30/8/18

Τα γυρίσματα της πολιτικήςαπό το 2010 και οι στόχοι του δίδυμου του Τζέφρυ, Κούλη Χαβαναγκίλα και του Αλαίκσυ Μακεντόνσκυ

Στις 30 Αυγούστου 2010, μετά το δελτίο ειδήσεων, ο Γιαννάκης από το Mega Τσάνελε, παρουσίασε την δημοσκόπηση, ( ενόψει φθινοπώρου) του κ. Τάκη. Στην πρόθεση ψήφου λάμβαναν ΣΥΡΙΖΑ 2,8%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,8%, Δημοκρατική Αριστερά 1,7%. 

Έκτοτε, η αμερικανική πρεσβεία, το Εκδοτικό τραστ, και οι προοδευτικές δυνάμεις, ετοίμασαν την διάδοχη Κεντροαριστερά της «Ελπίδας», και σχεδόν δυο χρόνια μετά έλαβε 16,78 % και 1.062.000 ψήφους, που στις 17 Ιουνίου τις έκανε 1655000. 
Ο κυρ Φώτης Κουρέλης από το 1,7% επειδή όλοι έλεγαν ότι είναι σοβαρός πήγε στις 387.000 ψήφους και 6,11%. Οι Οικολόγοι επιβεβαίωσαν την πρόβλεψη και πήραν το Μάιο του 2012, 2,93%. 

Το άλμα του Αλαίκσυ σε 22 μήνες ήταν 600% και του κυρ Φώτης Κουρέλη 400%. Για το λόγο αυτό ελπίζουν στην νεκρανάσταση, οι επικοινωνιολόγοι του Αλαίκσυ, και προσπαθούν με την Μαριλίζ και την Κατίνα, να πείσουν τους χαζούς Κεντροαριστερούς, ότι η Συμμορία Τσιπρέσκου, δεν είναι τα Κόκκινα Καθάρματα του 4,5% αλλά η «Καλή Κεντραριστερά». 

Οι κινήσεις τους στοχεύουν προς τους Κεντρώους, που δεν είναι «δεξιοί» και φοβούνται τους Ευρωφιλελέ αλλά ταυτόχρονα πρέπει να πείσουν ότι η προδοτική συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονικής Ταυτότητας στους Κατσαπλιάδες του Τίτο είναι ευρωπαϊκή επιτυχία, ότι η δολοφονίες από τους φιλοξενούμενους της Χούντας Τσιπρέσκου είναι «μεμονομένες» και ότι το αριστερό παρακράτος δεν ευθύνεται για τις δολοφονίες στο Μάτι και τη Μάνδρα. 

Η διαφορά του 2010 με το τώρα είναι ότι εξαφανίστηκαν ο κ. Ψυχάρης, και
 ο κ. Μπόμπολας, και οι ειδήσεις των οκτώ, όπως και οι πατσαβούρες, δεν έχουν παρά ελάχιστο ακροατήριο. 

Η προσπάθεια των Αλαίκσυ,Μακεντόνσκυ & Co είναι να παραμείνουν μεγάλο Κόμμα, να μην επιστέψουν στο 4,5% και να μείνουν αξιωματική αντιπολίτευση του Κούλη. Αυτός είναι και ο στόχος της «πρεσβείας». Ομαλή διαδοχή, στο πλαίσιο του νέου δικομματισμού.

 Η Μπούντεσμπάγκ , από την ευρωπαϊκή πλευρά, συνεχίζει την πολιτική «φρεσκαρίσματος» των κυβερνησεων και πέταγμα στον κάλαθο των αχρήστων των «φθαρμένων» και διεφθαρμένων. Μετά τον Αβάπτιστο και τον φον Αντωνάκη, έχουν σειρά ο Αλαίκσυ και ο Χάνος.

 Από τα λιβάδια της Ιθάκης, ο Αλαίκσυ Τσιπρέσκου έλεγε ότι «ξαναπαίρνει την τύχη στα χέρια της Ελλάδας στα χέρια του», και αμέσως διόρισε 55 με το περιβαλλόν τους . Αλλά «ξέχασε» πως μέχρι το 2022 όλες οι οικονομικές αποφάσεις της κυβέρνησης πρέπει να περνάνε από τον Γενς, τη Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. 

Η πρώτη αξιολόγηση της «μετα-μνημονιακής» εποχής θα αρχίσει στις 10 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου . Την 1η Οκτωβρίου η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού και στις 16 Οκτωβρίου θα τεθεί προς έγκριση στην Κομισιόν.  Και μετά βλέπουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιά να εξηγήσεις όλες αυτές τίς αλλαγές που αναφέρεις πρέπει να κάνεις άλματα λογικής.
(Δηλ. να πηδήξης τήν λογική)
Εκτός και άν λάβεις υπ´ όψιν τήν αγάπη κάποιων (ακόμη και του Ερντο) γιά την Βενεζουέλα.
smartmatic αγάπη μου.
Γιατί όπως έχει πεί και ο σύντροφος: «σημασία δέν έχει ποιός ψηφίζει αλλά ποιός μετράει τίς ψήφους».