28/9/15

ΕΞΩ οι ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ από τα γήπεδα μας

Σκιπταρέικος Σοβινισμός
Ο Ουτσεκάς ποδοσφαιριστής Άντι Λίλα, ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννενα (τμήματος της Μεγάλης Σκιπεταρίας…) που τρώει ελληνικό ψωμί σκόραρε στο Στάδιο Καραϊσκάκη και πανηγύρισε σχηματίζοντας με τις παλάμες του τον (κλεμμένο) αετό, της σημαίας των Σκιπταρέων που θα σκεπάσει, κάτω από τις φτερούγες του τους «σκλαβωμένους» Σκιπιταραίους .(αυτός είναι ο συμβολισμός!). Ο Ουτσεκάς στην πολυπολιτισμική Ελλάδα των Σαμαροβενιζέλων «χθες» και των Τσιπροκαμμένων, μπορεί να μας μιλάει για την Μεγάλη Αλβανία αλλά όποιος Έλλην τολμήσει και μιλήσει για τον Ελληνισμοό χλευάζεται ως «φασίστας», «ναζιστής», «ρατσιστής» και δεν συμμαζεύεται . Σχετικά με το ζήτημα του Ουτσεκά Άντι Λίλα ο Εθνικός Σύλλογος «Βόρειος Ήπειρος 1914» έστειλε την ακόλουθη επιστολή στον πρόεδρο ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κ.Γιώργο Χριστοβασίλη.
«Όλοι θυμόμαστε τα επεισόδια που προκάλεσαν οι Αλβανοί το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου 2014 στο Βελιγράδι, με την σημαία – χάρτη της «μεγάλης Αλβανίας» που πετούσε κρεμασμένη από ένα drone πάνω από το γήπεδο της Παρτιζάν, όπου ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας Σερβία – Αλβανία, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2016. Όλοι θυμόμαστε επίσης το πάθος με το οποίο υπερασπίστηκε ο ποδοσφαιριστής της εθνικής Αλβανίας και του ΠΑΣ Γιάννινα Άντι Λίλα, αυτό τον άθλιο χάρτη που φέρνει τα όρια της χώρας του έως την Άρτα και την Πρέβεζα, όταν τον κατέβασαν οι παίκτες της εθνικής Σερβίας. Κανείς μας δεν ξεχνά την απρόκλητη και άνανδρη επίθεση που δέχτηκαν το ίδιο βράδυ, αμέσως μετά την διακοπή του αγώνα, οι κάτοικοι του ελληνικού χωριού Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου στην Βόρειο Ήπειρο, από φανατικούς Αλβανούς, ακούγοντας συνθήματα όπως «Να φύγετε Έλληνες, εδώ είναι Αλβανία!» και «Θα σας κάψουμε Χριστιανοί!»
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα τότε, κάλεσε μεν σε απολογία τον Άντι Λίλα για την ενέργεια του να υπερασπιστεί τον χάρτη της «μεγάλης Αλβανίας», τον συγχώρεσε δε όμως εύκολα με την απάντηση που έδωσε γεμάτη κροκοδείλια δάκρυα. Με αυτόν τον τρόπο έμεινε ατιμώρητη η προσβολή να θεωρεί αλβανικά εδάφη την έκταση της Νοτίου Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Κέρκυρας. Ο Άντι Λίλα επέστρεψε πάλι στον ΠΑΣ Γιάννινα το περασμένο καλοκαίρι, αλλά απέδειξε ότι «μυαλό δεν έβαλε». Το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2015, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, μετά το τέρμα που σημείωσε έναντι του Ολυμπιακού, φρόντισε να επιδεικνύει για πολύ ώρα και προς όλες τις πλευρές την γνωστή χειρονομία του «αλβανικού αετού», ενώ δεν παρέλειψε να προσκυνήσει προς την κατεύθυνση της Μέκκας.
Η παρατεταμένη χειρονομία του, μας προσβάλλει δύο φορές ως Ηπειρώτες και πολύ περισσότερο ως Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, που βλέπουμε καθημερινά στις περιοχές μας να υφαρπάζουν τη γη μας, να μας περιορίζουν τη χρήση της ελληνικής γλώσσας, να ξυλοκοπούν τους ηλικιωμένους μας (ακόμα και ιερείς) και να γκρεμίζουν τις εκκλησίες μας. Όταν τέτοιες λοιπόν ενέργειες από Αλβανούς και μάλιστα δημόσια πρόσωπα (μην ξεχνάμε και την περίπτωση του παίκτη του ΠΑΟΚ Έργκις Κάτσε με την μπλούζα του UCK), παραμένουν ατιμώρητες η προκλητικότητα τους θα γιγαντώνεται μέχρι να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Γι’ αυτό λοιπόν επειδή «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» και επειδή ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η ομάδα που αντιπροσωπεύει στο ελληνικό αθλητικό γίγνεσθαι ολόκληρη την Ήπειρο, σας καλούμε να πάρετε τα απαραίτητα μέτρα, δηλαδή να διώξετε το συντομότερο δυνατό τον Άντι Λίλα από την ομάδα. Γιατί πάνω από τα αποτελέσματα και τους βαθμούς υπάρχει η εθνική αξιοπρέπεια». Μετά τιμής Εθνικός Σύλλογος «Βόρειος Ήπειρος 1914»

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://i.imgur.com/JuZSenU.jpg

Ανώνυμος είπε...

το ποδοσφαιρο μας πειραξε;
εδώ υπηρετουν στο Ε.Σ και βγαζουν φωτο κανοντας την συγκεκριμενη χειρονομια.
τι δουλεια εχουν οι αλβανοι στον ΕΣ ας ρωτησει καποιος τον jony Walker;

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιεμαι ποιος ειναι ο πιο επικινδυνος, ο εκδηλωμενος ουτσεκας η ο ημεδαπος του συστηματος που τον προστατευει;
Υπαρχουν ποινικες ευθυνες για τις αλυτρωτικες χειρονομιες κ ρατσιστικες δηλωσεις και οποιος αδρανει ενω ειναι εντεταλμενος να προφυλασει το δημοσιο συμφερον της ελληνικης πολιτειας ειναι το λιγοτερο υπολογος, για να μην πω υποπτος.
Που ειναι εισαγγελεις, αστυνομικοι για ποινικη διωξη;
Γιατι οι στρατιωτες δεν πηγαν στρατοδικειο;
Γιατι δεν απολυθηκε κ απελαστηκε μεταναστης που εγκληματει ετσι;
Γιατι δεν εκατσαν στο σκαμνι για την αδρανεια τους οι χ(κ)υμπατζηδες αφου υποτιθεται οτι προστατευουν την εννομη ταξη απο υπονομευτες;
Η τραγικη αληθεια ειναι οτι υπαρχει ενας αφανης τυραννοσαυρος στην εξουσια που τα υποθαλπτει ολα αυτα. Οι μερες που νομιζαμε οτι ειχαμε δικο μας κρατος παρηλθαν. Ειτε θα παμε σε νεο '21, ειτε θα μεταλλαχθουμε σε κατι φρικτοτερο του παροντος.

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι η διοικηση και κυριως οι οπαδοι του ΠΑΣ, να του δειξουν την εξοδο????Μπορει για παραδειγμα ο καθε οπαδος του ΠΑΣ να μην ξαναπατησει στο γηπεδο μεχρι να παει στην Αλβανια ο μικρος να ζησει το μυθο του.

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...