τέλος Μαρτίου, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου.

Η τακτική Γερμανών και Γάλλων δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την Αθήνα. Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη Σύνοδο Κορυφής η χώρα έχει σχετικά ισχυρή διαπραγματευτική θέση, καθώς χρειάζεται ομοφωνία για την έγκριση της έναρξης διαδικασίας αναθεώρησης της Συνθήκης της Λισαβόνας. Επιπλέον, αν η συμφωνία για την επιμήκυνση «κλειδώσει» τώρα, δεν θα βρεθεί η κυβέρνηση στη δυσάρεστη θέση να τη διαπραγματευθεί αφού θα έχει διαμορφωθεί η νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, δηλαδή μετά το τέλος Μαρτίου. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος να προτείνει η Γερμανία η επιμήκυνση να γίνει μόνο για 60 δις. ευρώ, ενώ για το ποσό των τεσσάρων πρώτων δόσεων θα πρέπει η Ελλάδα να λάβει νέο δάνειο αναχρηματοδότησης από τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης, υπογράφοντας και νέο μνημόνιο. Μάλιστα, το δάνειο αυτό, επειδή θα διαρκέσει μετά το 2013, θα πρέπει να μεταβιβασθεί στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης, ο οποίος θα ενσωματώνει τη διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Δηλαδή, υπάρχει ορατός κίνδυνος, αντί η συζήτηση που άνοιξε για την επιμήκυνση να ωφελήσει την Ελλάδα, να οδηγήσει τελικά στο πρόωρο «κλείδωμα» της ελεγχόμενης χρεοκοπίας με όρους υπαγορευμένους από την Γερμανία.

Ο Πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του χθες στη Βουλή, που αντανακλούν την κρισιμότητα των περιστάσεων έφθασε στο σημείο να προειδοποιήσει εμμέσως πλην σαφώς τη γερμανική κυβέρνηση, ότι δεν θα διστάσει, αν η διαπραγμάτευση της Παρασκευής εξελιχθεί δυσμενώς για τις ελληνικές θέσεις, να μπλοκάρει τις αποφάσεις για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισσαβόνας, προωθώντας την έγκρισή τους όχι από την Βουλή, αλλά με δημοψήφισμα που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξει σε αρνητικό αποτέλεσμα. «Το είπα στην Μέρκελ και τους άλλους πως εάν η διάσταση (σ.σ.: απόψεων) είναι τέτοια, θα πάω σε δημοψήφισμα. Να δούμε πως θα είναι αυτή διαπραγμάτευση και θα το αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο Πρωθυπουργός, ενώ ανακοίνωσε ότι την προσεχή εβδομάδα θα καλέσει σε συναντήσεις τους πολιτικούς αρχηγούς εν όψει της συνόδου κορυφής.

Τι κρύβουν τα καταιγιστικά μέτρα

Στη διαπραγμάτευση της Παρασκευής, όλα δείχνουν ότι η γερμανική κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τα συμπεράσματα της κοινής έκθεσης Κομισιόν-ΕΚΤ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, όπου τονίζεται ότι η Ελλάδα δεν πέτυχε τους δημοσιονομικούς στόχους του 2010 και θα μπορέσει να μείνει συνεπείς στους στόχους για το 2011 μόνο αν λάβει πρόσθετα μέτρα. Η Γερμανία θα επικαλεσθεί αυτή τη διαπίστωση, που θέτει υπό αίρεση την πορεία εφαρμογής του μνημονίου, αφήνοντας «παράθυρο» για διακοπή των χρηματοδοτήσεων και πτώχευση της χώρας, για να τονίσει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διεκδικεί τώρα επιμήκυνση του δανείου, όταν ήδη δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Σε μια προσπάθεια να άρει αυτές τις επιφυλάξεις, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να ενσωματώσει σε ένα πολυνομοσχέδιο που θα εγκριθεί την Τρίτη από την Βουλή και θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου όλα τα μέτρα που απειλούν να φέρουν την κυβέρνηση σε ανοικτό πόλεμο με συνδικάτα και κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να μπορεί να δηλώσει στους ομολόγους του στη Σύνοδο Κορυφής, ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της και έχει ήδη νομοθετήσει τα πρόσθετα μέτρα που χρειάζονταν.

Το νομοσχέδιο-σκούπα που συζητήθηκε χθες στην πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ενσωματώνει όλες τις βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι της τρόικας:

Εισαγωγή στο Εργατικό Δίκαιο νέας μορφή συλλογικής σύμβασης εργασίας ("Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας" ), που υπερισχύει των κλαδικών και οδηγεί σε δραματική συμπίεση αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, με μόνο όριο το βασικό μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

Θέσπιση πλαφόν τεσσάρων χιλιάδων ευρώ ως μεικτές μηνιαίες αποδοχές για τους υπάλληλους των ΔΕΚΟ, μείωση των αποδοχών 10% για τις μεικτές αποδοχές που ξεπερνούν τα 1800 ευρώ και ανώτατο όριο επιδομάτων και υπερωριών 10% επί των συνολικών αποδοχών των εργαζομένων.

Ολόκληρο το βαρύ «πακέτο» των φορολογικών μέτρων του νέου προϋπολογισμού, «διανθισμένο» από επουσιώδεις παρεμβάσεις τόνωσης επί μέρους κλάδων της οικονομίας, όπως η παροχή κίνητρων για την αντικατάσταση οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας, με έκπτωση των τελών κυκλοφορίας και αναπροσαρμογή του φόρου πολυτελείας –βέβαια, εκεί που οδηγούνται οι μισθοί και η ανεργία το 2011 είναι πολύ αμφίβολο πόσοι θα έχουν ως βασική προτεραιότητα την αγορά νέου Ι.Χ.

1 σχόλιο:

Believer είπε...

Προσέξτε λιγο τίς κινήσεις, ή Μέρκελ κάνει ότι έκανε πάντα προστατεύει τά συμφέροντα τής χώρας της καί ύπερασπίζεται τόν Γερμανό, κι ό Παπατζής κάνει ότι έκανε πάντα ώς πρωθυπουργός περνάει έν ριπή όφθαλμού μέτρα πού καταστρέφουν τή χώρα μας, καί βουλιάζει τόν Έλληνα... Καί όπως έκανε καί στήν άρχή ύπονομεύει μέ άπειλές τήν ΕΕ γιά λογαριασμό τών ΗΠΑ. Νά δώ δημοψήφισμα στήν Έλλάδα κι άς είναι κι έτσι, όμως είναι ένα άπό τά κλασσικά ψέμματα τού Πινόκιο...

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας κήρυξε το στρατιωτικό νόμο για να πάει τη φυλακή.Ο λόγος μπορεί κάλλιστα να είναι η εισαγωγή στρατιωτικού νόμου.

  Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ κήρυξε σήμερα στρατιωτικό νόμο σε μια προσπάθεια να ξεριζώσει τις «φιλοβορειοκορεατικές δυν...