10/4/09

Υπεύθυνα… ψέμματα του διεθυντήριου της ΠΟΕΣΥ (Σπύρος Χατζάρας)

Φοράνε κουκούλα και στις δοσοληψίες της Ομοσπονδίας


Προς τo ΔΣ και τα μέλη του ΓΣ της ΠΟΕΣΥ

Αθήνα 10 Απριλίου 2009
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η κατά πλειοψηφία έκθεση- πόρισμα, των τριών μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής, που σας υποβλήθηκε και την οποία πληροφορήθηκα, από το κείμενο της παραίτησης του ταμία της ΠΟΕΣΥ, Ι. Πλαχούρη, δεν είναι τυπικά σύννομο ,διότι ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπήςκαι η πλειοψηφία, αρνηθήκαν, παρόλο ότι είχαν υποχρέωση εκ του νόμου , του καταστατικού και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας να συμπεριληφθούν οι απόψεις και οι διαπιστώσεις της μειοψηφίας.

Το κείμενο που συνέταξε η πλειοψηφία της Ελεγκτικής Επιτροπής υπό την Προεδρία του σ. Μ. Ανδρονόπουλου, εκτός των άλλων συνιστά, εκτός από λογοκρισία και συσκότιση των τόσο σοβαρών θεμάτων ,για τα οποία ακόμα και τώρα δεν έχετε λάβει τα προσήκοντα μέτρα και ούτε έχετε ενημερώσει, τις διοικήσεις των πρωτοβάθμιων ενώσεων, μελών της ΠΟΕΣΥ και τις αρμόδιες αρχές .

Όπως γνωρίζετε, η σημερινή υπό δικαστική αίρεση, Διοίκηση της ΠΟΕΣΥ και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και ο Ταμίας εισπράττουν με ψευδή υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/1986 και εν γνώσει της αναληθείας του περιεχόμενου αυτής, και με αντικαταστατικό τρόπο , άρα μη σύννομο, χρήματα της Ομοσπονδίας από καταθέσεις της Εμπορικής Τράπεζας.

Ταυτόχρονα προκαλείται με αποκλειστική ευθύνη και των τριών ,απώλεια εσόδων άνω των 30.000 χιλιάδων ευρώ, από την μη είσπραξη χρημάτων από πόρους της Εργατικής Εστίας . Το Προεδρείο επέδειξε για το θέμα αυτό πρωτοφανή αδιαφορία και αμέλεια αν και υπήρχαν και υπάρχουν νόμιμοι τρόποι να εισπραχθούν.

Με το δεδομένο, ότι η προέλευση των εσόδων της Ομοσπονδίας, όπως εισπράττονται και όπως εισρέουν, είναι μη νόμιμη, πρότεινα να μην εγκριθεί η διαχείριση τους, επειδή διαφορετικά η Ελεγκτική Επιτροπή μετατρέπεται σε συνεργό παρανόμων πράξεων. Ο πρόεδρος και η πλειοψηφία αρνήθηκαν το αυτονόητο από τον κώδικα δεοντολογίας για κάθε δημοσιογράφο. Την υπεράσπιση της αλήθειας και της νομιμότητας, και τάχθηκαν με την «ψευδή υπεύθυνη δήλωση».

Η άποψη μου ήταν και είναι ότι η Ελεγκτική Επιτροπή όφειλε να ενημερώσει την Εμπορική Τράπεζα, για το αναληθές περιεχόμενο της υπευθύνου δηλώσεως, «περί μη προσβολής των αρχαιρεσιών»,και την αρμόδια δικαστική αρχή. Διαπίστωσα επίσης, διαχειριστικά προβλήματα σε ότι αφορά στις μετακινήσεις και το ταξίδι στην Κίνα ειδικότερα,τα οποία δεν έπρεπε να συγκαλυφθούν εκ των υστέρων. Η δαπάνη πόρων τις ομοσπονδίας με προσωπικές και διαπαραταξιακές αποφάσεις είναι απολύτως απαράδεκτη.

Αγαπητοί συνάδελφοι, Σε μια περίοδο κρίσιμη για το επάγγελμα μας, τη στιγμή που ο κόσμος στους δρόμους μιλάει για αλήτες και ρουφιάνους- παπαγάλους, η ΠΟΕΣΥ δεν μπορεί να λειτουργεί με Ψευδείς Υπεύθυνες Δηλώσεις. Αυτό είναι κολοσσιαίο θέμα αρχής και ηθικής τάξεως.

Οι δημοσιογράφοι υπογράφουν την αλήθεια και όχι το Ψέμμα.

Παρακαλώ να κοινοποιηθεί, με ευθύνη σας, η επιστολή μου στις πρωτοβάθμιες ενώσεις.

Με τιμή

Σπύρος Χατζάρας

Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...