11/12/10

Ο κόσμος τους κι ο κόσμος μας

Πόσοι από μας νοιώθουν ως καμήλες;

του Ευγένιου Ανδρικόπουλου

http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3147

Ο ανακουφιστικός αναστεναγμός στο λιπαρό πρόσωπο του προέδρου των Βιομηχάνων κ. Δασκαλόπουλου (για την κατά των Ελλήνων σκληρότητα των μέτρων, Πετέν), έμοιαζε με ομιλούσα σιωπή. Επειδή μόλις μερικές ημέρες πριν, στο Λονδίνο, είχε πλειοδοτήσει στην επενδυτική (!) αγορά ενός πίνακα ζωγραφικής αξίας 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων και αγωνιούσε αν ο Πετέν θα απέστελνε τον λογαριασμό στον συνήθη ύποπτο. Τον ελληνικό λαό, ένας εκπαιδευτικός του οποίου για παράδειγμα, θα χρειαζόταν 80 χρόνια εργασίας για να τον αποκτήσει ενώ ο υπάλληλός του κ. Δασκαλόπουλου εκατό!

Άρα ο Πετέν δεν ψευδόταν. Λεφτά υπάρχουν. Το ερώτημα που εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο είναι από ποιες μαύρες τρύπες έχουν απορροφηθεί. Με δεδομένο ότι το χρήμα έχει οσμή και αποθηκευτικές προτιμήσεις δεν έχουμε παρά να στήσουμε καρτέρι στους αποταμιευτήρες του. Τις τράπεζες. Διαβάζω λοιπόν στα απόκρυφα κιτάπια της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών.. «Περίπου τριάντα χιλιάδες ελληνικές οικογένειες φυλάσσουν εντόκως στα τμήματα private banking ένα μικρό θησαυρό που αγγίζει τα 50 δις ευρώ ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων των τραπεζιτών, άλλα τόσα επίσης ελλήνων καταθετών λιμνάζουν στα θησαυροφυλάκια ευρωπαϊκών τραπεζών.» Κατά πρόσθεση εκατό δις.. Περίπου το ένα τρίτο του χρέους.. Μόνο;
Κι επειδή απορία ψάλτου βηξ, έσπευσε η πηγή μου (ανώτατο στέλεχος της Εθνικής) να μου διευκρινίσει ότι δεν συνυπολογίζονται και τα περίπου 150 δις καταθέσεων ελληνικού ενδιαφέροντος off shore εταιριών. Προσέξατε κομψή διατύπωση; Ελληνικού ενδιαφέροντος!! Μάλλον σε δημοσίους υπαλλήλους θα αναφερόταν!! Και φυσικά, κατέληξε, στην παρατεταμένη εκ του ανικανοποίητου απορία μου, ότι μόνο ως υποψία μπορούμε να υποθέσουμε το μέγεθος του πλούτου των πολυεθνικών που ενώ παράγεται από ελληνικό αίμα μεταγγίζεται στις έδρες τους επί της αλλοδαπής. Κι αυτή η υποψία υπερβαίνει τα εκατό δις ανά τριετία! Μάλλον αλβανοπακιστανοπερσαριό θα είναι..

Πως προκύπτει η ασύδοτη κερδοφορία; Ένα τμήμα της από τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δις το 2009, 10 δις το 2008 και 11,3 δις το 2007. Από την μεταξύ του 2004 –2008 μείωση του συντελεστή φορολόγησης σε 25% από 35% και την περίπου 4,5 δις από την περαίωση ανέλεγκτων χρήσεων.
Από την μη απόδοση του ΦΠΑ (περίπου 6,5 δις) ο οποίος κατακρατείται από τις επιχειρήσεις ενώ καταβάλλεται ανελλιπώς από τον λαό. Ιδιαίτερα η ετήσια κλοπή του ΦΠΑ εξισούται με την καταβολή των επίσης ετήσιων συντάξεων συμπεριλαμβανομένης και της δέκατης τρίτης και δέκατης τέταρτης σύνταξης που απαλλοτριώθηκε από τον Πετέν.
Από την ανεπιστρεπτί δανειοδότηση και επιδότηση των εφοπλιστών με ελληνικό ιδρώτα για την κατασκευή των μαούνων τους στην άπω ανατολή. Μόνο από την Εθνική έχουν λάβει με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου φυσικά 5,5 δις και 3,5 από την Πειραιώς δίχως να έχω ιδέα ποια είναι η συμμετοχή των άλλων τραπεζών.
Κάπως έτσι αιμοδοτείται το θαύμα της «Ελληνικής» ναυτιλίας. Με τις λαϊκές αποταμιεύσεις που στην περίπτωση όμως του ΝΑΤ αποκτά επιπλέον ανήθικο χαρακτήρα επειδή: Με την μορφή δανεισμού βούτηξαν οι επίχρυσοι μαουνιέρηδες το χρήμα των ασφαλισμένων απόμαχων της θάλασσας. Και το άρπαξαν δίχως να επιστρέψουν δεκάρα τσακιστή!! (Κάποιοι δηλώνουν πως το ανέλαβε το πιο σύντομο ανέκδοτο της χώρας. Η δικαιοσύνη!!) Να γιατί το ΝΑΤ βουλιάζει στα ρηχά νερά του λιμανιού.

Και τώρα ας εστιάσουμε στο πως ακριβώς και σε ποιες θέσεις εργασίας επενδύονται τα χρήματα των φορολογουμένων μετά τα μακροβούτια της ελιτοκρατίας στα λιμνάζοντα νερά τους:
Ο Θόδ. και Γιάννα Αγγελοπούλου κατά το ο εχθρός του καλού είναι το καλλίτερο πούλησαν τη θαλαμηγό τους για ν’ αγοράσουν ένα υπερσύγχρονο mega yacht μήκους 85,6 μέτρων κι αξίας 150 εκατομ. $.
Ο εφοπλιστής Προκοπίου έχει παραγγείλει θαλαμηγό 106 μέτρων αξίας πάνω από 180 εκατ.$.
Του Π. Δράγνη το σκάφος δυστυχώς υστερεί κατά μερικά μέτρα. Είναι μόνον 82 .
Η μήκους 55 μέτρων θαλαμηγός του Μελισσανίδη κοστίζει 85 εκ. , του Κούστα 60 εκ. , του Βαφειά το ίδιο.
Για να ακολουθούν οι Κοπελούζος, Πατέρας, Τσάκος, Αλαφούζος, Κωστόπουλος, Ρέστης, Βασιλάκης, Κοντομηνάς, Μαρινόπουλος ο Σπ. Λάτσης (νοικιάζει την 117 μέτρων «Τurama», σε μη έχοντες κότερο επιχειρηματίες, αντί 90.000 e τη μέρα) με διακυμάνσεις ως προς τις τιμές αγοράς τους και με την κατώτατη να τοποθετείται περίπου στα πενήντα εκατομμύρια ευρώ.
Κι επειδή time is money 220 ιδιωτικά αεροσκάφη τα πλείστα εκ των οποίων ανήκουν στην ίδια ελίτ, είναι νηολογημένα στα Ελληνικά αεροδρόμια.

Είναι πλέον κάτι περισσότερο από προφανές. Λατινοαμερικανοποιήθηκε η Ελλάδα. Κόπηκε, μοιράστηκε στα δύο με το συντριπτικά πολυπληθέστερο κομμάτι της εμάς. Τον δικό μας κόσμο εντός του οποίου κυριαρχούν η ανεργία οι απολύσεις, οι εργασιακοί εξευτελισμοί, η ανασφάλιστη εργασία, η υπό αίρεση σύνταξη και με ασαφή ημερολογιακό προσδιορισμό, κάρτες, δάνεια, αυτοκτονίες μικρομεσαίων ανεργία η προσωρινή απασχόληση που παραπέμπει στην προσωρινή ζωή ή στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου..
Και με την αισχρή μειοψηφία στον δικό τους. Τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους κι εφοπλιστές, τους επενδυτές του τζόγου, των swaps, τα golden boys, τις πολυτελείς επαύλεις, τα ιδιωτικά τζετ, τις θαλαμηγούς, τις χειροποίητες Bentley και θηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Luis Vitton και Hermes, η Μύκονος, το Κολωνάκι και η Εκάλη, σαλέ και σούσι μπαρ, χαριτωμένοι μόδιστροι και «καλλιτεχνάδες διανοούμενοι λινάτσες», όπως λένε κι οι Active Member. Ένας κόσμος ικανοποίησης των αριστοκρατικών διαστροφών που επικάθηται του αυχένα μας ως κατακτητής..

