16/12/10

ΔΝΤ: Φυσιολογικές οι διαδηλώσεις, αλλά όχι η βία

Οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες είναι κάτι το φυσιολογικό, αλλά αυτό δεν ισχύει και για την άσκηση βίας, δήλωσε η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Ταμείου, Κάρολαϊν Ατκινσον, κληθείσα να σχολιάσει τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα.

«Κάθε φορά που σημειώνεται βία είναι κάτι που δημιουργεί πολύ προβληματισμό» ανέφερε η κα Ατκινσον, και συνέχισε λέγοντας ότι «το να διαδηλώνει και να διαμαρτύρεται κανείς είναι φυσιολογικό», αλλά και «κατανοητό», ιδιαίτερα τη στιγμή που η κατάσταση στην Ελλάδα είναι «πολύ δύσκολη».

Στο πλαίσιο αυτό, η αξιωματούχος του ΔΝΤ έσπευσε να υπογραμμίσει την ανάγκη να καταβληθεί με δίκαιο τρόπο το κόστος του ορθολογισμού της οικονομίας, λέγοντας ότι «ειδικότερα οι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των εύπορων, θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν». Επισήμανε, επίσης, ότι «ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος είναι το άνοιγμα μερικών τομέων στον ανταγωνισμό» και πρόσθεσε ότι το γεγονός πως πολλοί τομείς παρέμεναν κλειστοί «ήταν καλό για όσους απολάμβαναν την προστασία, αλλά όχι για την οικονομία συνολικά».

Η κα Ατκινσον σημείωσε ότι «σκοπός αυτού του ανοίγματος είναι να δοθούν στην Ελλάδα τα μέσα για να αναπτυχθεί», ενώ έκανε γνωστό ότι αύριο (Παρασκευή), θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να εξετάσει την προοπτική εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...