13/8/18

Κοσσυφοπέδιο και Μετόχι: 15 χρόνια Αμερικανοί και ευρωπαίοι ψάχνουν και δεν βρίσκουν τους Αλβανούς που δολοφόνησαν δυο αγοράκια που κολυμπούσαν στο ποτάμι!

ΓΚΟΡΑΖΝΤΕΒΑΤΣ. Η πόλη Γκοράζντεβατς θα τιμήσει σήμερα την 15η επέτειο της της στυγερής δολοφονίας από Αλβανούς «εξτρεμιστές» στις 13 Αυγούστου 2003, δύο αγοριών Σέρβων που κολυμπούσαν στον ποταμό Μπίστριτσα σκοτώθηκαν και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων από τους συνομηλίκους τους. Μετά το μνημόσυνο που θα γίνει κατάθεση στέφανων στο Κοιμητήριο. 
Ο επικεφαλής του Γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζούριτς δήλωσε ότι η 15η επέτειος της τερατώδους τρομοκρατικής ενέργειας των Αλβανών είναι στίγμα για τη διεθνή κοινότητα, που υποσχέθηκε τη δημιουργία του κράτους δικαίου στο μεταπολεμικό Κόσσοβο, διότι για 15 χρόνια δεν έχει συλληφθεί κανείς και δεν έχει καταδικαστεί κανείς, για αυτό το έγκλημα.
Στο Γκοράζντεβατς , που αναφέρεται σε χρυσόβουλο του Στέφανου  του Πρωτόστεπτου το 1217, πριν τους «ανθρωπιστικούς» βομβαρδισμούς του Κράτους Δικαίου ζούσαν 2000 Σέρβοι. Ο πληθυσμός σήμερα λέγεται ότι είναι περίπου 850 άτομα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 στο χωριό κατοικούσαν 570 άτομα, από τους οποίους 255 ήταν Σέρβοι (44,7%), 148 ήταν Αλβανοί (25,9%), 139 Ρομά και Αιγύπτιοι (24,4%), 26 Βόσνιοι (4.6%). Το χωριό δέχθηκε πολλές επιθέσεις από τους Αλβανούς μετά το τέλος του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο και η ΚΦΟΡ είχε 24ωρη φρουρά. Παρά τη Φρουρά, οι Αλβανοί σκότωσαν ενώ κολυμπούσαν στο ποτάμι τα δυο παιδιά. Το ένα, ο Παντελής Ντάκιτς, ήταν 12 χρονών. Η επίθεση έγινε λίγο πριν την επιστροφή 200 προσφύγων στα σπίτια τους, και η επιστροφή ματαιώθηκε αμέσως. Για όλες αυτές τις επιθέσεις δεν έχει συλληφθεί από το Κράτος Δικαίου ούτε ένας Αλβανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: