12/8/18

Ο Σοιγκού συνέστησε στην Ούρσουλα (Καρακατάκα) να ρωτήσει τον παππού της τι σημαίνει διάλογος με τη Ρωσία «από θέση ισχύος»

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού σχολίασε στο ρωσικό κανάλι «Ρωσία 24» τις δηλώσεις της Γερμανίδας Υπουργού Άμυνας Ούρσουλας φον ντε Λέγεν που είπε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι κυρώσεις και η Γερμανία θα πρέπει να συνεχίσει το διάλογο με τη Ρωσία αλλά από θέση ισχύος .

 Ο Σοιγκού τόνισε, «ο διάλογος με τη Μόσχα από θέση ισχύος» , «δεν είναι μια έξυπνη ιδέα» και ότι «μετά τα γεγονότα του Β 'παγκοσμίου πολέμου οι πολιτικοί στο Βερολίνο θα πρέπει να είναι πολύ σοφότεροι».

 «Μετά τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία 200 χρόνια δεν θα έπρεπε να μιλάει για θέση ισχύος έναντι της Ρωσίας», και πρόσθεσε πως αν δεν της αρέσει η ιστορία θα πρέπει να ρωτήσει τους παππούδες, τι σημαίνει «διάλογος από θέση ισχύος με τη Ρωσία» . 

Ο Σοιγκού είπε ακόμα ότι τα ρωσικά όπλα επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους στη Συρία, ότι απέκτησαν πολεμική εμπειρία τα 2/3 των μάχιμων πιλότων ότι η ένταση στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σχέδιο της αμερικανικής ελίτ, και απέκλεισε τη δυνατότητα άμεσης σύγκρουσης Ρωσίας και Ουκρανίας

. Ο Σοιγκού σε άλλη συνέντευξη του, στην ιταλική «ιλ Τζιορνάλε», είπε ότι η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο σχεδίαζαν να κάνουν ό, τι μπορούσαν για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Κριμαία, προκαλώντας έναν υβριδικό πόλεμο. όπως στην πρώην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, και τη Συρία, 
αλλά το Κρεμλίνο τους πρόλαβε και επειδή μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν το έδαφος της Κριμαίας τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν στο Ιράκ και την Γιουγκοσλαβία, η Δύση κατηγορεί τη Μόσχα ακόμα και για το προπατορικό αμάρτημα.

 Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν φύγει από το Βελιγράδι είπε ότι η κατάσταση με την Κριμαία δεν ήταν η αιτία, αλλά το πρόσχημα για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Όσον αφορά το νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, έχουμε ήδη δηλώσει, ότι οι μονομερείς κυρώσεις είναι παράνομες, και ότι θα υπάρξουν αντίποινα. Η επιθετική πολιτική των ΗΠΑ εχει εκδηλωθεί εναντίον της Τουρκίας, της Κίνας, του Ιράν, της Βενεζουέλας και εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλη η ιστορία με την Κριμαία, δεν ήταν αλήθεια. Χρειάζονταν μια δικαιολογία, ένα πρόσχημα», είπε η Ζαχάροβα.
Ο Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα, που έπαιξε με την ορχήστρα του στην τελετή λήξης των Διεθνών στρατιωτικών Αγώνων της Μόσχας
 στους οποίους μετείχαν 189 ομάδες από 32 χώρες, αφιέρωσε το τραγούδι «Κομαντάντε» στο Ρώσο υπουργό Άμυνας που ήταν ο δημιουργός των Διεθνών Στρατιωτικών Αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