Αν όμως οι καμήλες δεν γονάτιζαν δεν θα τις φόρτωναν ποτέ.

eandrik@otenet.gr



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δύο πράγματα έχω να πω στους συμπατριώτες μου.
1. Έχουμε το καλύτερο οικόπεδο στον πλανήτη γη και δεν το εκτιμούμε. Αντίθετα το καταστρέφουμε.
2. Να αγοράζουμε όλοι ελληνικά προϊόντα. Μην ξεχνάμε να κοιτάμε την ψηφιακή μπάρα ( κωδικό ) του προϊόντος. Αν αρχίζει από 520 έχει κατασκευαστεί στην Ελλάδα. Να βοηθήσουμε να τρώνε οι Έλληνες ψωμάκι.
Διαδώστε το σε όλους τους γνωστούς, συγγενείς σας κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

στο καναλι της βουλης εδειχνε ωρα 3.30 προ ολιγου μια μαγνητοσκοπημενη συζητηση που τιτλοφορειται "ενημερωση για το μεταναστευτικο ζητημα"

μιλαγε η νταλαρα σε επιτροπη βουλης.

ειναι τετοια η εμμονη στην μονοπλευρη προσεγγιση των ανθρωπων που χαρακτηριζουν μεταναστευτικο το ζητημα και υποβαθμιζουν το συμφερον του ελληνα και του εθνους.

μα αν ηταν μεταναστευτικο θα συζητουσαν για αριθμους προσκεκλημενων και το υψος που πρεπει να διαμορφωθει,για χρονικα ορια των συμβασεων προσκλησης και τετοια.

το ζητημα ειναι προβλημα και δεν ειναι μεταναστευτικο αλλα λαθρομεταναστευτικο.

εκτος και αν προσεγγιζοντας το εσφαλμενα ως ζητημα και ως μεταναστευτικο,μας ομολογουν πως ειναι προσχεδιασμενη και οχι λαθρα και επομενως γινεται εν γνωσει τους αρα ειναι ζητημα μονοπλευρης τακτοποιησης οχι προβλημα...

οι χαρακτηρισμοι δειχνουν την κρατικη υποκρισια με την οποια προσεγγιζει αυτο τον εφιαλτη..

και την μυωπικη χαλαροτητα που τους οδηγει να αλλαζουν νοημα των λεξεων για να δικαιολογουν πραξεις οπως ελεγε και ο θουκυδιδης...

περαν του οτι ειναι ενα μειγμα απο ανθρωπους που δεν αγαπουν τον ελληνα και το δειχνουν συνεχεια,που εκτελουν ξενες εντολες για να ειναι αρεστοι και που νοιωθουν οτι πρεπει να κανουν τους υπακοους σε οτι φιλολαθρο και ανθελληνικο συμφερον λενε ξενα συμφεροντα στο ζητημα ως αποτελεσμα του συμπλεγματος κατωτεροτητας που φερουν...

μα δεν τους εχουμε εκει για να παιρνουν διαγωγη κοσμια απο ξενους,να υπερασπιζονται ελλαδα και ελληνες τους εχουμε εκει...

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΔΥΑΦΥΓΗ 25 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ,ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ,ΜΕΓΑΛΟΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ,ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΩΝ !!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΠΗΔΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ,ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ!

