16/4/09

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Φανερός, ξεκάθαρος είναι και πάλι ο κίνδυνος επιβολής μιας άδικης και παράνομης λύσης, μιας λύσης με Παρθενογένεση ενός Πολιτειακού Εκτρώματος που θα ενταφιάζει την εθνική μας καταγωγή, θα καταλύει τη Δημοκρατία, θα παραμορφώνει τον μακραίωνα πολιτισμό μας, με φυλετικό-ρατσιστικό διαχωρισμό των πολιτών του σε βάρος των Ε/Κ, μιας λύσης που θα επιβληθεί από τον στρατοκράτη ισχυρό στον αδύναμο, θα τουρκοποιεί την πατρώα γη και που θα είναι ασφαλώς στα μέτρα ξένων προς την Κύπρο συμφερόντων.

Κύπριε συμπατριώτη και συμπατριώτισσα, εσύ που με την ψήφο σου στο Δημοψήφισμα του 2004 διέσωσες το κράτος και την ιστορική σου συνέπεια σ’ αυτή τη γη, καλείσαι τώρα, ανεξάρτητα από ιδεολογική ή κομματική σχέση να υπερασπιστείς τα δίκαια και τα δικαιώματά σου.

Καλούμαστε όλοι να στείλουμε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα γονατίσουμε μπροστά στην αλαζονεία του Τούρκου εισβολέα, ότι δεν θα δεχθούμε τίποτε λιγότερο από αυτά που καθορίζονται από το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο.

Ελάτε να πούμε ξεκάθαρα ότι δεν δεχόμαστε εκ περιτροπής προεδρίες, συνεταιρισμούς συνιστώντων ισότιμων κρατών, παραμονή εποίκων και εγγυητικά – επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας.

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, με τις συνεχείς υποχωρήσεις μας τρέφουμε τη βουλιμία του Τούρκου κατακτητή που μέσα από τη διαδικασία των συνομιλιών πετυχαίνει ολοένα και περισσότερο τους στόχους του για εξ’ ολοκλήρου υποτελές στην Τουρκία Κυπριακό κράτος και απόφραξη της πορείας της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, οφείλουμε να πούμε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε ολόκληρη την Πολιτική μας Ηγεσία, ότι πρέπει να ανακόψουν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και παράλληλα να επανατοποθετήσουν το Κυπριακό στις πραγματικές του διαστάσεις ως πρόβλημα απαλλαγής από την Τουρκική κατοχή και τους εποίκους και πλήρους εφαρμογής του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού δικαίου σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ελάτε να απαιτήσουμε την ανάληψη μιας δυναμικής παγκόσμιας διαφωτιστικής εκστρατείας αποκάλυψης του πραγματικού προσώπου της Τουρκίας για τα εγκλήματα πολέμου κατά της Κύπρου και τις γενοκτονίες γενικά κατά του Ελληνισμού και να ζητήσουμε από τις Πολιτικές Ηγεσίες Κύπρου και Ελλάδας, αναδιαμόρφωση της εξωτερικής τους πολιτικής έναντι της Τουρκίας αφού οι κίνδυνοι και οι απειλές της χώρας αυτής στρέφονται πάντα και προς τις δύο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/04/09 – 7.00 μ.μ.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ
ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ:
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο (ΣΕΥΑΕΚ – Ελλάδα)
Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου (ΣΑΚ – Ελλάδα)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ …ΤΙ???

Ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν είναι ικανοποιημένος από την πορεία των συνομιλιών. «Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα» είπε.

Τι δεν έγινε?
Που σκοντάψαμε?
Τι δεν πήγε όσο θα θέλαμε καλά?
Και κυρίως γιατί βαλτώσαμε και πάλι?
Αυτά είναι μόνο μερικά από εκείνα που δε μας είπε.

Οι ΗΠΑ βέβαια δηλώνουν πως αναγνωρίζουν μια μόνο κυβέρνηση στο νησί, την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και τι διαφορετικό θα μπορούσαν να κάνουν ένεκα που υπάρχει και το διπλωματικό πρωτόκολλο?
Το απλό… το εύκολο… το σύνηθες.
Να το τηρούν …παραβιάζοντας το.
Τα είπε η Χίλαρι με τον Ταλάτ. Τα ψάξανε, τα διερευνήσανε, τα συμφωνήσανε.
Δεν την εμπόδισε καθόλου τη Χίλαρι που ο Ταλάτ δεν είναι ούτε φύσει ούτε θέσει …ομόλογος.
Δεν είπαν όμως τίποτε για την κυνική δήλωση του Εγκεμέν Μπαγίς που αν και τούρκος διαπραγματευτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε αυτός αντ αυτού ότι τα τουρκοκυπριακά λιμάνια δε θ ανοίξουν αν δε λυθεί η απομόνωση των τουρκοκυπρίων.

Και μέσα σ αυτό το κλίμα να κι ο εκπρόσωπος του καθόλου αμερικανοκαπελωμένου ΟΗΕ, που έσπευσε να δηλώσει… να πιέσει… να προειδοποιήσει... να νταουνιάσει. Ο κύριος Ντάουνερ δηλαδή.

Και βέβαια δε λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή. Ξανακτύπησε κι ο γνωστός κυρ – Κουμουτσάκος με τις βαρύγδουπες και κατά κανόνα μεγαλεπήβολες αλλά πάντα εκτός ουσίας δηλώσεις του. Το είπε το παλικάρι. Το είπε: όπως πάντα μέσα στη σαφήνεια. Εύστοχος και αποτελεσματικός «Το 2009 θα είναι χρονιά κρίσιμη και για την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, θα είναι χρονιά προκλήσεων αλλά και ευκαιριών σε όλα τα πεδία, σε όλα τα "μέτωπα" της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Το μόνο που δε στερηθήκαμε και που δε στερούμαστε χρόνια τώρα είναι τα γνωστά «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».
Αυτή η εμπιστοσύνη πια… ούτε γιοφύρι της Άρτας να ήταν. Εκεί που την οικοδομείς, θα βρει έναν τρόπο να σου ξεοικοδομηθεί η ρουφιάνα και άντε πάλι από την αρχή λάσπη, μυστρί και ανασφάλιστοι εργάτες να την οικοδομήσουν…

Το να καλέσουμε τη Χίλαρι και τον Ταλάτ για κάποιες πρόσθετες διευκρινήσεις θα ήταν κουτουράδα ολκής. Δεν το συζητώ.

Δικαιούμαστε όμως να τις απαιτήσουμε αυτές τις εξηγήσεις, τόσο από τον πρόεδρο Χριστόφια όσο κι από τον κύριο Κουμουτσάκο διότι είναι χρήσιμο, απόλυτα αναγκαίο, η διπλωματική γλώσσα να αποκωδικοποιείται στο σωστό timing προκειμένου να ξέρει αυτός ο λαός τι ράμματα ετοιμάζουν για τη γούνα του πριν απ αυτόν και για λογαριασμό του
1. Δεν είμαστε απλά ικανοποιημένοι .από τους ρυθμούς της προόδου πρόεδρε η μήπως φτάσαμε προ αδιεξόδου και διστάζουμε να το μολογήσουμε?
2. Θέλουμε τα ίδια πράγματα? Μιλάμε άραγε την ίδια γλώσσα? Η μήπως παρά τις διαψεύσεις και το - κατά δήλωση - ανεπίκαιρο του θέματος, θα υποχρεωθούμε τελικά αργά η γρήγορα να καλωσορίσουμε κι έναν τρίτο επιδιαιτητή στο τραπέζι? Αυτή η δήλωση του κυρίου Ντάουνερ για το περιττόν του «τρίτου ανθρώπου», μάλλον για το αντίθετο προϊδεάζει σε συνδυασμό με τη σπουδή των ΗΠΑ να βγάλουν από την καραντίνα την τουρκοκυπριακή πλευρά.
3. Τι κομμάτι από τα ανοικτά θέματα έχουμε καλύψει κύριε πρόεδρε? Κι αν αυτό το κομμάτι είναι μικρό? Και αν τα δεδομένα υστερούν κατά πολύ των αρχικών προσδοκιών μας, τότε….
4. Πόσο έτοιμοι είμαστε να καταδείξουμε την τουρκοκυπριακή πλευρά ως αποκλειστικά υπεύθυνη αυτής της ολιγωρίας και του πιθανού ναυαγίου ενδεχομένως?
5. Και κυρίως τι έχουμε κάνει σε διεθνές επίπεδο για να εξασφαλίζουμε και μια κοινή συνείδηση αποδοχής πως η ευθύνη ανήκει στην άλλη πλευρά και οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην τουρκική υστεροβουλία?

Τα ερωτήματα τα υποβάλαμε.
Απαντήσεις ποιος θα δώσει?
Οι συνειδήσεις πότε θα αφυπνιστούν?
Διορθωτικές κινήσεις θα υπάρξουν?
Υπάρχουν περιθώρια για να υπάρξουν?