28/12/10

Πολλοί αγάπησαν τη διαφθορά αλλά τον διεφθαρμένο ουδείς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η «ευρωπαϊκή πολιτική», και, για να αντιμετωπίσουν τον «εθνικισμό» στα Βαλκάνια, αναζήτησαν , στη δεκαετία των 90, «πρόθυμους» συμμάχους ανάμεσα, στο υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό, και τους βρήκαν, μεταξύ των πλέον διεφθαρμένων.

Έτσι «πρωταθλητής» που εκδημοκρατισμού αναδείχθηκε ο αρχηγός της Μαφίας του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, μέγας εξαγωγεύς λαθραίων τσιγάρων, και εισαγωγέας λαθραίων καυσίμων, ενώ ο UCK στο Κοσσυφοπέδιο, οικοδομήθηκε με την επιστράτευση της κοσσοβάρικης Μαφίας, με αποτέλεσμα από τον πόλεμο και μετά, η περιοχή να μετατραπεί σε σταυροδρόμι εισόδου της ηρωίνης από την Ασία στην Ευρώπη.Παράλληλα η «δημοκρατική» εξουσία στο Βελιγράδι, στηρίχθηκε στους διεφθαρμένους «κόκκινους επιχειρηματίες».

Ο συμβιβασμός του Σεπτέμβριου, στην Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, για αναζήτηση «ευρωπαϊκής λύσης», στο πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου, δημιούργησε την ανάγκη αναζήτησης ενός νέου πολιτικού προσωπικού, που θα είναι μέσα στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές , κατά της διαφθοράς.

Η «ευρωπαϊκή προοπτική», δεν περιλαμβάνει το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό που «οδήγησε» μέχρι τώρα τις εξελίξεις στην επιθυμητή κατεύθυνση.

Μετά από μια τρίμηνη προετοιμασία, η νέα πραγματικότητα, εμφανίσθηκε με καταιγιστικό τρόπο στο τέλος Δεκεμβρίου. Ο Χασίμ Θάτσι βρέθηκε κατηγορούμενος για αυτό που πράγματι είναι, ο Τζουκάνοβιτς άλλαξε γραφείο και ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας Ίβο Σάναντερ συνελήφθη στο Σάλτσμπουργκ, (10/12/2010) κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας την περίοδο της θητείας του, και σχεδόν ταυτόχρονα, (23/12/2010), με κοινή επιχείρηση, οι αρχές της Γερμανίας, της Αυστρίας και των Σκοπίων, κατάφεραν να διαλύσουν τεράστιο δίκτυο διακίνησης ηρωίνης που είχε έδρα το Κόσσοβο.

Η απαλλαγή των ευρωπαίων από τους διεφθαρμένους όμως, θα είναι αργή και βασανιστική, καθώς τίποτα δεν είναι οριστικό και θα περάσει μια περίοδος ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους εταίρους τους, μέχρι να βρεθεί το νέο «κατάλληλο» πολιτικό προσωπικό.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης με την έκθεση του Ελβετού δικηγόρου Ντικ Μαρτί, που θεωρείται άνθρωπος της επιρροής του Βερολίνου, και που είχε αποκαλύψει τις παράνομες φυλακές της CIA στην Ευρώπη, επανέφερε την υπόθεση της σφαγής από τον UCK, των Σέρβων αιχμαλώτων, της εμπορίας των ανθρωπίνων οργάνων τους, την οποία είχε καταγγείλει η τέως εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Χάγης, για τον τέως Γιουγκοσλαβία, Κάρλα Ντελ Πόντε.

Η έκθεση Μαρτί, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα, τους πολέμαρχους του UCK και της Μαφίας, Χασίμ Θάτσι και Ραμούς Χαραντινάι, εκτός εξουσίας, στην οποία θα πρέπει να επανέλθει, το κόμμα του κ. Ρουγκόβα, μαζί με τους προθύμους εκ των Σέρβων, και τη « Νέα Συμμαχίας για το Κόσοβο» του Πακόλι. Μέσα από αυτήν την διαδιακασία μας προέκυψε η Μεγάλη Αλβανία δια της υποστήριξεως με όλα τα μέσα, της «Αυτοδιάθεσης» (Vetevendosja), με του Αλμπίν Κούρτι. Οι σχεδιασμοί όμως δεν τελειώνουν εδώ, καθώς το μέλλον της Βοιβοντίνας, θα συνδυαστεί με τον στρατηγικό σχεδιασμό για τον Δούναβη, ενώ το νέο Κόσσοβο, το Σάντζακ,αναμένει τα αποτελέσματα του διαλόγου Πρίστινας-Βελιγραδίου.

Στο Βελιγράδι, στην των «Μάχη των αντιπροέδρων», οι «κόκκινοι επιχειρηματίες», επέβαλαν Δημοκρατικό Κόμμα τους ανθρώπους τους, ελπίζοντας ότι απέκτησαν προβάδισμα έναντι του Βουκ Γέρεμιτς για την διαδοχή του Τάντιτς, καθώς οργιάζουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του.
Σε αυτό το πλαίσιο, της διαδοχής, η υπουργός Δικαιοσύνης Snežana Malović, δήλωσε στο Τάνιουγκ , ( 25/12/2010), ότι το πολιτικό παρασκήνιο της δολοφονίας του Τζίτζιντς θα αποκαλυφθεί , και τόνισε ότι η ίδια δεν πρόκειται εγκαταλείψει την προσπάθεια για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. «Τα λάθη που έγιναν το 2006 , δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν», τόνισε.

Ο κ.Τζουκάνοβιτς που μεσουρανεί για 19 χρόνια στο Μαυροβούνιο θα συνεχίσει να κυβερνά από τη θέση του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος αφού στις 21/12/2010 ανακοίνωσε την παραίτηση του από την πρωθυπουργία επειδή θεωρεί ότι «έχει παρέλθει η εποχή του ενός, ισχυρού ηγέτη» και επειδή πιστεύει πως, «εάν παρέμενε στην εξουσία, αυτό θα ήταν εμπόδιο για την περαιτέρω ανάπτυξη της δημοκρατίας» .

«Τώρα που το Μαυροβούνιο είναι μια χώρα που έχει σταθερότητα, που εξήλθε από την ύφεση, που βρίσκεται στις πύλες της ΕΕ και στον προθάλαμο του ΝΑΤΟ , υπάρχουν οι συνθήκες για να αποσυρθώ από την εκτελεστική εξουσία», είπε ο Τζουκάνοβιτς και «διευκρίνισε», ότι η απόφασή του αυτή δεν είναι αποτέλεσμα «καμίας πίεσης».

«Θα παραμείνω στην αρχηγία του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών, το οποίο σημαίνει ότι θα συμβάλω στην ευημερία του Μαυροβουνίου», σημείωσε ο Τζουκάνοβιτς και ανακοίνωσε ότι θα προτείνει τον Ιγκόρ Λούκσιτς, σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, για να τον διαδεχθεί στην πρωθυπουργία.

Ο 48χρονος Τζουκάνοβιτς, είναι η μόνη προσωπικότητα στα δυτικά Βαλκάνια που παρέμεινε στην εξουσία σχεδόν χωρίς διακοπή από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991Η παραίτηση του Τζουκάνοβιτς έγινε μόνο μερικές ημέρες μετά την απόφαση των ευρωπαίων ηγετών να χορηγήσουν στο Μαυροβούνιο το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ, το οποίο προσδοκούσε η Ποντγκόριτσα από το 2008.

Tο Μαυροβούνιο θα είναι και στο μέλλον το κράτος του κ. Τζουκάνοβιτς, που θα συνεχίσει να κυβερνά από το κομματικό του γραφείο, ενώ θα ασχοληθεί και με τις επιχειρήσεις για να διαχειρίζεται ο ίδιος τα «διαθέσιμα» του.

Ο σφαγέας και μαφιόζος «σοσιαλδημοκράτης» πρωθυπουργός του Κοσσόβου Χασίμ Θάτσι ,που έχει αποδυναμωθεί πολιτικά μετά την έκθεση του Ντικ Μαρτί, δήλωσε , ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπορίς Τάντιτς, στο πλαίσιο του μελλοντικού διαλόγου ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Σέρβος πρόεδρος δήλωσε επίσης διατεθειμένος, να συζητήσει με τον Χασίμ Θάτσι, στο πλαίσιο του διαλόγου που επιθυμούν οι Ευρωπαίοι ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα, παρά τη έκθεση Μαρτί.

Ο επικεφαλής της EULEX στο Κόσσοβο κ. Ντικ Ντεζέρ δήλωσε στο Τάνιουγκ
(22/12/2010), ότι η EULEX δεν θα κρίνει, αν ο νυν πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, μπορεί να ασχολείται και στο μέλλον με την πολιτική , μετά από τις εις βάρος του καταγγελίες . «Εμείς δεν πρέπει να κρίνουμε αν κάποιος έχει πολιτικό μέλλον ή όχι μετά από τις εν λόγω καταγγελίες, επειδή αυτό αποτελεί μέρος των αρμοδιοτήτων των οργάνων δικαιοσύνης και της εισαγγελίας, που πρέπει να αντιδράσουν σ’αυτό»,- δήλωσε ο κ. Ντεζέρ.

