5/4/16

Tα Κωλόχαρτα του Παναμά και η «Πουτινοφοβία»

Ο Αυστραλός διευθυντής της Διεθνούς Κοινοπραξίας των Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ) κ. Gerard Ryle δήλωσε χθες στην Ουάσιγκτον, όπου και η έδρα της Κοινοπραξίας, ότι η αποκάλυψη «δεν ήταν μια ιστορία μόνο για τη Ρωσία αλλά για τον κόσμο των υπεράκτιων εταιριών». Είπε ακόμα ότι κρατάνε «κρυφά χαρτιά».
«Δεν έχουμε κυκλοφορήσει την πλήρη βάση δεδομένων και δεν έχουμε την πρόθεση να το κάνουμε», είπε.
Μπροστά τους οι εκβιαστές δημοσιογράφοι της Ολγας είναι του νηπιαγωγείου.
Ο Gerard Ryle διορίστηκε Διευθυντής της Διεθνούς Κοινοπραξίας την οποία δημιούργησε το «Center for Public Integrity» τον Σεπτέμβριο του 2011.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους. ότι τα Κωλόχαρτα του Παναμά είχαν ως στόχο « τον Πούτιν, τη σταθερότητα στη Ρωσία, και ο κύριος στόχος είναι η αποσταθεροποίηση της κατάσταση πριν τις επερχόμενες εκλογές».
Το Κρεμλίνο αποκάλυψε ότι πρώην στελέχη της CIA εργάζονται για την «ανάλυση» των έγγραφων έργο στο οποίο πρωταγωνιστεί η εέγχόμενη από το εβραϊκό λόπμπι ρωσική Novaya Gazeta.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, τόνισε ότι στα έγγραφα που διέρρευσαν, δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Πούτιν, ότι δεν υπάρχει «τίποτα νέο ή συγκεκριμένο» και μίλησε για αχαλίνωτη «Πουτινόφοβία». (Putinophobia).

«Είναι προφανές», ειπε ο Πεσκόφ, «ότι το επίπεδο της Πούτινοφοβίας έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που a priori είναι αδύνατο να πουν οτιδήποτε καλό για τη Ρωσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: