14/4/09

Ο Σουφλιάς, μετά από 6 χρόνια στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ανακάλυψε το νέο «αθηναϊκό όραμα» των εργολάβων.

«ΑΣΟΒΑΡΟΣ» ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ...

- Ο κ. Σουφλιάς, στο έκτο έτος της θητείας του στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ανακάλυψε το νέο «αθηναϊκό όραμα», των εργολάβων. Παρουσίασε σχέδια και προγράμματα έργων, για τα οποία δεν έχει διασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση. Υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα . Προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις έργων και εργολαβιών, και υποσχέσεις «τακτοποίησης» αλλά με χαράτσι, των ημιυπαίθριων χώρων.

-Το μόνο που ενδιαφέρει τη ΝΔ και τους εργολάβους της, είναι η αστικοποίηση του κάμπου των Σπάτων, των Μεσογείων και της Δυτικής Αττικής, η εμπορική εκμετάλλευση του Ελληνικού και η παραβίαση του φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού, ώστε να δημιουργηθούν υπεραξίες υπέρ αυτών που αγόρασαν φθηνά τη γή. Αφού προχώρησε στην εκποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων με το νόμο που ψήφισε, τώρα , υποστηρίζει ότι θέλει να τους εντάξει στο χωρικό σχεδιασμό του Λεκανοπεδίου.


-Ο κ. Σουφλιάς μετά από 6 χρόνια δεν έχει πρόταση για το πόσο κόσμο μπορεί να χωρέσει το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Υπάρχει όριο πληθυσμού και δραστηριοτήτων, ή δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει η Αττική η μαύρη τρύπα που θα καταπιεί και την υπόλοιπη Ελλάδα; Δεν λέει κουβέντα για τις τεχνικές, κοινωνικές και προνοιακές υποδομές που έχει ανάγκη το Λεκανοπέδιο. Και δεν λέει λέξη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστών και τα γκέτο, που έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, στο κέντρο της Αθήνας.

-Ποια θα είναι η ποιότητα ζωής σε μια πολυπληθή πόλη που αναπτύσσεται και επεκτείνεται χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό; Δεν αναφέρονται δεσμεύσεις για την διευθέτηση των λειτουργιών και των χρήσεων γης; Ούτε αναφέρεται στη μορφή της μητροπολιτικής διακυβέρνησης και ούτε στο πότε θα εφαρμοστεί ο ενιαίος σχεδιασμός και η διαχείριση των προβλημάτων της Αττικής; Πως θα αντιμετωπιστούν οι ανισότητες μεταξύ Ανατολικής - Δυτικής Αθήνας και Αττικής.


deltio11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...