9/12/10

Μας τρώνε και μια αργία από τις γιορτές (KEΔ)

Τυφλές απεργίες και όπου βγεί…

Χωρίς θέσεις και διεκδικητικό πλαίσιο η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΕΣΕΕ αλλά και 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο.

Είχε προηγουμένως αποφασίσει μια ακόμη 48ωρη απεργία στο Έθνος ,που την ανακάλεσε όμως στα μουγγά, μετά τις αντιδράσεις των συναδέλφων, όπως και παλιότερα.

Πρόκειται για τρεις ακόμη τυφλές κινητοποιήσεις που έρχονται να συμπληρώσουν τη συνδικαλιστή αμηχανία της πλειοψηφίας του ΔΣ που έχει αφήσει τον κλάδο χωρίς συμβάσεις.

Και βέβαια στην ανακοίνωση που έβγαλε δεν λέει λέξη για τις απολύσεις τις περικοπές και τα ρέστα στην Καθημερινή , το ΔΟΛ , τον ΑΝΤ1 τη σφαγή των συμβασιούχων στην ΕΡΤ , την Αυριανή , τις αθλητικές εφημερίδες και τους συνταξιούχους.

Η πρόταση της Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων απορρίφθηκε και αυτή τη φορά, επειδή η πλειοψηφία συνεχίζει γραμμή στον κατήφορο.

Η πρόταση της ΚΕΔ στη συνεδρίαση ( 7-12-2010) ήταν η ακόλουθη:

Απεργία με συγκεκριμένες προϋποθέσεις αλλά με ενιαία στρατηγική και αντιμετώπιση, απ’ όλες τις παρατάξεις και απ’ όλα τα σωματεία, προς όλους τους εργοδότες (εφημερίδες, περιοδικά, ΕΡΤ, ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, κυβέρνηση, αλλά και κόμματα που είναι ιδιοκτήτες-εκδότες μέσων), προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί η κρίση και η έλλειψη ΣΣΕ, όχι επιλεκτικά, και να αφορά τη ζώνη του Σαββατοκύριακου, η 48ωρη δεν αρκεί. Από την Παρασκευή μέχρι και το πρωί της Δευτέρας με επιλογές η κλιμακώσεις ανάλογα με τη στρατηγική.

• Πλαίσιο διεκδίκησης: Ρήτρα μισθωτής εργασίας μόνο με ΣΣΕ για όλους και όχι ατομικές- επιχειρησιακές συμβάσεις. Διατήρηση των θέσεων εργασίας χωρίς απολύσεις. Δεν διαπραγματευόμαστε αγγελιόσημο, πόρους των Ταμείων και όλα τα κεκτημένα. Απαιτούμε ανάκληση απολύσεων και ατομικών συμβάσεων που έγιναν.

Επιμένουμε σε δείκτη διασφάλισης μισθών και συντάξεων από τον πληθωρισμό.

Σύνδεση μισθών και συντάξεων με την αντίστοιχη ΣΣΕ και ιδιωτική συμφωνία.

Ανάκληση όλων των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις επειδή εκτός των άλλων είναι και παράνομες.

• Προϋποθέσεις για την απεργία σε Ρ/Τ:

- Πλήρης διακοπή (μαύρο και κάρτα) στην οθόνη της τηλεόρασης.

- Μετάδοση στα ραδιόφωνα μόνο απεργιακoύ σποτ.

- Φτάνει πια με τις απεργίες - μαϊμού να παίζει δηλαδή, όλο το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα (πλην ειδησεογραφικού) και οι διαφημίσεις.

Προϋποθέσεις στα λοιπά:

Τα τυπογραφεία δεν τυπώνουν τίποτα, ούτε φασόν ΈΝΤΥΠΑ αλλά ούτε προετοιμάζουν ΣΕΛΊΔΕΣ ή εκδόσεις, από πριν κ.λπ.

Ειδική στρατηγική για τα περιοδικά.

Την πρόταση ψήφισε μόνο ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ στο ΔΣ.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ μετά από παρέμβαση της ΚΕΔ δεν πέρασε η πρόταση των εργοδοτών να μας φάνε και μια από τις αργίες στις μέρες των εορτών Χριστουγέννων –Πρωτοχρονιάς.

