2/6/20

Οι ηλίθιοι, οι Βαλτοί και το Δελτίο των 11

Όπως γνωρίζετε ουδέποτε με απασχόλησαν οι «γνώμες» των ηλιθίων. Καμιά φορά ωστόσο αναρτώ σκοπίμως βλακώδη σχόλια για να τα σχολιάσω. Έκανα μια σύντομη «μακροσκοπική» επισκόπηση γεγονότων για να επισημάνω ότι τα τελευταία 60 χρόνια δεν υπήρξαν άμεσες πολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ μόνο δυο φορές. Το 1980 και το 2016. Και ότι η αμερικανική παρέμβαση δεν απέδωσε το σκοπούμενο, μόνο το 1985.
 Το συμπέρασμα είναι, ότι μετά τις 3 Νοεμβρίου 2020, οι αλλαγές, θα εκδηλωθούν Για τον ηλίθιο που τον ενοχλεί η καθημερινή ενασχόληση μου με την ιστορία, θα του πρότεινα να μην με διαβάζει.. Εάν δεν ήταν παντελώς ηλίθιος θα καταλάβαινε, ότι αυτή η προσπάθεια είναι μοναδική «παγκοσμίως». 
Κάνω ένα χρονικό όπου όλα είναι διασταυρωμένα και σωστα, και δεν αναφέρονται καν το γεγονότα που θεωρεί ως σημαντικά ο «Ιμπεριαλισμός» και στο οποίο αναφέρονται τα γεγονότα Σέρβων, Βουλγάρων, Βλάχων, Μολδαβών, και Ρώσων, μαζί με τα ελληνικά.

4 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Έτσι! Χωστους τα αγαπητέ Σπύρο, γιατί νομίζουν ότι είμαστε κατσίκες που μασάμε ταραμά.
Θα αναρτήσω ΚΑΙ αυτές τις δύο τελευταίες σου αναρτήσεις, όπως τις προηγούμενες δύο.

Καλό μήνα!

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα Σπύρο.
Υπάρχουν αυτοί που δημιουργούν και αυτοί που κριτικάρουν χωρίς να δημιουργούν.
Όμως και η σκληρή και άδικη κριτική ωφέλιμη είναι τελικά, διότι μας καθιστά σοφότερους και ανθεκτικότερους.

John Ionas είπε...

Δυστυχώς,φίλε Σπύρο,δέν έχουν καταλάβει οι άνθρωποι ότι ΟΣΟ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.Η γνώση τής ιστορίας είναι εκ τών ών ούκ άνευ,γι'αυτόν πού θέλει νά είναι πάντα ενήμερος καί ενημερωμένος στά φυσικά καί ανθρώπινα πράγματα καί νά μήν έχη ανάγκη τόν κάθε τυχάρπαστο,τάχα ιστορικό αναλυτή.Εχω ρωτήσει χιλιάδες ανθρώπους,εγγράμματους,πού έχουν διαβάσει τό "1984" τού Οργουελ καί κανείς θέν μπόρεσε νά μού απαντήσει ,τί δουλειά έκανε ο κεντρικός ήρωας τού έργου,ο Γουίνστον Σμίθ.Ο άνθρωπος δούλευε στήν ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ,γιά όποιον καταλαβαίνει.Η Εξουσία άντα ,τό πρώτο πού επιδιώκει είναι η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΗΘΗ.Συνέχισε Σπύρο όπως άρχισες.Γιά τούς συνειδητοποιημένους.

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα δεν είναι δυνατόν όλοι να συμφωνούν μαζί σου. Τουλάχιστον κρατάνε κάποιο επίπεδο, δεν σε βρίζουν. Εσύ ηλίθιους τους ανεβάζεις, βλαμμένους τους κατεβάζεις... Δεν τα κλείνεις τα σχόλια να ησυχάσεις;