Σπύρος Χατζάρας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Ροτσιλντ δημιουργουν δικο τους κομμα!

http://theintelhub.com/2010/12/22/rothschild-sponsored-third-party-effort-unveiled/

Ανώνυμος είπε...

part 1
Η Τουρκία ψάχνεται .
Το Mavi Marmara θα αναχωρήσει και πάλι για τη Γάζα, λέει ο επικεφαλής τούρκος ακτιβιστής

Φωτογραφία από διαδίκτυο
http://www.hurriyetdailynews.com/images/2010_12_26/mavi-marmara-arriving-to-istanbul-will-repeat-its-journey-say-the-chief-activist-2010-12-26_l.jpg
From HEIL GAP

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Η περιοχή Sarayburnu που προοριζόταν για την υποδοχή του Mavi Marmara ήταν γεμάτη από κόσμο με Παλαιστινιακές και τουρκικές σημαίες, ο οποίος φώναζε συνθήματα στη μνήμη των νεκρών καθώς πλησίαζε ο στολίσκος της βοηθείας

Το σκάφος Mavi Μαρμαρά θα κάνει άλλη μια προσπάθεια να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας ένα χρόνο μετά το πρώτο δύσμοιρο ταξίδι του, δήλωσε την Κυριακή ένας από τους σημαντικότερους ακτιβιστές που οργάνωσαν το ταξίδι.

Επτά μήνες από τότε που εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πάνω στο πλοίο του στολίσκου ΠΡΟΣ-ΤΗΝ –ΓΑΖΑ , το πλοίο επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, όπου έγινε δεκτό στη γειτονιά Sarayburnu με εκδηλώσεις μνήμης για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ισραηλινών κομάντος στις 31 Μαΐου», καθώς και για όλα τα προηγούμενα θύματα του αποκλεισμού της Γάζας

"Η τύχη του Mavi Μαρμαρά θα καθορισθεί από την συνείδησή των ιδιοκτήτων του». Θα οργανώσουμε άλλο ένα ταξίδι προς τη Γάζα φέτος στις 31 Μαΐου, την ίδια ημερομηνία, που έγινε η επιδρομή, με ένα μεγαλύτερο πλήρωμα , για να επιστήσουμε το ενδιαφέρον γύρω από το εμπάργκο για μια ακόμη φορά, δήλωσε στην Hürriyet ο «Umit Sonmez », ο συντονιστής του The Foundation for Human Rights and Freedoms and Humanitarian Relief) or İHH , το οποίο συγκέντρωσε και τον προηγούμενο στολίσκο προς την Γαζα .

Ένα επιπλέον 50 πλοία θα συνοδεύουν το Mavi Μαρμαρά στο επόμενο ταξίδι του, είπε ο Sonmez, προσθέτοντας ότι η ΙΥΥ η İHH δέχεται μεγάλη διεθνή υποστήριξη για την καμπάνια του. Ερωτηθείς αν οι ακτιβιστές φοβούνται μήπως και βιώσουν ένα άλλο θανατηφόρο χτυπημα, ο Sonmez είπε ότι το μόνο που έχουν να πάθουν είναι να υποβληθούν για μία ακόμη φορά στον φόβο, ενώ ο παλαιστινιακός λαός στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη εχει τέτοιες εμπειρίες καθημερινά και θα πρέπει να απελευθερωθεί από τις κακουχίες τους.

Σημειώνεται επίσης ότι ο γεννημένος στο Ισραήλ Σουηδός ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντρορ Feiler και ο έλληνας ακτιβιστής Δημήτρης Πλειώνης εμφανίστηκαν επί σκηνής κατά τη διάρκεια του καλωσορίσματος του Mavi Μαρμαρά .
"Τα ίχνη από σφαίρες και το αίμα υπάρχουν ακόμα αριστερά στους τοίχους και τα καθίσματα," είπε ο Sonmez.

Το Marmara Mavi θα αγκυροβολήσει για μια εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου και θα είναι ανοικτό για περιήγηση του από τον κόσμο που θα ενημερώνεται σχετικά από αυτούς τους ίδιους που έζησαν το τραγικό περιστατικό την 31η του Μάη. Μετά από αυτό, το σκάφος πρόκειται να πλευρισει σε ένα ναυπηγείο για συντήρηση, πριν από το ταξίδι του επόμενου έτους.

Φωτογραφία από διαδίκτυο Turkish ship Mavi Marmara
http://www.hurriyetdailynews.com/images/2010_08_05/turkish-officials-to-collect-flotilla-vessels-from-israel-2010-08-05_l.jpg

Αλήθεια δεν ήταν το Mavi Marmara το πλοίο που απελευθερώθηκε από το Ισραήλ, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα πλεύσει προς τη Γάζα και πάλι;

Ανώνυμος είπε...

part 2
Το νέο πρόσωπο της Τουρκίας στον 21ο αιώνα: Η Αλ Κάιντα μπορεί να είναι περήφανη για σένα.

Οι Τούρκοι όμως όπως είναι γνωστό δεν παίζουν με τη φωτιά. Τι έχει αλλάξει; Ήρθε η ώρα των εκλογών δεν το γνωρίζετε.

Έτσι, το πλοίο θα πλεύσει στα τέλη Μαΐου 2011, δηλαδή πριν από τις εκλογές του Ιουνίου 2011; Πολύ συμπτωματικό, δεν θα σας πω καθαρή τύχη; Ενορχήστρωση , θέατρο, η κάποιο καινούργιο παιχνίδι του κυρίου Σορος για μια γενικευμένη κρίση με το Ιράν γιατί μάλλον θα έχει ποντάρει το κάτι τις του και για ένα τέτοιο ενδεχόμενο . !
Μια Πετρελαϊκή κρίση ισως η τέλος πάντων ότι διάολο έχει στο μυαλό του .

Αλλά υπάρχουν ακόμη τούρκοι στρατιωτικοί οι όποιοι δεν υποστηρίζουν το κίνημα αυτό των ισλαμιστών. Και υπάρχουν άλλοι τρόποι για την παροχή βοήθειας στη Γάζα. Γιατί η Γάζα δεν είναι πρόβλημα της Τουρκίας αλλά είναι το πρόβλημα των ισλαμιστών της Τουρκίας και του ΑΚΡ (κόμματος του χαλιφάτου του ERDOGANINSTAN ) που προσπαθούν να το κάνουν και πρόβλημά της χώρας τους .
Ελπίζω ότι ο τουρκικός λαός θα γνωρίζει ότι το Ισραήλ θέλει να αφήσει τα εφόδια να πάνε στη Γάζα μόνο αφού ελέγξει ότι η ΙΥΥ (ριζοσπαστική ομάδα, η οποία σύμφωνα με ορισμένες πηγές έχουν σχέση με την al-Qaeda και σύμφωνα με άλλες είναι υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας ΜΙΤ ), δεν στέλνει όπλα στη Γάζα ΩΣΤΕ αυτοί που θα τα παραλάβουν να πυροβολήσουν με αυτά εναντίον των ισραηλινών πολιτών.

Φυσικά, η Τουρκία έχει πάντα τη δυνατότητα της υποστήριξης του Τουρκικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της που θα μπορούσαν να παρέχουν προστασία στην επόμενη συνοδεία ΙΥΥ?. Υπό τις συνθήκες αυτές, όμως πώς θα μπορέσει άραγε ο Τούρκος πρωθυπουργός να το εξηγήσει αυτό στους πολίτες του ,στους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ;


Αλλά να εδώ ας είμαστε ειλικρινείς . Ποιος έχασε; Το Ισραήλ και η Τουρκίας. Ποιος κέρδισε; Η Χαμάς.

Ακριβώς όπως ο διαχωρισμός των μαύρων στην Αμερική και το καθεστώς του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική δεν θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα, παρομοίως δεν μπορεί να συνεχίσει και η βάναυση μεταχείριση των Παλαιστίνιων …...
Εδώ όμως το Ισραήλ πρέπει συνειδητοποιήσει το δίλλημα του .
α)Αν το Ισραήλ αφήσει το πλοίο να σπάσει τον αποκλεισμό, του στρατόπεδο συγκέντρωσης της Λωρίδας της Γάζας τότε μπορεί αυτή τελικά να θεωρηθεί ελεύθερη.
Β)Σε περίπτωση που η ισραηλινή κυβέρνηση αποφασίσει να κάνει αυτό που έκανε την τελευταία φορά, αυτό θα δείξει περισσότερο στον κόσμο την κτηνωδία του Ισραήλ, στο σημείο όπου αυτό θα γίνει ακόμη πιο μισητό από ό, τι είναι ήδη .

Διεθνής υποστήριξη; Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω .... Ο αποκλεισμός είναι νομικά κατοχυρωμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ (προσωπικά δεν την εμπιστεύομαι καθόλου ) και επιβάλλεται από την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Γιατί τονίζεται πάντα το Ισραήλ και αγνοείται η Αίγυπτος όταν αυτή ήταν που εμπόδισε την Ράφα πριν 2 χρόνια αφήνοντας εκατομμύρια στην Γάζα είναι χωρίς τροφή ή νερό ή καταφύγιο!

Η ισραηλινή κυβέρνηση έμαθε το μάθημά της. Και δεν θα υπάρξει άλλη επόμενη φορά. Αλλά εγώ δεν πιστεύω επίσης ότι η τουρκική κυβέρνηση θα επιτρέψει στο πλοίο να αποπλεύσει από την Τουρκία

Πρέπει εδώ να κλείσουμε με μια διαπίστωση .
« ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΙΚΟ ΠΛΟΙΟ , ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ».


HEIL GAP ( or mind the GAP )