Αλλά η πλειοψηφία θα επαναφέρει λέει την εισήγηση αφού ρωτήσει πρώτα τα αφεντικά.

Τέτοια υποταγή …..

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δωρεάν στα νοσοκομεία οι αλλοδαποί,την κανουν μολις θεραπευτουν και στελνουν τον λογαριασμο στους φορολογουμενους πολιτες !!Πληρωνε μαλακα να επιζησουν αλλοι κοροιδο ντοπιε...

Να το πει κανείς σύμπτωση; Να το πει κανείς τύχη;
Ένα είναι βέβαιο το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας δικαιώνει την επονομασία του... "Άγιος Παντελεήμονας"
Αυτό το οποίο συναντάει κανείς σε κάθε γενική εφημερία είναι απερίγραπτο. Όποιος προσέλθει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νομίζει πως βρίσκεται στην ομώνυμη συνοικία των Αθηνών...νομίζει πως βρίσκεται κυριολεκτικά σε άλλη χώρα...Μην ψάχνετε να βρείτε ρατσιστικές αντιλήψεις στο άρθρο και στις αναφορές μας, είναι μία πραγματικότητα που την καταγράφουμε.
Ασθενείς από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Ινδία, την Αίγυπτο, το Ιράκ και το Αφγανιστάν επισκέπτονται το νοσοκομείο κατά μυριάδες. Μάλιστα σύμφωνα με αναφορές των εργαζομένων και ιδίως των ιατρών στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανασφάλιστοι με τα έξοδά νοσηλείας τους να τρέχει να τα καλύψει η κοινωνική υπηρεσία ή τελικά να μην τα καλύπτει κανείς και να φεύγουν λάθρα (!) από το νοσοκομείο.
Οι περισσότεροι προσέρχονται με κάθε είδους παθολογικά προβλήματα (λοιμώξεις, γαστρεντερικές διαταραχές, ηπατίτιδες κλπ) αλλά και θύματα τροχαίων (οδηγοί δικύκλων σε delivery) όπου χρειάζονται χειρουργική αποκατάσταση ή ακόμα και νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Πολλές φορές το 50% και πλέον των επειγόντων χειρουργείων μίας γενικής εφημερίας αφορά τους συγκεκριμένους ασθενείς. Μάλιστα μεταξύ σοβαρού και αστείου κυκλοφόρησε έντυπο με συγκεκριμένες εκφράσεις ιατρικές στη γλώσσα των διαφόρων χωρών της Αφρικής και της Ασίας.
Ειδικά την εβδομάδα 22 με 28 Νοεμβρίου με την ευφυή απόφαση της ΟΕΝΓΕ να κάνει κατάληψη των ταμείων των νοσοκομείων όλης της Ελλάδος έγινε το έλα να δεις. Οι μαρτυρίες των ιατρών είναι χαρακτηριστικές : «Έρχονταν με συμπτώματα από μηνός και βάλε και ζητούσαν να κάνουν εξετάσεις αίματος και ακτινογραφίες γιατί είναι δωρεάν!».
Ο αριθμός των περιστατικών που δέχεται κάθε 3 μέρες σε βάση επειγόντων περιστατικών ξεπερνάει τα 1000(!) άτομα. Την ίδια μέρα εφημερεύει και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν. Εφημερεύει για 8 ώρες από τις 2 μέχρι τις 10 το βράδυ...αν δηλαδή ένας ασθενής προσέλθει 10 και 5 τότε ξέρετε τι γίνεται? Τον διώχνουν για τη Νίκαια... περιπατητικό. Γιατί τέτοια προστασία στο Αττικό νοσοκομείο; Οι εφημερίες του Αττικού γίνονται χωρίς την παρουσία νευροχειρουργού. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν γίνει σοβαρό τροχαίο έξω από το νοσοκομείο στη λεωφόρο Καβάλας οι τραυματίες θα πάνε κατ'ευθείαν στη Νίκαια.
Επιπλέον είναι χαρακτηριστικές και οι μαρτυρίες για τη συμπεριφορά του ΕΚΑΒ, μαρτυρίες που προέρχονται μέσα από το ΕΚΑΒ. «Στη Νίκαια πηγαίνουμε τα πάντα...από την Ελευσίνα μέχρι το Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα, από τα Πετράλωνα μέχρι το Λιόσια και τους Αγίους Αναργύρους, μας βολεύει καλύτερα με τις δύο εθνικές οδούς, τη Θηβών και την Π. Ράλλη, άσε που αράζουμε στο κυλικείο ποιυ είναι και το καλύτερο από όλα»! Κολυμπήθρα του Σιλωάμ αποκαλούν το νοσοκομείο οι περισσότεροι Εκαβίτες ενώ ανέκαθεν ακουγόταν η ατάκα «κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα».

