14/4/18

Ο Τραμπ διέταξε στοχευμένες επιθεσεις σε στόχους στη Συρία

Ο Αρχηγός του Αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Τζόε Ντάνφορντ ανακοίνωσε τον τερματισμό της επιχείρησης που ήταν «μια και έξω» και στόχευε εγκαταστάσεις που συνδέονταν με την ανάπτυξη χημικών όπλων και χώρους αποθήκευσης χημικών.
Ο Τραμπ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν μόνιμη παρουσία στη Συρία και μόλις είναι δυνατό θα φέρει τους αμερικανούς πίσω.
Η συριακή αεράμυνα κατέρριψε τουλάχιστον 20 πυραύλους. Σύμφωνα με αναφορές, εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή της Δαμασκού.
Το «Παρατηρητήριο» από το Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι από τον βομβαρδισμό των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και των γάλλων, χτυπήθηκε ένα επιστημονικό ερευνητικό κέντρο, βάσεις τους Συριακού Στρατού.
Το κέντρο της Δαμασκού όπου διέμενε κα ρωσική Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία δεν δέχθηκε επίθεση.
Σύμφωνα με τους ανταποκριτές πύραυλοι επέπεσαν σε διάφορες τοποθεσίες φυρω από τη Δαμασκό , τις βάσεις σε Jaramana, Barzeh, και Dumayr και στην περιφέρεια της Ταρτούς.

Στις 14 Απριλίου 1986 , εκατό αμερικανικά βομβαρδιστικά σφυροκοπούσαν για περισσότερο από μία ώρα, περιοχές της Λιβύης. σε αντίποινα για την τακτική της κυβέρνησης Καντάφι να χρηματοδοτεί και να υποθάλπει μουσουλμανικές τρομοκρατικές οργανώσεις, "που δρούσαν σε διάφορα μέρη του κόσμου".

Στις 14 Απριλίου 1999 οι Αμερικανοί  βομβάρδιζαν την Γιουγκοσλαβία. Στο Κοσσυφοπέδιο, αεροπλάνα του ΝΑΤΟ, έπληξαν στο δρόμο Τζακοβίτσα-Πρίζρεν, δυο φάλαγγες Αλβανών προσφύγων, που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το Κοσσυφοπέδιο.Τουλάχιστον 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν.
1945.


Στις 14 Απριλίου 1945, 500 βομβαρδιστικά της ΡΑΦ ισοπέδωσαν  την ανοχύρωτη πόλη του Πότσνταμ και σκότωσαν τουλάχιστον 5000 αμάχους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 23η Απριλίου στην Ιστορία

23η Απριλίου είναι η 114η ημέρα του δίσεκτου 2024  . Απομένουν 252 ημέρες πριν από το τέλος του έτους. 303 . Κατά τον διωγμό  τουΔιοκλητιαν...