15/4/18

Ημερολόγιο από τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας και η Ελληνική Πομπηία του 1941

1941. Την 15η Απριλίου, οι Γερμανοί, που ανεφοδιάστηκαν στο μεταξύ με πετρέλαιο, συνέχισαν την καταδίωξη των υποχωρούντων στρατευμάτων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Στα βόρεια των Σερβίων η 6η Αυστραλιανή Μεραρχία καθυστέρησε τη διάβαση του Αλιάκμονα από την 9η Μεραρχία Πάντσερ και μετά συμπτύχτηκε. Το ίδιο έκανε και 2η Νεοζηλανδική. Αφού καθυστέρησε τους Γερμανούς στο Λιτόχωρο υπεχώρησε προς τον Πλαταμώνα. Οι μεραρχίες του Χρήστου Καράσσου, του υπαρχηγού του Παπάγου, δεχόμενες επιθέσεις από αέρος και από το γερμανικό πυροβολικό είχαν πάψει να υπάρχουν. Η γερμανική 5η Μεραρχία Πάνστερ, παρέκαμψε την τοποθεσία του Αλιάκμονα και κινήθηκε προς την Καλαμπάκα. Η 1η τεθωρακισμένη SS πήγαινε προς τα Ιωάννινα.
Ο Παπάγος δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τον Σύμμαχο. Στη Γιουγκοσλαβία η κυβέρνηση των πραξικοπηματιών της SoE, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό στρατηγό Ντούσαν Σίμοβιτς, εγκατέλειψαν τη Γιουγκοσλαβία από το Μαυροβούνιο. Η Λουφτβάφε βομβάρδισε το Μπέλφαστ . 1.000 νεκροί.

15 Απριλίου 1999. 23η ημέρα των βομβαρδισμών.Το ΝΑΤΟ ως κύριο στόχο είχε τα διυλιστήρια πετρελαίου στο Πάντσεβο και το Νόβι Σαντ . Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, περίπου στις 00:15 βομβάρδισαν το Τσάτσακ . Μεταξύ των στόχων ήταν και η κεραία της σερβικής ραδιο-τηλεόρασης. Στις 02:00 του βομβάρδισαν στο Βελιγράδι, τη γειτονιά των εργατών. Τη Ρακοβίτσα. Από το ωστικό κύμα καταστράφηκαν πολυκατοικίες σχολεία και εμπορικά κτίρια. Στις 4:40 βομβάρδισαν τη Νις . Επικεντρώθηκαν στα βόρεια της πόλης. Επανήλθαν το μεσημέρι . Στις 12:25 βομβάρδισαν το Κρούσεβατς και χτύπησαν τα σχολεία. Το βράδυ βομβάρδισαν διαδοχικά :Στις 22:31 το Βελιγράδι. Στις 22:50 βομβάρδισαν την «πετροχημικό συγκρότημα » στο Πάντσεβο, απέναντι από το Βελιγράδι. Την ίδια ώρα, (22:50) βομβάρδισαν την Σούμποντίτσα στα ουγγρικά Σύνορα και πέτυχαν το Κέντρο της πόλης. Περίπου στις 22:58 βομβάρδισαν μια σιδερένια γέφυρα στο Σμεντέρεβο και την κατέστρεψαν. Περίπου στις 23:00 βομβάρδισαν το βορειοδυτικό μέρος του Νόβι Σαντ, με τρία βλήματα χτύπησαν το διυλιστήριο πετρελαίου. 16/4/15 Αναμνήσεις από τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία Στις 16 Απρίλη του 1999 δεν χτύπησαν στο Βελιγράδι. Κοιμηθήκαμε ήσυχοι. Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε το αεροδρόμιο της Σλάτινα στην Πρίστινα, την Ποντγκόριτσα, το Βάλιεβο, και τη Βράνιε.
Όλα τα γεγονότα της 15ης Απριλίου μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2018/04/15_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...