1/12/10

Δυο Εβραίοι συζητούν για την Μακεδονία

Η «πράσινη διακυβέρνηση» είχε ξεπουλήσει και το θέμα με τα διαβατήρια των σκοπιανών πρίν τις εκλογές, όπως αποκαλύπτεται από τον διάλογο δυο Εβραίων διπλωματών για την Μακεδονία.

Η διαδικτυακή ιστοσελίδα Wikileaks παρουσίασε και ένα έγγραφο για την συνάντηση του Αμερικανού βοηθού υπουργού για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Φίλιπ Γκόρντον, με τον διπλωμετικό σύμβουλο του Σαρκοζυ, Ζαν-Δαβίδ Λεβί, που έγινε πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, με θέμα το Μακεδονικό.
Οι διπλωμάτες ΗΠΑ και Γαλλίας συζήτησαν το θέμα του ονόματος, και ο Ζαν-Δαβίδ Λεβί εξέφρασε αισιοδοξία ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι πιο σταθερή και αυτό θα επέτρεπε μεγαλύτερη ευελιξία για την επίτευξη προόδου στην «ελληνικό-μακεδονική» διαφωνία για την ονομασία. Ο Φίλιπ Γκόρντον, συμφώνησε ότι είτε μια πιο σταθερή κυβέρνηση ,συντηρητική ή σοσιαλιστική , θα ήταν μια πιο ισχυρή, και πιο ευέλικτη εταίρος στις διαπραγματεύσεις και εξέφρασε την ελπίδα ότι, αν η διεθνής κοινότητα μπορούσε να πείσει πΓΔΜ να εγκαταλείψει την ιδέα του δημοψηφίσματος και να πείσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει την αναγκαιότητα της αλλαγής διαβατηρίων, τότε θα μπορούσε να υπάρξει πρόοδος .
Ο ανθρωπος του Brookings και μεταλλαγμένος Εβραίος, Δρ Φίλιπ Γκόρντον (Philip Gordon) ορίστηκε ως Βοηθός υπουργός στο « Bureau of European and Eurasian Affairs» στις 6 Μαρτίου του 2009 και ορκίστηκε στις 15 Μαΐου, 2009. Το διάστημα 2000-2009, διετέλεσε «Senior Fellow» στο Ινστιτούτο Brookings, στην Ουάσιγκτον, DC, με αντικείμενο θέματα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ σε σχέση με την Ευρώπη. Πριν την ένταξή του Brookings, ο Δρ Γκόρντον, ήταν διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Στο NSC έπαιξε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη και τον συντονισμό της πολιτικής του ΝΑΤΟ στην πορεία έως το 50ό Επετειακή Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στην Ουάσιγκτον, DC.
Ο Δρ Gordon δ’ιδαξε ακόμα ,στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών του Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στην Σχολή Προηγμένων Διεθνών Σπουδών στην Washington, DC, στο INSEAD, στο Fontainebleau της Γαλλίας και στην Γερμανική Εταιρεία για την Εξωτερική Πολιτική στη Βόννη.
Ο έτερος συνομιλητής, ο επίσης Εβραίος Jean-David Levitte Ζαν-Δαβίδ Λεβί μεταξύ του 1975 και του 1981, ήταν τοποθετημένος στη Γενική Γραμματεία του προέδρου Βαλερί Ζισκάρ ντ 'Εστέν. Μεταξύ του 1981 και του 1984 ήταν ο Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη, το 1988, έγινε πρέσβης και υπηρέτησε στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γαλλίας στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, το διάστημα 1988 - 1990.
Μεταξύ του 1995 και 2000 ήταν διπλωματικός σύμβουλος του πρόεδρου Ζακ Σιράκ.
Από το 2000 έως το 2002 διετέλεσε Πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη και εκπροσωπούσε τη Γαλλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας πριν και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στην απόφαση 1441 του Συμβουλίου σχετικά με το Ιράκ. Διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας το Σεπτέμβριο του 2001 και προεδρεύει των συσκέψεων του Συμβουλίου μετά τις 11 Σεπτέμβρη 2001 επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τα τέλη του 2002 ως το 2007, διετέλεσε Πρέσβης στις ΗΠΑ και στις
Στις 16 Μαΐου 2007, διορίστηκε διπλωματικός σύμβουλος στον Νικολά Σαρκοζύ.

Επιπλέον, σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ντνέβνικ" (Dnevnik) παρατίθεται απόσπασμα τηλεγραφήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βερολίνο, με ημερομηνία 12/11/2009, όπου αναφέρεται ότι, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Καγκελαρίας της Γερμανίας ενημέρωσε τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόρντον ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, γνωρίζει τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ότι είναι διατεθειμένη να τον επηρεάσει, εάν αυτό βοηθήσει στην επίλυση της διένεξης για το ζήτημα του ονόματος.

Aλλο έγγραφο που βρισκόταν μέσα στις αποκαλύψεις που έκανε ο ιστότοπος WikilLeaks, δείχνει πως τον Φεβρουάριο του 2010 -λίγο πριν την υπογραφή του Μνημονίου- γίνονταν συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας ώστε η Ε.Ε. να προχωρούσε στην "οικονομική διάσωση της Ελλάδας".
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Βαυαρού πρωθυπουργού προς τον Αμερικανό πρέσβη -σε διπλωματικό έγγραφο που έφερε στο φως το WikiLeaks- που αναφέρει πως «δεν είναι σίγουρος αν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να διασώσει την Ελλάδα».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενας τριτος (ο Boutari) υποσχεται να την (ξανα)κανει Ιερουσαλημ των βαλκανιων. Να τον χαιρονται οι ψηφοφοροι του. Δεν τους αξιζει τιποτα καλυτερο.

  9/3/23 Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία Η 19η Μαρτίου είναι η 78η ημέρα του  Γρηγοριανού ημερολογίου. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτο...