5/12/10

Η ανάκαμψη είναι εύκολο να εκτροχιαστεί από τις αναταράξεις στις χρηματαγορές

Το πακέτο διάσωσης της Ιρλανδίας και τα σχέδια για μόνιμο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων δεν είναι αρκετά, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Η ευρωζώνη θα πρέπει να έχει ένα πιο εύρωστο ταμείο διάσωσης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να αποτραπεί η πιθανότητα η κρίση χρέους να εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη, αναφέρει μία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ένα αντίγραφο της οποίας έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Ρόιτερ.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, θα παρουσιάσει αύριο (Δευτέρα) αυτήν την έκθεση για την οικονομία των χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ, στη σύνοδο κορυφής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και στον πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

«Η ανάκαμψη μπορεί να παραμείνει στο σωστό δρόμο, όμως τώρα είναι εύκολο να εκτροχιαστεί από τις νέες αναταράξεις στις χρηματαγορές», αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ θα προειδοποιήσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι το πακέτο διάσωσης, ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αποφασίστηκε να δοθεί στην Ιρλανδία και τα σχέδια για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού για την αντιμετώπιση των κρίσεων, στον οποίο θα παίρνει μέρος και ο ιδιωτικός τομέας, είναι ευπρόσδεκτα, δεν είναι όμως αρκετά.

«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρέπει να ενισχυθούν οι πόροι που είναι διαθέσιμοι γι' αυτό το δίχτυ ασφαλείας και ότι πρέπει να γίνει πιο ευέλικτη η χρήση τους, ακόμα και για την παροχή πιο αποτελεσματικής στήριξης στο τραπεζικό σύστημα», επισημαίνει η έκθεση.Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπερασπίστηκε σθεναρά το ευρώ απέναντι σε όσους Γερμανούς αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το ευρωπαϊκό νόμισμα, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο.

«Αυτές οι αμφιβολίες (μίας πλειοψηφίας των Γερμανών) δεν είναι κατά τη γνώμη μου δικαιολογημένες», δήλωσε ο Σόιμπλε στη γερμανική εφημερίδα Bild. «Όλοι οι Γερμανοί θα ήταν πιο φτωχοί χωρίς το ευρώ. Η κατάσταση στην αγορά εργασίας θα ήταν πολύ χειρότερη χωρίς το ευρώ», υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

Επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει την Παρασκευή, ο Γερμανός υπουργός περιέγραψε τις πρόσφατες αναταράξεις γύρω από το ευρώ ως μία απόπειρα των χρηματαγορών να δουν αν το ενιαίο νόμισμα θα αντέξει. «Οι χρηματαγορές ελέγχουν αν η ευρωζώνη θα αντέξει. Αν θα μπορέσουμε να έχουμε κοινό νόμισμα και ταυτόχρονα να επιτρέψουμε στις εθνικές (κυβερνήσεις) να ασκούν την οικονομική πολιτική», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο Σόιμπλε απέκλεισε το ενδεχόμενο να διασπαστεί η ευρωζώνη σε βορρά και νότο. «Κάτι τέτοιο θα μας κόστιζε πολλά, πολύ περισσότερα απ' όσα κάνουμε τώρα για το ευρώ», υπογράμμισε. «Θα υπήρχαν απρόβλεπτες επιπτώσεις στην οικονομία, πολλές θέσεις εργασίας θα κινδύνευαν, ενώ και οι τράπεζες θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα», επεσήμανε ο Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό η περιφρόνηση που δείχνουν οι Γερμανοί προς το ενιαίο νόμισμα έχει απλή εξήγηση: «Όλοι οι άνθρωποι που έχουν ήδη επιτύχει, δεν το θεωρούν πλέον σημαντικό. Οι μεγάλες επιτυχίες γρήγορα θεωρούνται δεδομένες. Αυτό είναι το πρόβλημα του ευρώ».

Σε μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι η πλειοψηφία των Γερμανών (51,4%) επιθυμούσαν η χώρα τους να επιστρέψει στο γερμανικό μάρκο. Ο Σόιμπλε εξέφρασε επίσης την ανησυχία του σχετικά με την πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα κόμμα κατά του ευρώ. «Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τον κίνδυνο δημιουργίας ενός κόμματος αντι-ευρώ».

«Αυτός είναι ακόμα ένας λόγος για να εξηγήσουμε στους ανθρώπους ότι το ευρώ τους προστατεύει καλύτερα από τις αναταράξεις της παγκοσμιοποίησης από ότι ένα γερμανικό εθνικό νόμισμα», υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι αυστραλοπίθηκοι ζουν και βασιλεύουν. Η πολλή προφητική ταινία "Ο πλανήτης των πιθήκων" είναι εδώ. Ζούμε στη χώρα των πιθήκων. Όπως όλες οι μαιμούδες και αυτές εδώ συμπεριφέρονται ακριβώς το ίδιο, αντιγράφουν (πιθηκίζουν). Έτσι λοιπόν μόλις φτιαχτεί ένα Mall όλα τα μαιμούδια συρρέουν να δουν από κοντά τις δημιουργίες των "ανθρώπων" και να θαυμάσουν τις φοβερές κατασκευές. Έτσι έχουν μάθει (εκπαιδευτεί).
Όταν ο αφέντης γίνει σκληρός τότε όλοι οι αυστραλοπίθηκοι αρχίζουν και φωνάζουν απειλώντας θεούς και δαίμονες, γκρεμίζοντας κυβερνήσεις, κάνοντας επανάσταση, κρεμώντας τους προδότες αφέντες. Αυτά όλα στα λόγια όμως γιατί μόλις έρθει η περαίωση τρέχουν όλα τα πιθήκια να πληρώσουν για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
Κατά τα άλλα όταν συζητούν μεταξύ τους (και τους ακούσεις) νομίζεις πως η σύγχρονη γενιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι εδώ, έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο. Όλοι περιμένουν αυτούς που θα βγουν μπροστά (αυτό ζητούν) για να πάρουν τα όπλα και να διώξουν τους άνομους. Μεγαλοστομίες πιθηκίσιες. Αυτοί θα είναι οι πρώτοι όπου όχι μόνο δεν θα ακολουθήσουν αλλά θα καταδικάσουν και θα στραφούν εναντίον των λίγων που το λέει η καρδιά τους. Όλοι αυτοί οι πίθηκοι θα καθήσουν μπροστά στην τηλεόραση
να δουν τις εξελίξεις σαβουρώνοντας σουβλάκια. Όποιος δεν το έχει καταλάβει του λέω, ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΥΡΙΟΙ όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο καλύτερα για εσάς. Αυτά που έρχονται δεν μπορούμε να τα αποτρέψουμε και καλύτερα θα είναι να τα αφήσουμε να γίνουν. Πραγματικά πιστεύω πως είναι προτιμότερο να χαθούν μερικά εκατομύρια ελληνόφωνων αυστραλοπίθηκων και να επιβιώσουν αυτοί που θα τα καταφέρουν παρά να διαιωνιστεί αυτό το καρκίνωμα. Αυτή η αρρώστεια του "νεοφιλέλληνους ελληνόφωνους αυστραλοπίθηκους" πρέπει να εξαφανιστεί.
Οι εξελίξεις έρχονται και είναι ραγδαίες, έρχεται ο διαμελισμός όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης σε περιφέρειες πολυφυλετικές, πολυθρησκευτικές, πολυπολιτισμικές πολυσαλατικές, οι οποίες στην ουσία όμως είναι άθεες, απάτριδες, αντεθνικές. Όσες αλήθειες και να λέμε δεν μας πιστεύουν, ο αστραλοπίθηκος θέλει να ακούει παραμύθια. Ο αστραλοπίθηκος θέλει να παρευρεθεί σε αυτά τα φτηνά σόου της τηλεόρασης που τραγουδούν, χορεύουν, μαγειρεύουν, διάφοροι άλλοι πίθηκοι ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν ότι κάνουν και να συμμετάσχει, να χειροκροτήσει, όπως η τσίτα του Ταρζάν.
Στην διάλυση της Ελλάδας κανείς αυστραλοπίθηκος δεν θα αντιδράσει γιατί απλά δεν τον ενδιαφέρει.
Η αλήθεια είναι σκληρή αλλά πρέπει να λέγεται, η ιστορία επαναλαμβάνεται με απίστευτη ομοιότητα και όπως θα έχουν καταλάβει οι μυημένοι ο διαχρονικός αστραλοπίθηκος δεν μαθαίνει από αυτή ποτέ.
Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ, ΛΙΣΤΑ ΜΕ 1.000 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ "ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ" ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ!!!!

ΑΝΤΕ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΓΛΙΦΤΗΣ, ΚΟΠΙΑΣΕ ΓΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΜΑΣΑ - ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΑΪΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΚΑΤΑ - ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ
Ο Λίμπερμαν ζητεί από τις πρεσβείες του Ισραήλ στην Ευρώπη να χρησιμοποιήσουν «βοηθούς-εθελοντές» στην καινούργια προσπάθεια εξυγίανσης της εικόνας του Ισραήλ Διεθνώς
Αρχίζει νέα καμπάνια «ευαισθητοποίησης», (της διεθνούς κοινής γνώμης) στις αρχές του επόμενου έτους, στην οποία θα γίνει εκτεταμένη χρήση επαγγελματικής προπαγάνδας και δημοσίων σχέσεων απο τους «εμπειρογνωμόνες» των ισραηλινών πρεσβειών της Ευρώπης.

Γράφει ο Ravid Μπαράκ στην εβραϊκή ΧΑΑΡΕΤΖ

http://avragioz.blogspot.com/
2010/12/1000.html

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...