16/12/10

Θράσος θέλει

Στα γιουσουρούμ της αλητοελιτοκρατίας

του Ευγένιου Ανδρικόπουλου

Είναι θρασύδειλοι. Γαβγίζουν εκ του ασφαλούς. Πίσω από τις ζώνες ασφαλείας δεκάδων ασφαλιτών που τους προστατεύουν αποκλειστικά την ζωή. Επειδή, την ατομική και κυρίως την πολιτική τους αξιοπρέπεια τις έχουν ξεπουλήσει όπως και τις ζωές μας. Στα γιουσουρούμ της αλητοελιτοκρατίας.
Έτσι όταν υπό την θαλπωρή του κοινοβουλευτικού ξέφωτου τσαμπουκαλεύονται επί του άμβωνά του πως δεν μετρούν το πολιτικό κόστος, τότε:
ή αγνοούν σε τι ακριβώς μεταφράζεται αυτό στην γλώσσα της αγοράς, οπότε απαλλάσσονται λόγω ευήθειας,
ή γνωρίζουν και είναι οι ηθικοί αυτουργοί δεκάδων αυτοκτονιών! Με φυσικούς αυτουργούς τις τράπεζες και τα επί της δικαιοσύνης υποχείριά τους.

Την ίδια στιγμή που στην πρώην κομμουνιστική Λετονία το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριό της έχει κηρύξει αντισυνταγματικό τον νόμο της μείωσης των μισθών και συντάξεων, αλλά και σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Eurostat το χρέος της χώρας μας δεν είναι από τα υψηλότερα της Ευρώπης, (μήνες τα έγραφα), αυτοί οι τζάμπα μάγκες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ –ΝΤΟΡΑ -ΚΟΥΒΕΛΗΣ έχουν από καιρού καταστήσει την Ελλάδα σε υπό εκκαθάριση εταιρία. Γιατί; Μα για να την αρπάξουν οι Αγορές –τοκογλύφοι απαλλαγμένη από βάρη περιττά.
Όμως εξαιρουμένης της ζωής μας περιττό τι δεν υφίσταται κατ’ αυτούς στην ελληνική επικράτεια. Αντιλαμβάνεστε κατά συνέπεια γιατί αυτή (η ζωή μας) έχει πλέον τόσο υποτιμηθεί από τα ρεμάλια που πρώτα ψηφίζουν ναι σε όλα και μετά…αντιστέκονται σθεναρά πιπιλίζοντας δημόσια άγευστες καραμέλες επί της αξίας της και επί του μαύρου μνημονίου!
Χρόνια τώρα και πολύ πριν την εκδήλωση της κρίσης σοβεί η θανατηφόρα ασθένεια στα σπλάχνα της χώρας με τα συμπτώματά της να είναι ορατά κι από αλχημιστές. Ξαφνικά η Ελλάς καταγράφηκε το 2002 μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών που όμως οι εργαζόμενοί της απασχολούνταν σχεδόν τις διπλάσιες ώρες και αμείβονταν πλην των Πορτογάλων χαμηλότερα από τους υπολοίπους εταίρους τους.
Με την αλητοελιτοκρατία κατά την συντριπτική της πλειοψηφία να φοροδιαφεύγει ανόμως και νομίμως και τους συνταξιούχους και μισθωτούς να σηκώνουν ως Άτλαντες τα βάρη του δικού τους μαύρου ουρανού. Με τους κρατικοδίαιτους πάσης φύσης εργολάβους να την απομυζούν ως την τελευταία ρανίδα του αίματός της και την πολιτική και κοινωνική παρακμή αρχής γενομένης από τον «Εφιάλτη» και στην συνέχεια επί των περιόδων Σημίτη και Καραμανλή - Παπανδρέου να καταγράφει θριάμβους του τύπου:
Τα κολλητιλίκια των αμφίπλευρων πολιτικών δικτύων να υποκαθιστούν τον πολιτισμό, οι δημόσιες σχέσεις των Εκαλιώτικων σαλονιών με τα ουίσκι στα αγκυλωμένα χέρια να αντικαθιστούν την δημιουργία, οι πελάτες τους εκλογείς, οι παρλάτες των περιτυλιγμάτων την ουσία του περιεχομένου, ο ψευδαισθητικός θάνατος των διασπαρμένων καθ’ όλη την επικράτεια Ζωνιανών την αγροτική παραγωγή, και οι ετερόφωτοι του προσκηνίου τους αυτόφωτους του κοινωνικού παρασκηνίου.

Δύναται πλέον η εγχώρια αλητοελιτοκρατία με την απαστράπτουσα απουσία της παιδείας και εθνικής συνείδησης να κομπορρημονεί πως όχι απλώς τη ανοχή μας αλλά τη αρωγή μας πρώτα ξεπουπούλιασε και κατόπιν ξεπούλησε ένα κράτος έστω τύπου δυτικού, που όμως στεκόταν επί δεκαετίες αξιοπρεπώς επί της παγκόσμιας σκηνής. Εντάξει.
Νενικήκατε. Μόνο που η νίκη σας είναι πύρρειος γι αυτό θα ήθελα να επιβιώσω και να απολαύσω εκδικητικά τον αργό της θάνατο καθώς αυτή και οι απόγονοί της θα φαντάζουν γραφικοί θιασάρχες ενός πλέον ανύπαρκτου θιάσου.
Μοιραία έτσι θα έχουν την ίδια κατάληξη με μας..

ΥΓ. Στις οιμωγές διαμαρτυρίας και καταδίκης του πολιτικού συστήματος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Χατζηδάκη ασφαλώς δεν ελήφθη υπ’ όψιν ποιος ήρξατο χειρών αδίκων με την οριζόντια εφαρμογή του νόμου του Ληντς κατά του λαού.
Ποιος πρώτος λιθοβολεί τον λαό με νομοσχέδια εξευτελισμού της ζωής του. Έτσι αυτός απαντά κατά τον ίδιο τρόπο επί δικαίων και αδίκων. Η οργή εξελίχθηκε σε μίσος και το μίσος τυφλώνει..
Τα χειρότερα έπονται γιατί καθώς χθες υπήρξα συνομιλητής αλλά και συνακροατής σχολίων εντός της Βουλής διαπίστωσα πλήρη άγνοια των επί της επιβίωσής μας συνεπειών όσων πριν από λίγο είχαν ψηφίσει.
Μόνο φόβο διέκρινα. Φόβο για την ζωή τους...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΟΡΤΗ ΕΥΓΕΝΕΙΕ!!!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΠΙΣΗΣ !!!!

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...