11/4/09

Με 7,5% και 152 έδρες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ σύμφωνα με την Public Issue

Η τάση που διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα στο εκλογικό σώμα, που αγωνιά από τη βία και τη φτώχεια, αποτυπώνεται ως ένα βαθμό στην έρευνα της Public Issue, που δυστυχώς για μια ακόμη φορά «ντοπάρει το αποτέλεσμα της έρευνας σε ότι αφορά τους Οικολόγους-Κεμαλικούς και τον Σύριζα , λόγω του γαμπρού και της μποτίλιας.

Σύμφωνα με την έρευγα , της Public Issue, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 41,5%, η ΝΔ 34%, το ΚΚΕ 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, το ΛΑΟΣ 5% , οι Οικολόγοι 3%,και τα άλλα κόμματα 1%.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγγίζει το όριο της αυτοδυναμίας, καθώς φτάνει τις 149 έδρες εάν μπουν στη Βουλή και οι Οικολόγοι, ενώ σε πεντακομματική βουλή παίρνει 152 έδρες.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο διευθύνων σύμβουλος Public Issue Γιάννης Μαυρής εκτίμησε ότι το άνοιγμα της ψαλίδας οφείλεται σε απώλειες της ΝΔ, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν μπορεί να ανακάμψει και να ξεπεράσει το όριο του 34 – 35%, παρά τον ανασχηματισμό.

Παράλληλα, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί ανοδική πορεία κυρίως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει αδυναμία να οικειοποιηθεί το μεγάλο ρεύμα διαμαρτυρίας, ενώ και οι ψηφοφόροι του ενδιάμεσου χώρου, στρέφονται από τη ΝΔ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μαυρής αναφέρθηκε και στην ανάκαμψη του δικομματισμού, μετά την κρίση του Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι η κρίση, η ανασφάλεια και η κοινωνική φοβία ευνοούν ένα κοινωνικό συντηρητισμό που λειτουργεί προς όφελος των δύο μεγάλων κομμάτων.Τέλος, επισήμανε κατηγορηματικά ότι η μέτρηση αυτή δεν είναι εκτίμηση για τις ευρωεκλογές.

Το αποτέλεσμα της έρευνας της Public Issue δείχνει την απελπισία των πολιτών που φωνάζουν: "Γιώργο σώσε μας".

Χωρίς τις χάρες προς τον «πελάτη» η τάση του εκλογικού σώματος είναι για πεντακομματική βουλή.Τά μικρότερα κόμματα θα μοιραστούν ένα 2-2,5%, ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ ένα 15%, ο ΛΑΟΣ 5,5-6%,και τα 2 μεγάλα κόμματα το 76%,γεγονός που δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ κατευθύνεται προς το 42+ %.

Η στροφή προς το ΠΑΣΟΚ αποκτά γεωμετρική ταχύτητα.

Δελτιο των 11

Δεν υπάρχουν σχόλια: