1/12/10

Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για την επιμήκυνση του δανείου της Ελλάδας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπούρντερλε, διέψευσε τους πρόωρους πανηγυρισμούς της πράσινης διακυβέρνησης για σχετικά με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ και δήλωσε
ότι «δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απόφαση»
«Εξετάζουμε την επιμήκυνση, όμως είναι λάθος να λέμε θα υπάρξει επιμήκυνση στα επτά χρόνια, πρόκειται για κάτι που εξετάζουμε», σημείωσε.
Το Eurogroup , αποφάσισε να εξετάσει την ανάγκη να ευθυγραμμιστεί η περίοδος αποπληρωμής των δανείων προς την Ελλάδα με αυτήν της Ιρλανδίας. Οι σχετικές αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών ECOFIN στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ ορισμένες χώρες του Eurogroup (π.χ. Γερμανία) θα εγκρίνουν την επιμήκυνση μέσω των Κοινοβουλίων τους.

Εντείνονται οι ανησυχίες για εξάπλωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, με αποτέλεσμα την εκτίναξη του κόστους δανεισμού στην αγορά ομολόγων για την Ιταλία, τη Γαλλία και το Βέλγιο, μετά την Πορτογαλία και την Ισπανία. Σε επίπεδα-ρεκόρ για την ιστορία του ευρώ έχουν εκτιναχθεί τα spreads

«Οι αποφάσεις που ελήφθησαν την Κυριακή, (για τη διάσωση της Ιρλανδίας), αποτελούν δυναμική απάντηση στην αναταραχή των αγορών», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.

Ο κ. Ρεν παραδέχτηκε ότι η ευρωζώνη έχει ακόμα αρκετή δουλειά μπροστά της, για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά τόνισε πως τα μέτρα που έχουν ήδη λάβει τα όργανά της ΕΕ για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους αρχίζουν να αποδίδουν.

«Όλα αυτά τα μέτρα μαζί, μπορούν να αποτελέσουν μία καλή βάση για να συνεχιστούν οι πράξεις σταθεροποίησης από την ΕΚΤ, η οποία έχει παίξει ρόλο-κλειδί στη διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην ευρωζώνη», τόνισε.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη, με θέμα «την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη», είχαν οι υπουργοί Οικονομικών του G20 τη Δευτέρα (ώρα Ασίας), σύμφωνα με πηγή της ομάδας των 20 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών, την οποία επικαλείται το Reuters.

«Τα λεφτά σου, ή τη ζωή του ευρώ»! Κάπως έτσι θα μπορούσε να αποδοθεί το «μήνυμα» των αγορών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς οι συνεχιζόμενες επιθέσεις στις αγορές ομολόγων εντείνονται καθημερινά και επεκτείνονται σε νέους στόχους, ενώ το ευρώ δέχεται ανηλεές σφυροκόπημα στην αγορά συναλλάγματος. Ο Ζαν Κλωντ Τρισέ έδειξε ήδη με χθεσινές του δηλώσεις, ότι η ΕΚΤ αρχίζει να αντιλαμβάνεται το «μήνυμα» και ετοιμάζεται να αποδεσμεύσει περισσότερα μετρητά για αγορές ομολόγων. Yπάρχει έντονη φημολογία στην αγορά, ότι η ΕΚΤ ενδέχεται να παρέμβει ήδη από την Πέμπτη, αγοράζοντας χρέος ορισμένων κρατών-μελών της ευρωζώνης έτσι ώστε να αποσοβηθεί η κρίση. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι το μέγεθος μίας τέτοιας παρέμβασης θα πρέπει να κυμαίνεται σε ύψος 1-2 τρισ. ευρώ.
Σπ.Χ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ 4.000.000 ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ
ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ
ΕΙΝΑΙ 1.440.000.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ;;;;;;;;
Η ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ . ( ΗΛΕΚΡΙΚΟΣ , ΜΕΤΡΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ , ΤΡΟΛΕΙ , ΤΡΑΜ . )
Για το κατάντημα των μέσων μαζικής μεταφοράς , ( ηλεκτρικός μετρό , λεωφορεία ,τρόλεϊ , τραμ . ) την μεγαλύτερη εύθηνη την έχουν οι συνδικαλιστές τους και οι εργαζόμενοι που μαζί με τις δοτές άχρηστες και ανίκανες διοικήσεις τους δεν προτείνουν σωστά μέτρα για αύξηση των εσόδων των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ,κοιτάζουν μόνο να αναθέτουν την φύλαξη των σταθμών σε εταιρείες σεκιούριτι με ανίκανο προσωπικό που μόνο για σεκιούριτι δεν κάνουν ,ο ΗΣΑΠ να αναθέτει σε απατεώνες εργολάβους την αλλαγή των γραμμών που για δουλεία ενός έτους το πολύ αυτές την κάνουν σε πέντε και βαλε χρόνια για να τα οικονομάνε ( ο ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ κάποτε που είχε τον ΗΣΑΠ το πρωί δούλευαν κανονικά τα τραίνα και το βράδυ αλλάζανε τις γραμμές χωρίς να ταλαιπωρείτε ο κόσμος ) , να περνούν μεγάλους μισθούς με τις υπερορίες και τα επιδόματα .
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ , ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΧΑΝΟΥΝ 4.000.000 ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ 120.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΥΡΩ
ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ .
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΕΙΣ :
Να καταργήσουν την εταιρία σεκιούριτι η να φέρουν άλλη ,αλλά με ικανότερο προσωπικό ειδικευμένο στη φύλαξη .
Ο ΗΣΑΠ να ανακαλέσει την σύμβαση με τον εργολάβο που κάνει τα έργα για τις γραμμές και να ελέγξει από την αρχή τις συμφωνίες γιατί το έργο είναι υπερτιμημένο .
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΩΜΑ ΕΛΕΚΤΩΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ
(Το προσωπικό θα βρεθεί από τις μετατάξεις του δημοσίου και ΔΕΚΟ )
ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ , ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ .
ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 100 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ .
ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ .
ΙΚΑΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΙΚΕΣ .

Ανώνυμος είπε...

Καταναλωτές αυστραλοπίθηκοι. Φοβερό βίντεο.

http://www.davidicke.com/headlines/41472-the-madness-of-a-lost-society-