5/4/16

Συρία:Ημέρα υπεράσπισης των κεκτημένων

Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Αλ-Σαμ, (Λεβάντε), ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση γύρω από την αεροπορική βάση της Deir Ezzor κατά την οποία χρησιμοποίησε και αέριο μουστάρδας. Μετά τις αποτυχημένες επιθέσεις αυτοκτονίας, οι τρομοκράτες εισέβαλαν στην περίμετρο του Στρατιωτικού Αεροδρόμιου, στο κοντινό χωριό Αλ-Jafra, και τη δυτική περίμετρο της επαρχιακής πρωτεύουσας, όπου προσπάθησαν να διασπάσουν, την πρώτη γραμμή άμυνας του Συριακού Αραβικού Στρατού.
Η μόνη περιοχή όπου το Ισλαμικό Κράτος ήταν σε θέση να επιτύχει ήταν το χωριό Αλ-Jafra αλλά αυτό μόνο προσωρινά, επειδή ο Συριακός Στρατός το ανακατέλαβε Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στο Ντέιρ ελ-Ζορ, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν πάνω από 40 τρομοκράτες , μεταξύ των οποίων πολλοί ξένοι από τη Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, τη Λιβύη και τη Μαλαισία.

Στην περιφέρεια της Μείζονος Δαμασκού, το Ισλαμικό Κράτος, με βάση εκκίνησης το όρος Qalamoun, ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά μήκος της ανατολικής περιμέτρου του στρατιωτικού αεροδρομίου Dumayr.

Στην ύπαιθρο στο Χαλέπι, «οι μονάδες του στρατού υπερασπίστηκαν τις θέσεις τους και απέκρουσαν τις επιθέσεις του μετώπου Αλ Νούσρα στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 400 τρομοκράτες, υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβολικό και όλμους, και οι οποίοι προσπάθησαν να διακόψουν το δρόμο Χαλέπι-Εφρίν.

Στο μέτωπο της Χομς, ο Συριακός Στρατός πριν ξεκινήσει την εκστρατεία για την άρση της πολιορκίας της της Ντέιρ ελ-Ζορ θα εκκαθαρίσει την περιοχή ανάμεσα στην Αλ Κουραϊταΐν και την Παλμύρα με πρώτους στόχους τα χωριά «al-Busairi» και «Khunayfis» και στη συνέχεια θα επιτεθεί στην όαση «as-Sukhnah» στο δρόμο προς τη Deir Ezzor

Δεν υπάρχουν σχόλια: