24/8/18

Ο πανούκλα του Ευρω-πατριωτισμού και το Δοκίμιο περί Πατριωτισμού

Ο Φρίντριχ Έμπερτ, ο πρώτος σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος της Βειμάρης, πέθανε, το Φεβρουάριο του 1925 από σηψαιμία, που την προκάλεσε η «χρόνια νόσος από την οποία υπέφερε». Δυο μήνες πριν είχε καταδικαστεί για έσχατη προδοσία, διότι το 1918 , ως σοσιαλ-πατριώτης υπεστήριζε την απεργία των εργατών στα εργοστάσια πυρομαχικών. Μετά έγινε ίδρυμα, επειδή «η δημοκρατία χρειάζεται επαγγελματίες δημοκράτες». 

Οι αληθινοί «ευρω-πατριώτες» του Ιδρύματος Έμπερτ πήγαν στον σύντροφο Ζάεφ για να υποστηρίξουν την Κόκκινη συμφωνία της Μικρής Πρέσπας και με την ευκαιρία έγινε και η πανηγυρική , υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης των Σκοπίων με το Ίδρυμα Φρίντριχ Εμπερτ, για να εκπαιδεύονται και οι σύντροφοι του παιδομαζώματος στον «ευρω-πατριωτισμό». Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες, χωρίς περίσκεψη χωρίς αιδώ, έδωσαν και μαθήματα «πατριωτισμού» από τηλεοράσεως. (βλ, http://ta-mavra-nea.blogspot.com/2018/08/blog-post_68.html

Όπως απέκτησε «πατρίδα» ο αβάπτιστος Αχασβήρος, έδωσαν μαθήματα «αληθινού παριωτισμού». 
«Οι εκπρόσωποι της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής είπαν οτι οι σύντροφοι στα Σκόπια και την Αθήνα είναι ένα «μια αχτίδα φωτός στο βαλκανικό σκότος», «δίνοντας ένα παράδειγμα γνήσιας Δημοκρατίας», και «εξέφρασαν την υποστήριξη τους για την επιτυχή έκβαση του δημοψηφίσματος του Σεπτεμβρίου και την ευρω-ατλαντική προοπτική της Μακεδονίας».

 Το ίδρυμα Εμπερτ, είπε ότι «Οι Αληθινοί Πατριώτες σκάφτονται το συμφέρον του λαού ενώ οι εθνικιστές που υπηρετούν το μίσος και σκέπτονται τα προσωπικά τους συμφέροντα». «Οι αληθινοί πατριώτες θέλουν να εξασφαλίσουν τις ευρω-ατλαντικές προοπτικές της Μακεδονίας και το οικονομικό συμφέρον των πολιτών» ήταν το μήνυμα της ευρω-πατριωτυικής αντιπροσωπείας από το Βερολίνο

Δηλαδή ο Ευρω-Πατριώτης Αλαίκσυς, ο Ευρω-Πατριώτης Κοτζιάς, και ο Ευρω-Πατριώτης Χάνος, προέταξαν το ευρω-ατλαντικός συμφερον της ευρω-ατλαντικής «πατρίδας».
Για αυτό φωνάζω για το Ευαγγέλιο του Καλού Πατριώτη. 
Το Δοκίμιο περι του Πατριωτισμού,
 που αποκάλυπτε τα καθάρματα
 που παρίσταναν τους πατριώτες
 και πριν από 201 χρόνια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν εντός βουλής μη ευρωπατριώτες ! Αναλύστε τις θέσεις να δείτε.
Εκτός δε Βουλής αναλύω πολύ ορισμένους σχηματισμούς για να δω τι πιστεύουν.
Βασικό ερώτημα που πρέπει να θέτουμε σε όλους είναι εντός ΕΕ ή εκτός ? Εντός ΝΑΤΟ ή εκτός ? Δουβλίνο ΙΙ ή όχι ? Οπού ακόυμε δεν μπορούμε να βγούμε , προστατεύει τα συμφέροντα μας,θα γίνουμε μπανανία ,δεν μπορεί ο λαός να τα βάλει με τους ισχυρούς , θα μας επιτεθούν οι γείτονες,είμαστε στον ελεύθερο κόσμο τελειώνει η συζήτηση.Πάμε παρακάτω.Και να αγαπούν την πατρίδα , δεν μπορούν να κάνουν τίποτα...Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να αφήσουν το πλοίο στον αυτόματο όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες...Απλά ψηφίζουμε να φάνε ψωμάκι άλλοι κι όχι αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός δεν είναι που το 1919 είχε δώσει εντολή στην Αστυνομία να πυροβολάει εν ψυχρώ τους διαδηλωτές;

Και με τον "δικό μας" Έβερτ της Κατοχής, ποιά η σχέση του;

Και ποιά η κοινή τους φυλετική καταγωγή;