http://www.elkosmos.gr/

Ανώνυμος είπε...

Παρενόχλησε «σεξουαλικά» Σκόπια, Τουρκία και ΝΑΤΟ και τον αποστράτευσαν!


http://www.elora.gr/portal/national-issues/7---/2671--lr-------

Ανώνυμος είπε...

Η Βελουδινη εθνοκαθαρση της χωρας...

Διαβαζουμε συνεχεις εξαγγελιες πολιτειας που συγκλινουν στην παροχη απεριοριστων κινητρων επιτυχους ολοκληρωσης του εποικισμου της χωρας δια της μονιμης αγκαταστασης τους και ενσωματωσης,δηλαδη της πληρωμης απο τους ελληνες λογαρισμου να γινουν ανθρωποι οι εποικοι και να βρουν φαι δουλεια σπιτι και στοιχειωδη δημοσια υγεια,ανευ φυσικα σεβασμου στους νομους και το συνταγμα που υποχωρει προ της θρησκειας τους και των ιδιοτροπιων του υποπολιτισμου που φερουν οι κοινοτητες τους...

λεμε στους πολιτικαντηδες εφιαλτες.

δεν προκειται ποτε να ενταχθουν.
θα σφαχθουν φοβουμαι και θα σφαξουν.

ουτε αυτοι θελουν να ενταχθουν(θελουν να εποικισουν και να ευεργετηθουν ως νεοι κατοικοι με τα δικα τους κρατιδια στη γην ετουτη) ουτε εμεις ευαρεστουμεθα και δυναμεθα να αντεξουμε ως πολιτισμενοι ανθρωποι τα χουγια τους.

η ελλας ειναι το μοναδικο κρατος στην ιστορια,αποτελει κεις σταντι για πανεπιστημια,που μεσα σε 13-15 χρονια ,κυριως απο τον σημιτη και μετα που αρχισε την πολιτικη εποικισμου το 1996, που εχει συμβει το πρωτοφανες περιοχες των αθηνων με 99 τα εκατο μην πω 100 τα εκατον ελληνες μεσα σε 13 χρονια εγιναν 15-20 τα εκατο ελληνες και 80 ξενοι φυτευτοι!

αυτο δεν εχει συμβει ποτε σε αλλη χωρα εν καιρω ειρηνης.

τετοια μεθοδευμενη βελουδινη "ειρηνικη" εθνοκαθαρση χωρις πολεμο ειναι πρωτοφανης στην παγκοσμια ιστορια!!το επετυχε ο σημιτης (και οι επιγονοι που υαπακουσαν προφανως σε ανωτερω αυτων διαχρονικους γεωπολιτικους και γεωοικονομικους σχεδιασμους) με την πλεον εμφανως δολια πολιτικη του!

τετοιες μεταβολες πληθυσμου και δημογραφιας περιοχων και χωρων σε τοσο μικρο χρονο 10-15 ετων δεν εχει συμβει ποτε σε ειρηνικη περιοδο πουθενα,παρα μονο σε ανωμαλες περιοδους πολεμων που δια της βιας εγενετο αλλαγη πληθυσμων,ανταλλαγες,εθνοκαθαρσεις και εποικισμοι.

και το καταφεραν να μας κανουν εθνοκαθαρση οι πολιτικοι εφιαλτες εδω,τοις κεινων ρημασι...!

ακομη και σε χωρες αποικιοκρατικες οπως γαλλια βρεταννια βελγιο,αυτες εισηγαγον πληθυσμους κυριως απο τις αποικιες τους,αφου πρωτα αυτοι οι λαοι ειχαν γινει ενα με τον τροπο ζωης και τα χουγια της μητροπολης,ειχαν εξοικειωθει με την μητροπολη.

και υστερα μονον αρχισαν να συρρεουν στις χωρες αυτες,μετα απο πολλες δεκαετιες ομως τροπου ζωης με το στυλ της μητροπολης αρα προσαρμοσμενοι λιγο πολυ στη γλωσσα,στα εθιμα στο τροπο ζωης των ευρωπαιων.

εδω εγκαθιστουν φυτευτους ουρανοκατεβατους λαους χωρις καμμια σχεση οι περισσοτεροι με ελλαδα,οχι σε δεκαετιες προ-προσαρμογης αλλα μεσα σε λιγα χρονια,αλλαζουν δραματικα την συσταση και κανουν μια εξαναγκασμενη εθνοκαθαρση αυτοβουλη των ντοπιων που παιρνουν τον ομματιον τους και φευγουν,και οι απιστετοι τυποι της πολιτειας που δειχνουν μια πρεμουρα υποπτη και πολυ ανησυχητικη να εγκαταστησουν οσο γρηγοροτερα και οπως οπως οσο μεγαλυτερο αριθμο εποικων,μιλουν για πολιτικες ενσωματωσης του ασωματωτου πληθους!

ευρισκομενοι προδηλα σε συγκρουση με την κοινη λογικη,κανουν ολο και χειροτερα τα πραγματα με τις προνομιακες συμπεριφορες και πυροδοτουν ετι την οργη και τον θυμο μας για τις παραλογες πολιτικες τους.

ενω λοιπον ακομη και σε αυτες τις χωρες της ευρωπης που η διαδικασια εισαγωγης λαου ηταν πολυ μακροχρονη και ομαλη απο λαους με στοιχειωδη σχεση τροπου ζωης με ντοπιους,και παλι εχομε διογκωση και εκει αδιεξοδων και δυσκολιων,εδω οι αθλιοι μας λενε οτι θα ενταξουν εποικους ουρανοκατεβατους,χωρις παραμικρη σχεση με ελλαδα,ουδεις δε γνωριζων τους αριθμους τους που ουκ εχει τελος και δεν σταματα να αυξανει εις ποσοτητα αντιστροφως ποιoτητος!

Ανώνυμος είπε...

ειναι προφανες οτι προκειται περι πολιτειακης αφασιας και ασυναρτησιων στον αερα.Αυτο που μεθοδευεται ειναι να γινουμε εμεις βαριδια για την πολιτεια, οι ελληνες, και οι πολιτικες της αποπειρωνται την δικη μας προσαρμογη στη ζωη των εποικων !!!εμας θελουν στην ουσια να προσαρμοσουν και αλλαξουν αν δει κανεις τις πολιτικες τους!εμεις ειμαστε ο εχθρος τους και το πειραματοζωο!αλλαζουν εμας και μας βουλιαζουν ομου και το κανουν με μοχλο πιεσης τους εποικους που δεν αλλαζουν,αλλα ακριβως εισαγονται και εισηχθησαν εξαρχης για να αποτελεσουν το νεοφιλελευθερον εργαλειο πιεσης της πολιτειας στους ελληνες για να μας αλλαξει μεχρι αλλοτριωσεως!!!

αρκει να δει κανεις το μεθοδευμενο "ξαφνικο" πολεμο ωσαν παραξενη πρωτοφανερωτη συγχορδια απο το 96 και μετα στην ιστορια μας, στο εθνος μας,το δντ και τα μετρα του,ολα συγκλινουν μαζι με την πρεμουρα να εγκαταστησουν σε πρωτοφανη χρονο εποικους και να τους αποκαταστησουν αφου πρωτα τους αφησαν και προσκαλεσαν να ερθουν,ολα λοιπον δειχνουν μια μεθοδευση που ειναι αδυνατον να ειναι ολα συμπτωσεις αλλα κεντρικη στοχευση και προαποφασισμενη στρατηγικη επιθεση εν ειδη φασια-δεσμης.

θελουν να μας κανουν κατι αλλο απο ο,τι ειμαστε.δεν θελουν να μας διορθωσουν απλως ελαττωματα οπως θα πιστευσει τις παραδοπιστος καλοπιστος.

δεν υπαρχουν φιλανθωποι σε αυτα τα γεωπολιτικα μεγεθη.

οχι,θελουν να μας τελειωσουν ως ελληνες ολοκληρωτικα,θελουν ενα πολιτισμικο μας ολοκαυτωμα!

Πρεπει λοιπον να αντισταθουμε στον ακηρυχτο πολεμο εις βαρος μας,να ξυπνησουμε τους συνελληνες απο την αφασια και τον αυτισμο που απο αυτοευδαιμονικος καταληγει πλεον εκει που στοχευε εξαρχης σε αυτοενοχοποιημενο, παραιτημενο.

ενα πολεμο που ειναι υπουλος,παιζει με τα μυαλα μας,τις συνειδησεις,ενα πολεμο απροκλητο για αυτο κατεξοχην χυδαιο και εμπαθη εις βαρος μας, που δεχομαστε απο μεγαλες δυναμεις που θελουν να μας τελειωσουν σφαζοντας με το βαμβακι,υπονομευοντας ηθικο,αξιες γνωσεις και κυριως μεταστρεφοντας μαζικα συνειδησεις και αντιστασεις,δουλευοντας πανω στη διαφθορα που εχτισαν και την εκαναν γεφυρα να προχωρησουν στο λυγισμα αντιστασεων.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ
ΔΙΟΤΙ
ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ 4.000.000 ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ
ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ
ΕΙΝΑΙ 1.440.000.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ;;;;;;;;
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ . ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ , ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΕΙΔΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ . ( ΗΛΕΚΡΙΚΟΣ , ΜΕΤΡΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ , ΤΡΟΛΕΙ , ΤΡΑΜ . ) KAI NA EXOYN ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΙΑΤΣΕΣ ΤΟΥΣ , ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΟΜΟΝΟΙΑ . ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ , ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ .ΤΟ ΔΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 100 ΕΥΡΩ .
Για το κατάντημα των μέσων μαζικής μεταφοράς , ( ηλεκτρικός μετρό , λεωφορεία ,τρόλεϊ , τραμ . ) την μεγαλύτερη εύθηνη την έχουν οι συνδικαλιστές τους και οι εργαζόμενοι που μαζί με τις δοτές άχρηστες και ανίκανες διοικήσεις τους δεν προτείνουν σωστά μέτρα για αύξηση των εσόδων των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ,κοιτάζουν μόνο να αναθέτουν την φύλαξη των σταθμών σε εταιρείες σεκιούριτι με ανίκανο προσωπικό που μόνο για σεκιούριτι δεν κάνουν ,ο ΗΣΑΠ να αναθέτει σε απατεώνες εργολάβους την αλλαγή των γραμμών που για δουλεία ενός έτους το πολύ αυτές την κάνουν σε πέντε και βαλε χρόνια για να τα οικονομάνε ( ο ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ κάποτε που είχε τον ΗΣΑΠ το πρωί δούλευαν κανονικά τα τραίνα και το βράδυ αλλάζανε τις γραμμές χωρίς να ταλαιπωρείτε ο κόσμος ) , να περνούν μεγάλους μισθούς με τις υπερορίες και τα επιδόματα .
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ , ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΧΑΝΟΥΝ 4.000.000 ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ 120.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΥΡΩ
ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ .
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΕΙΣ :
Να καταργήσουν την εταιρία σεκιούριτι η να φέρουν άλλη ,αλλά με ικανότερο προσωπικό ειδικευμένο στη φύλαξη .
Ο ΗΣΑΠ να ανακαλέσει την σύμβαση με τον εργολάβο που κάνει τα έργα για τις γραμμές και να ελέγξει από την αρχή τις συμφωνίες γιατί το έργο είναι υπερτιμημένο .
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΩΜΑ ΕΛΕΚΤΩΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ
(Το προσωπικό θα βρεθεί από τις μετατάξεις του δημοσίου και ΔΕΚΟ )
ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ , ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ . KAI NA EXOYN ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΙΑΤΣΕΣ ΤΟΥΣ , ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΟΜΟΝΟΙΑ . ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ , ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ .
ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 100 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ.

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ .
ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ .
ΙΚΑΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΙΚΕΣ .