14/4/09

Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΝΕΟ… «ΑΥΣΤΗΡΟ» ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ. ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ.

Έχουν περάσει πέντε μήνες από το περίφημο πακέτο, την λευκή επιταγή των 28 δις. Έχουν περάσει τέσσερεις μήνες από τότε που ο σημερινός πρωθυπουργός διαβεβαίωνε στη Βουλή τους πάντες ότι
- «Με άλλα λόγια, με απλά λόγια, το Σχέδιο, τα 28 δις πηγαίνουν στους πολίτες. Αυτή είναι η πραγματικότητα». (Κ. Καραμανλής, 5/12/2008)

- «Οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες θα ενταχθούν στο σύνολο του Σχεδίου και βεβαίως στους αυστηρούς κανόνες, στους αυστηρούς όρους εποπτείας που αυτό προβλέπει». (Κ. Καραμανλής, 5/12/2008)
-Αν ήταν αυστηροί κανόνες προς τι τα παρακάλια στις τράπεζες ακόμη και σήμερα;

-
«Διευκρινίζω: στα πιστωτικά ιδρύματα που θα συμμετέχει το Δημόσιο με την αγορά προνομιούχων μετοχών, το Δημόσιο θα ορίζει μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο. Σε κάθε λοιπόν περίπτωση, τα συμφέροντα του Δημοσίου είναι εξασφαλισμένα. Και το μέλος αυτό, το διορισμένο από το Δημόσιο στο Διοικητικό Συμβούλιο του κάθε πιστωτικού ιδρύματος, θα έχει βέτο σε θέματα αμοιβών». (Κ. Καραμανλής, 5/12/2008)
-Τι έχουν κάνει, άραγε οι «Επίτροποι» ;

- «Άρα, ποιος είναι ωφελημένος; Είναι οι καταθέτες, είναι οι δανειολήπτες, είναι οι πολίτες, είναι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Αυτή είναι η πραγματικότητα». (Κ. Καραμανλής, 5/12/2008).
-Αυτή ήταν η πραγματικότητα των επικοινωνιολόγων του κ.Καραμανλή. Την πραγματική πραγματικότητα την ξέρουμε όλοι μας.

2. Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία, γίνεται όλο και χειρότερη. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν. Υπάρχει μια εξαιρετικά χαμηλή ροή χρήματος στην πραγματική οικονομία. Έχουν περάσει μήνες συνεχούς μειώσεως των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. όπου το κόστος του χρήματος έχει μειωθεί δραματικά. Αυτή η μείωση όμως δεν έχει δεν έχει περάσει όσο θα έπρεπε στην πραγματική οικονομία. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει όριο στην ανευθυνότητα; Δεν υπάρχει όριο στο λαϊκισμό; Είναι δυνατόν να επιδιώκετε το φανατισμό, να επιδιώκετε κοινωνικό διχασμό, διαστρεβλώνοντας τα πάντα;» (Κ. Καραμανλής, 21/12/2008).
Λαϊκισμός και ανευθυνότητα τα όπλα του κ.Καραμανλή.


deltio11

Δεν υπάρχουν σχόλια: