12/4/18

Η Ρωσία κάλεσε τους «απερίσκεπτους» στη Δύση να σκεφτούν τις συνέπειες μιας επίθεσης στη Συρία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι απειλές και η προετοιμασία επιθέσεων εναντίον ενός κυρίαρχου μέλους του ΟΗΕ παραβιάζουν κατάφορα το χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, και κάλεσε τις δυτικές χώρες να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις συνέπειες των απειλών για επίθεση στη Συρία.

Η κ. Ζαχάροβα, τόνισε ότι «κανείς δεν έδωσε το δικαίωμα στους δυτικούς ηγέτες να παριστάνουν τον παγκόσμιο χωροφύλακα και να είναι ταυτοχρόνως αστυνομία, ανακριτές, εισαγγελείς, δικαστές και εκτελεστές».

«Καλούμε τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να εξετάσουν με σοβαρότητα τις πιθανές συνέπειες αυτών των απειλών και της προετοιμασίας δράσεων εναντίον της συριακής κυβέρνησης. Η θέση μας είναι πολύ σαφής και συγκεκριμένη.Δεν θέλουμε κλιμάκωση», δήλωσε η Ζαχάροβα, και πρόσθεσε ότι ελπίζει οι δυτικές χώρες να έχουν αρκετό μυαλό για να επιστρέψουν στο διάλογο και στην επίλυση από κοινού των υφιστάμενων προβλημάτων, όπως προβλέπεται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ρωσία πιστεύει ότι οι δυτικές χώρες αναζητούν ένα πρόσχημα για να επέμβουν και να ανατρέψουν τον Άσαντ.

Η κ. Ζαχάροβα είπε ότι «οι εξτρεμιστές και οι σπόνσορες τους, έχουν εντείνει τις δραστηριότητές τους για να ανακόψουν τη διαδικασία συμφιλίωσης και ειρήνευσης στη Συρία που έχει σώσει χιλιάδες ζωές απλών Σύριων» και τόνισε ότι «οι χορηγοί των εξτρεμιστών όπως δείχνει η πείρα , είναι έτοιμοι για ακραίες ενέργειες για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους στη Συρία και που δεν συμπίπτουν με τα πραγματικά συμφέροντα του συριακού λαού».

Η κ. Ζαχάροβα καταδίκασε επίσης τη δήλωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την Ντούμα, ως «ένα παράδειγμα ανεύθυνης διάδοσης αβάσιμης παραπληροφόρησης, η οποία υποδαυλίζει όσους ανυπομονούν για την ανάληψη επιθετικής δράσης στην Συριακή κρίση».

Σε μια άκρως ενδιαφερουσα εξέλιξη η Μέρκελ απομακρύνθηκε από τον Πουστρόν και την αγγλίδα φακλάνα και δήλωσε ότι η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενη στρατιωτική δράση στη Συρία.
Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις δήλωσε ότι ο στρατός των ΗΠΑ δεν έχει καμία απόδειξη ότι χρησιμοποιήθηκε στην Ντούμα αέριο  χλώριου, η σαρίν, και ότι οι πληροφορίες προέρχονται από τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: