23/12/10


Τούτο το χωμα είναι δικό μας και δικό τους

Σμήνος τριών τουρκικών στρατιωτικών μεταφορικών ελικοπτέρων UH-60 Σικόρσκι, της τουρκικής Αεροπορίας Στρατού, όπως αυτά που προέβλεπαν τα τουρκικά σχέδια να δράσουν στην επιχείρηση "Βαριοπούλα", πέταξαν με την ... άδεια που παρείχε η ελληνική κυβέρνηση και κατόπιν σύμφωνης γνωμοδότησης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επάνω από ολόκληρη την Μακεδονία και την Θράκη, σε μία πτήση περίπου μιάμισης ώρας και σε ύψος περί τα 400-600 μέτρα από το έδαφος, προερχόμενα από την Αλβανία!
Τα ελικόπτερα με πλήρη πολεμικό εξοπλισμό (διανομείς αναλωσίμων, συστήματα ESM κλπ), όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, συμμετείχαν στην Βόρειο Αλβανία σε επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχών λόγω των πλημμυρών που είχαν πλήξει την περιοχή της Σκόδρας. Η έγκριση υπέρπτησης επάνω από τις περιοχές που είναι αναπτυγμένο το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού Στρατού οπωσδήποτε δημιουργεί προβλήματισμό. Οι Τούρκοι, παρά το γεγονός ότι προέρχονταν από την βόρειο Αλβανία και το πιο φυσιολογικό ήταν να πετάξουν προς Τουρκία δια μέσου Σκοπίων και Βουλγαρίας, ζήτησαν και πήραν άδεια να πετάξουν επάνω από την Μακεδονία και την Θράκη και η άδεια τους δόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Δεν έγινε, φυσικά κανένας έλεγχος στα τουρκικά ελικόπτερα ως προς τι ακριβώς συσκευές μεταφέρουν (πόσες φορές π.χ. θα δοθεί η ευκαιρία άραγε στην τουρκική Αεροπορία Στρατού να κινηματογραφήσει από τόσο χαμηλά την γεωφυσική και αστική διαμόρφωση της Μακεδονίας και της Θράκης; Δεν λέμε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν συνέβη;). Σε μία ανάλογη περίπτωση το 1999, όταν τα τουρκικά F-16 επιχειρούσαν κατά της Γιουγκοσλαβίας, ακόμα και η κυβέρνηση Σημίρη (που εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι διεπόταν από «πατριωτικές αντιλήψεις) είχε αρνηθεί να δώσει άδεια υπέρπτησης και υποχρέωνε τα τουρκικά μαχητικά να πετούν νότια της Κρήτης! Και να σημειώσουμε ότι μόλις πριον από τέσσερις ημέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος είχε χαρακηρίσει μιλώντας σε σνέδριο της Τουρκίας ως μία «διαρκή απειλή για την Ελλάδα»...
Τα τουρκικά μεταφορικά ελικόπτερα με το χαρακτηριστικό καμουφλάζ τους, είχαν έναν στάνταρντ στόχο των τουρκικών ειδικών δυνάμεων που θα μεταφερθού ακριβώς με αυτά τα ελικόπτερα από το αντίστροφο δρομολόγιο, λίγο πριν εισέλθουν στον τουρκικό εναέριο χώρο. Οι λοιπές φωτογραφίες ελήφθησαν από τον τουρκικό Στρατό κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στην Αλβανία και περιήλθαν στην κατοχή μας από άλλες πηγές.Όπως είχε αποκαλύψει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος Οκτωβρίου, ο τουρκικός Στρατός έχει τροποποιήσει τα σχέδιά του από την εποχή της «Βαριοπούλας» το 2003 και πλέον προβλέπει ευρείας έκτασης αεροκίνητη επιχείρηση με μεταφορά ειδικών δυνάμεων σε μειονοτικές περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης, ταυτόχρονα με την κύρια επιθετική ενέργεια στον Έβρο.
Πάντως, πηγές του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ και της Πολεμικής Αεροπορίας που ερωτήθηκαν σχετικά, απάντησαν ότι «Ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη μας για την πτήση των τουρκικών ελικοπτέρων. Και αν είχε ζητηθεί θα ήταν αρνητική»...
Τα ελικόπτερα που πέρασαν «σουβλάκι» Μακεδονία και Θράκης, είναι τα S-70 Α/A-28 Black Hawk που πρόσφατα πέρασαν από ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού το οποίο περιελάμβανε την εγκατάσταση του συστήματος αυτοπροστασίας HEWS καθώς και την ανάθμιση του πιλοτηρίου.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2005 και το ανέλαβε η εταιρεία Aselsan σε συνεργασία με άλλες τουρκικές και ξένες εταιρείες.Το πακέτο του συστήματος HEWS περιελάμβανε την εγκατάσταση συστήματος προειδοποίησης επερχόμενου πυραύλου (MWS) AAR-60 σε συνεργασία με την EADS-LFK, σύστημα διαχείρισης αντιμέτρων και εκτοξευτές αναλωσίμων Airmor (συμμετέχοντες εταιρείες MKEK, Mikes, Bilkent Uni, IMI) το οποίο διακρίνεται στο ένα από τα τρία που πέταξαν επάνω από την Αλεξανδρούπολη, σύστημα προειδοποίησης εγκλωβισμού από εχθρικό ραντάρ (RWR), σύστημα προειδοποίησης δέσμης Laser (LWR), κεντρική μονάδα επεξεργασίας (SCPU), σύστημα παρεμβολής ραντάρ (RF Jammer), σύστημα αντιμέτρων υπερύθρων (IR Countermeasure), AN/ALQ-144V(5) της εταιρείας BAE). Επιπρόσθετα αναβαθμίστηκε το πιλοτήριο με νέες 4 οθόνες MFD δύο για κάθε μέλος του πληρώματος.Συνήθως χρησιμοποιούνται από τις ειδικές δυνάμεις του τουρκικού Στρατού...

Πηγή : http://www.defencenet.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο γεννημένος στη Κούβα δημοσιογράφος και συγγραφέας Alex Abella πρόσφατα απέκτησε πρόσβαση στα ενδότερα της διαβόητης RAND Corporation, ώστε να εξετάσει τα αρχεία της. Αυτό που ανακάλυψε ήταν ένα γενικό σχέδιο, οργανωμένο από «τρελούς» επιστήμονες, ψυχολόγους, και στρατηγούς, που είχαν και έχουν ως βασικό τους στόχο να ξεκινήσουν τον Γ`Π.Π. και να εξαθλιώσουν τους απλούς πολίτες.

Μέχρι πρότινος, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δήλωνε σκεπτικιστής όσον αφορά σε θεωρίες συνομωσίας και στη «Νέα παγκόσμια τάξη», όμως μετά την εμπειρία του μέσα στη RAND, έχει πλέον πεισθεί ότι αυτή η άκρως μυστική «δεξαμενή σκέψης», ελέγχει πλήρως την αμερικανική κυβέρνηση εδώ και 60 τουλάχιστον χρόνια.

«Είμαστε όλοι νόθα παιδιά της RAND, και δεν το γνωρίζουμε», λέει ο Abella, περιγράφοντας πως η οργάνωση ξεκίνησε με σκοπό την εξέλιξη οπλικών συστημάτων για τον στρατό, αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε σε τομείς της πολιτικής, των επιστημών, της ιστορίας, και των οικονομικών, ενώ συνεργάστηκε στενά με τα ιδρύματα Ford, Rockefeller και Carnegie.

Τη δεκαετία του`50, η απόφαση της RAND να επαναπροσδιορίσει τον κόσμο με κατεύθυνση τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης, άλλαξε τα πάντα. Με εργαλείο της το μοντέλο της rational choice theory (θεωρία της λογικής επιλογής), που μετατρέπει τους πολίτες σε καταναλωτές, και αντικαθιστά τα δικαιώματα και τις ευθύνες με συμφεροντολογικές επιλογές, οι ζωές των ανθρώπων άλλαξαν σιγά σιγά, και σήμερα κυριαρχούνται όχι από την αρετή ή την ακεραιότητα, αλλά από το πώς και που ξοδεύουν τα χρήματά τους.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Ένας συνοδοιπόρος

Ανώνυμος είπε...

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Ο απώτερος σκοπός της RAND, είναι να καταφέρουν οι τεχνοκράτες να διαχειρίζονται κάθε τομέα της σύγχρονης κοινωνίας, επιδιώκοντας τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης που θα διοικεί με τη «λογική». Έναν νέο σκληρό κόσμο δηλαδή, όπου θα βασιλεύει η αποδοτικότητα, και όπου οι άνθρωποι θα είναι κάτι σαν μηχανές. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ιθύνοντες της RAND ασχολήθηκαν εντατικά με τη ψυχολογία και τις κοινωνικές επιστήμες, καθώς δεν γνώριζαν αρχικά πώς να χειριστούν τον άνθρωπο, ο οποίος, από τη φύση του, δεν λειτουργεί πάντα προβλέψιμα και με μοναδικό σκοπό το ατομικό συμφέρον. Στον νέο αυτό κόσμο, δεν υπάρχει χώρος για αγάπη, εμπάθεια, αλληλεγγύη, και αυτοθυσία. Ο πατριωτισμός και ο αλτρουισμός, είναι έννοιες αντίθετες προς τον σκοπό που έχει τεθεί.

Ο Abella εξηγεί πως η RAND έπαιξε ρόλο κλειδί στην ανάπτυξη της στρατηγικής που καθορίζει τη χρήση των πυρηνικών όπλων, και πως υποστήριζε (ενεργά) την ανάγκη πυρηνικής καταστροφής της ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας, σε περίπτωση κινδύνου της Δύσης, μια πολιτική που θα μπορούσε πολύ εύκολα να μας οδηγήσει σε πυρηνικό ολοκαύτωμα. Οι ερευνητές της RAND πίστευαν με κάθε σοβαρότητα, πως ακόμη και αν επιβίωναν δέκα μόνο εκατομμύρια Αμερικανοί, ο πόλεμος θα είχε κερδηθεί.

Στη συνέχεια, ο Abella σημειώνει πως η RAND θεωρούσε και θεωρεί τον ΟΗΕ ως τη βάση για μια νέα παγκόσμια κυβέρνηση, που στη συνέχεια θα εξελίσσονταν σε έναν νέο οργανισμό ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ, που θα αναλάμβανε ως de facto παγκόσμιος κυρίαρχος. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ερευνητές της οργάνωσης, όπως ο John Williams, συνηγορούσαν υπέρ της προληπτικής πυρηνικής επίθεσης εναντίον της ΕΣΣΔ, ώστε να σιγουρευτεί η παγκόσμια κυριαρχία και επιβολή των ΗΠΑ, σαν τη μοναδική υπερδύναμη στον πλανήτη.

Όσον αφορά στη δημιουργία προβοκατόρικών επεισοδίων με σκοπό την επίτευξη κάποιας πολιτικής ή στρατιωτικής επέμβασης (false flag attacks), ο Abella ισχυρίζεται πως βρήκε έγγραφα ντοκουμέντα τα οποία αποδεικνύουν ότι τα περιστατικά στον Κόλπο του Tonkin και της Operation Northwoods, ήταν επιχειρήσεις false flag που σχεδιάστηκαν και ξεκίνησαν από τη RAND. Είναι, λέει, τόσο ανήθικη ως οργάνωση, που στα πολεμικά σενάρια και «παιχνίδια» που κατά καιρούς διοργανώνει, πολύ συχνά προωθεί ως λύση τη γενοκτονία ολόκληρων πληθυσμών, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη για τις ολέθριες συνέπειες μιας τέτοιας πρακτικής.

Και ο δημοσιογράφος καταλήγει λέγοντας πως η RAND Corporation είναι μια πραγματική σκιώδης κυβέρνηση, η φωλιά του στρατιωτικού και βιομηχανικού κατεστημένου, και η γενέτειρα της ανάλγητης τεχνοκρατικής ελίτ την οποία οφείλει να αντιμάχεται ο ελεύθερος άνθρωπος.


S.A.-Prison Planet

This entry was posted in Antimagazine. Bookmark the permalink.


Ένας συνοδοιπόρος

Ανώνυμος είπε...

http://www.antinews.gr/?p=77433
Κ. ΧΑΤΖΑΡΑ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
Η σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση έχει ονοματεπώνυμο
ΠΕΡΙ ΤΗΣ RAND CORPORATION ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Απλά λυπάμαι για όλους αυτούς που έχουν δώσει το άιμα τους και την ζωή τους για να είναι αυτή η χώρα λέφτερη και έχει καταντήσει να κυβερνιέται από τον τζέφρυ και τα πασοκόσκυλα.