22/9/15

Ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός έσπασε το Εμπάργκο της ΕΕ για την Κριμαία

Ο δήμαρχος της Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός επισκέφτηκε τη ρωσική Σεβαστούπολη, όπου υπέγραψε μνημόνιο διμερούς συνεργασίας με τον Κυβερνήτη της Σεβαστούπολης Σεργκέι Μενουάιλο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πνευματικός, επεσήμανε ότι η Σεβαστούπολη συνδέεται με την Ελλάδα με κοινή ιστορία. «Είμαστε περήφανοι που οι άνθρωποι της Σεβαστούπολης και οι Κορίνθιοι έχουμε κοινές ιστορικές ρίζες.
Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας θα ενισχύσει τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των λαών μας και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής μας συνεργασίας, στον τουρισμό και σε άλλους τομείς», δήλωσε o κ. Πνευματικός.

Η Σεβαστούπολη δημιουργήθηκε στο χώρο της ελληνικής αποικίας της Χερσονήσου στην Ταυρική , (Κριμαία) που την δημιούργησαν Μεγαρίτες από την Ηράκλεια του Πόντου. Η σημερινή Σεβαστούπολη ονομάστηκε έτσι από την Αικατερινή συνδυάζοντας το επίθετο «Σεβαστός» με την «Πόλη».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εδώ μιλάμε για επανάσταση, δηλαδή μπορεί να κόψει και Κορινθιακή Δραχμή.

να δούμε αν και ποιοι θα του κάνουν πόλεμο.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο μαγκας ο Δημαρχος συγχαρητηρια μας κουφανε ολους!!!!!!!!!!!

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...