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΔΥΑΦΥΓΗ 25 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ,ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ,ΜΕΓΑΛΟΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ,ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΙΦΣΤΑΙΛ!!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΠΗΔΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ,ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ!

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΔΥΑΦΥΓΗ 25 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ,ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ,ΜΕΓΑΛΟΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ,ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΙΦΣΤΑΙΛ!!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΠΗΔΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ,ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ!

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ...

Ανώνυμος είπε...

Γκέτο μετά μουσικής ο Άγιος Παντελεήμονας


Συναυλία γενιτσαρισμού με χορηγούς Ιερώνυμο και Παπούλια

Ο Έλληνας είναι πλέον αντιμέτωπος με ένα σάπιο αστικό κράτος που τον εχθρεύεται και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να του καταστρέψει τη ζωή. Η διοργάνωση συναυλίας στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, με τη συμμετοχή της ορχήστρας του Μεγάρου Μουσικής και την προαναγγελθείσα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (του yes-man της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και πρώην ΥΠΕΞ της άρσης του εμπολέμου με την κομμουνιστική Αλβανία του Χότζα), αλλά και του οικουμενιστή Αρχιεπισκόπου της Νέας Τάξης (που θεωρεί τους αριστερούς πιο «πιστούς» από τους δεξιούς), μιλά από μόνη της.

Τα φυλλάδια του συστήματος
Εδώ και μερικές εβδομάδες, οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα και των γύρω περιοχών, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα μορφή επικοινωνιακού αυτή τη φορά, πολέμου. Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην περιοχή θορύβησαν τους εθνομηδενιστές του Μαξίμου, που είδαν το πολυπολιτισμικό πείραμά τους να πηγαίνει περίπατο. Και άρχισαν οι ύπουλες μέθοδοι: πριν δύο εβδομάδες, κυκλοφόρησε ένα φέιγ βολάν, διπλής όψεως, σε έξι γλώσσες (όχι στα ελληνικά), που ανέγραφε «we are all immigrants, we are all here, together» («είμαστε όλοι μετανάστες, είμαστε όλοι εδώ, μαζί»). Ακολούθησε η διανομή μιας ανακοίνωσης, με τις υπογραφές των επικεφαλής των κοινοτήτων των λαθρομεταναστών από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, αυτή τη φορά και στα ελληνικά (για να το δουν οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής).
Με αυτή, καλούνται οι λαθρομετανάστες να ακολουθήσουν τις αποφάσεις μιας «επιτροπής ειρήνης», «ώστε να λυθούν τα προβλήματα τόσο των μεταναστών όσο και των ντόπιων κατοίκων και να δημιουργηθεί μια καλύτερη ατμόσφαιρα στις περιοχές αυτές». Και ζητά από τους αλλοδαπούς που έχουν μαγαζιά, το ωράριο των καταστημάτων τους να είναι σύμφωνο με το νόμο, να μην συγκεντρώνεται πολύ κόσμος έξω από τα καταστήματα, ειδικά στα κέντρα τηλεφωνίας και οι μετανάστες που νοικιάζουν σπίτια να προσέξουν ώστε ο αριθμός των ενοικιαστών να μην ξεπερνά αυτόν που το μίσθωμα ορίζει για λόγους υγιεινής, αλλά και να τηρούν τους κανόνες κοινής ησυχίας και τάξης. Επίσης, τους ζητά να μην συγκεντρώνονται σε πλατείες και παιδικές χαρές...

Να μην τσιμπήσει κανείς!
Το σύστημα ήρθε με κλάδο ελαίας, για να κάνει τη δουλειά του, αφού τα ΜΑΤ με τους ΠΑΣΟΚους αστυνομικούς και τα γιουρούσια των αντιεξουσιαστών από την κατάληψη στη Βίλα Αμαλίας, δεν έκαναν τη δουλειά. Βλέποντας στο Μαξίμου ότι η αντιπαράθεση με τους κατοίκους δεν αποδίδει, καθώς η κόντρα ευνοούσε την αυτοοργάνωση (την «τρέμουν» οι πολιτικοί, γιατί τους αφαιρεί τον έλεγχο), άρχισε τα γαλίφικα, προσπαθώντας να «ηρεμήσει» τα πράγματα, να «κοιμίσει» τους κατοίκους και παράλληλα να εμπεδώσει την παρουσία των αλλοδαπών στη γειτονιά...
Καλούν λοιπόν τους λαθρομετανάστες να είναι «νομιμόφρονες». Αυτό, σημαίνει όμως ότι το κράτος αποδέχεται οριστικά την παρουσία των λαθρομεταναστών και απλά προσπαθεί να τους «προσαρμόσει» στο περιβάλλον των συνοικιών του κέντρου και όχι να κάνει αυτό που επιτάσσει ο νόμος σε όποιον εισέρχεται παράνομα στη χώρα: απελάσεις. Έχουμε λοιπόν εδώ μια έμμεση «νομιμοποίηση» των μεταναστών, με τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα και τον Αρχιεπίσκοπο, να δίνουν το ρυθμό, συμβάλλοντας στην επιβολή ενός καθεστώτος ανήθικων θετικών διακρίσεων.

Ζήτω το Έθνος, κάτω το κράτος
Κανείς από τους Έλληνες κατοίκους να μη «μασήσει»! Ας θυμηθούμε όλοι τη ρήση του Ίωνα Δραγούμη, «ζήτω το έθνος, κάτω το κράτος». Αύριο, όταν η αυλαία της συναυλίας πέσει, οι Νιγηριανοί έμποροι ναρκωτικών θα βγουν στην πιάτσα, σκορπώντας το θάνατο. Το ίδιο ισχύει και τους Αφγανούς, Μαροκινούς και Αλγερινούς κακοποιούς... Με λίγα λόγια, η καθημερινότητα των κατοίκων δεν θα αλλάξει, αλλά αντίθετα, θα χειροτερέψει. Ας μην αφήσουν λοιπόν «μπόσικα» για κανέναν. Ο Καμίνης άλλωστε, καραδοκεί...

http://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view
=article&id=6281:2010-12-
11-14-59-56&catid=87
:epikairotita&Itemid=277

Ανώνυμος είπε...

Γκέτο μετά μουσικής ο Άγιος Παντελεήμονας


Συναυλία γενιτσαρισμού με χορηγούς Ιερώνυμο και Παπούλια

Ο Έλληνας είναι πλέον αντιμέτωπος με ένα σάπιο αστικό κράτος που τον εχθρεύεται και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να του καταστρέψει τη ζωή. Η διοργάνωση συναυλίας στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, με τη συμμετοχή της ορχήστρας του Μεγάρου Μουσικής και την προαναγγελθείσα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (του yes-man της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και πρώην ΥΠΕΞ της άρσης του εμπολέμου με την κομμουνιστική Αλβανία του Χότζα), αλλά και του οικουμενιστή Αρχιεπισκόπου της Νέας Τάξης (που θεωρεί τους αριστερούς πιο «πιστούς» από τους δεξιούς), μιλά από μόνη της.

Τα φυλλάδια του συστήματος
Εδώ και μερικές εβδομάδες, οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα και των γύρω περιοχών, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα μορφή επικοινωνιακού αυτή τη φορά, πολέμου. Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην περιοχή θορύβησαν τους εθνομηδενιστές του Μαξίμου, που είδαν το πολυπολιτισμικό πείραμά τους να πηγαίνει περίπατο. Και άρχισαν οι ύπουλες μέθοδοι: πριν δύο εβδομάδες, κυκλοφόρησε ένα φέιγ βολάν, διπλής όψεως, σε έξι γλώσσες (όχι στα ελληνικά), που ανέγραφε «we are all immigrants, we are all here, together» («είμαστε όλοι μετανάστες, είμαστε όλοι εδώ, μαζί»). Ακολούθησε η διανομή μιας ανακοίνωσης, με τις υπογραφές των επικεφαλής των κοινοτήτων των λαθρομεταναστών από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, αυτή τη φορά και στα ελληνικά (για να το δουν οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής).
Με αυτή, καλούνται οι λαθρομετανάστες να ακολουθήσουν τις αποφάσεις μιας «επιτροπής ειρήνης», «ώστε να λυθούν τα προβλήματα τόσο των μεταναστών όσο και των ντόπιων κατοίκων και να δημιουργηθεί μια καλύτερη ατμόσφαιρα στις περιοχές αυτές». Και ζητά από τους αλλοδαπούς που έχουν μαγαζιά, το ωράριο των καταστημάτων τους να είναι σύμφωνο με το νόμο, να μην συγκεντρώνεται πολύ κόσμος έξω από τα καταστήματα, ειδικά στα κέντρα τηλεφωνίας και οι μετανάστες που νοικιάζουν σπίτια να προσέξουν ώστε ο αριθμός των ενοικιαστών να μην ξεπερνά αυτόν που το μίσθωμα ορίζει για λόγους υγιεινής, αλλά και να τηρούν τους κανόνες κοινής ησυχίας και τάξης. Επίσης, τους ζητά να μην συγκεντρώνονται σε πλατείες και παιδικές χαρές...

Να μην τσιμπήσει κανείς!
Το σύστημα ήρθε με κλάδο ελαίας, για να κάνει τη δουλειά του, αφού τα ΜΑΤ με τους ΠΑΣΟΚους αστυνομικούς και τα γιουρούσια των αντιεξουσιαστών από την κατάληψη στη Βίλα Αμαλίας, δεν έκαναν τη δουλειά. Βλέποντας στο Μαξίμου ότι η αντιπαράθεση με τους κατοίκους δεν αποδίδει, καθώς η κόντρα ευνοούσε την αυτοοργάνωση (την «τρέμουν» οι πολιτικοί, γιατί τους αφαιρεί τον έλεγχο), άρχισε τα γαλίφικα, προσπαθώντας να «ηρεμήσει» τα πράγματα, να «κοιμίσει» τους κατοίκους και παράλληλα να εμπεδώσει την παρουσία των αλλοδαπών στη γειτονιά...
Καλούν λοιπόν τους λαθρομετανάστες να είναι «νομιμόφρονες». Αυτό, σημαίνει όμως ότι το κράτος αποδέχεται οριστικά την παρουσία των λαθρομεταναστών και απλά προσπαθεί να τους «προσαρμόσει» στο περιβάλλον των συνοικιών του κέντρου και όχι να κάνει αυτό που επιτάσσει ο νόμος σε όποιον εισέρχεται παράνομα στη χώρα: απελάσεις. Έχουμε λοιπόν εδώ μια έμμεση «νομιμοποίηση» των μεταναστών, με τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα και τον Αρχιεπίσκοπο, να δίνουν το ρυθμό, συμβάλλοντας στην επιβολή ενός καθεστώτος ανήθικων θετικών διακρίσεων.

Ζήτω το Έθνος, κάτω το κράτος
Κανείς από τους Έλληνες κατοίκους να μη «μασήσει»! Ας θυμηθούμε όλοι τη ρήση του Ίωνα Δραγούμη, «ζήτω το έθνος, κάτω το κράτος». Αύριο, όταν η αυλαία της συναυλίας πέσει, οι Νιγηριανοί έμποροι ναρκωτικών θα βγουν στην πιάτσα, σκορπώντας το θάνατο. Το ίδιο ισχύει και τους Αφγανούς, Μαροκινούς και Αλγερινούς κακοποιούς... Με λίγα λόγια, η καθημερινότητα των κατοίκων δεν θα αλλάξει, αλλά αντίθετα, θα χειροτερέψει. Ας μην αφήσουν λοιπόν «μπόσικα» για κανέναν. Ο Καμίνης άλλωστε, καραδοκεί...

http://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view
=article&id=6281:2010-12-
11-14-59-56&catid=87
:epikairotita&Itemid=277