11/4/09

"Γνώρισα μόνο την απόρριψη"

http://orfni.blogspot.com/2009/04/blog-post_1541.html

«Δεν έχω πλέον λόγο να συνεχίσω να ζω. Δυστυχώς για εσάς, είμαι πολύ εγωιστής για να φύγω και να σας αφήσω να ζήσετε τις γαμημένες ζωές σας. Πριν πεθάνω θα σας στερήσω ότι πολυτιμότερο έχετε. Δεν έχω σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή.Φτύνω κατάμουτρα στην «αξιοπρέπεια» και την «τιμή» σας και σε ότι έχετε ιερό. Έχω πάρει την απόφασή μου και δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Οποιοσδήποτε βρεθεί μπροστά μου το πρωί της 10ης Απριλίου 2009 γίνεται άμεσα στόχος - δεν θα υπάρξει καμία διάκριση στην ηλικία, το φύλο ή την καταγωγή εκείνων που θα δολοφονήσω, για εμένα είστε όλοι σκουπίδια. Θα σας σκοτώσω γιατί έτσι γουστάρω και θα φροντίσω να το ευχαριστηθώ όσο περισσότερο γίνεται. Για τους περισσότερους από εσάς μπορεί να ακούγομαι παρανοϊκός, εγκληματίας ή δολοφόνος…Κάνετε λάθος, εσείς είστε τα νοητικώς στερημένα θρασύδειλα εγκληματικά καθάρματα που βρίζουν υπό την κάλυψη της ανωνυμίας, της ιδιότητας του καθηγητή ή των πολυάριθμων παρέων. Μέχρι στιγμής δεν έχω εισπράξει τίποτα άλλο παρά την απόρριψη και την ύβρη των γύρω μου.Σας τα επιστρέφω με την υπόσχεση να περάσετε τις τελευταίες στιγμές σας παρακαλώντας για την ελλεεινή και τρισάθλια ζωή σας - σύντομα θα δείτε πως είμαι άνθρωπος που τηρεί τις υποσχέσεις του… Δεν είμαι αναγκασμένος να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις για τις πράξεις μου. Δεν έχω γνωρίσει παρά ένα άτομο που να αξίζει σαν άνθρωπος και με την οποία πίστευα πως είχα ερωτευτεί. Νιώθω πολύ άσχημα που με απέρριψε και ελπίζω πως με ότι κάνω την Παρασκευή θα αλλάξει γνώμη για μένα».
* Αυτά τα...απίστευτα, αλλά άκρως ενδεικτικά για το που φτάσαμε και ως κοινωνία, έγραψε ο 18χρονος ομογενής από την Αμπχαζία, Δημήτρης Πατμανίδης, που φοιτούσε στις σχολές του ΟΑΕΔ, που με δύο όπλα το πρωι σαν άλλος "Ράμπο" πυροβόλησε εναν συμμαθητή του, δύο εργαζόμενους και...αυτοκτόνησε για να δείξει οτι εχει...αξία! Οτι δεν θα έπρεπε να τον απορρίπτουν! Δυστυχως - μέσω τηλεόρασης, υπερπροβολής και κακής χρήσης της δημοσιογραφίας και της τεχνολογίας - φέραμε ο,τι χειρότερο απέξω. Και ιδου τα αποτελέσματα. Για να μην αναρωτηθούμε πως ενας 18χρονος βρηκε οσα όπλα ήθελε και πήγε να...καθαρίσει!
Ενα απλό πρόβλημα "θετικής κοινωνικής ενσωμάτωσης" μετράπηκε σε....τραγωδία και αποτροπαιο έγκλημα. Που θέση για όνειρα, για απόψεις, ιδέες, έρωτα, δημιουργια....Σάπισαν πολλά γύρω....

Δεν υπάρχουν σχόλια: