25/10/09

Βομβαρδισμοί: φτωχό άλλοθι για τη λαθρομετανάστευση

Της Μαρίας Σεφέρου

Το δημοφιλές μεταξύ "προοδευτικών" παραμύθι, που διεγείρει αισθήματα ενοχής και συνενοχής, ότι τάχα η μοναδική αιτία της λαθρομετανάστευσης είναι οι βομβαρδισμοί των γερακιών της Δύσης, που καταστρέφουν τις “ανθούσες” οικονομίες διαφόρων “ευνομούμενων” και “φιλειρηνικών” χωρών, σκοτώνουν, και γενικώς κάνουν το βίο των γηγενών αβίωτο, καλά κρατεί και βρίσκει ευήκοα ώτα. Σ' αυτό βοηθάει και η υπόγεια προπαγάνδα των ίδιων εκείνων που βρίσκονται κατηγορούμενοι, δηλαδή των αρχιερέων της παγκοσμιοσαλατοποίησης!

Οι δυστυχισμένοι ιθαγενείς αναγκάζονται λόγω των πολέμων να δραπετεύσουν, αναζητώντας τον "παράδεισο" στο σπίτι των ίδιων των βλοσυρών δημίων τους ή των συνεργατών τους! Καλό το παραμύθι για έκθεση ιδεών μαθητών του Δημοτικού, αλλά για Γυμνάσιο και Λύκειο δε στέκει.

Αυτό το άρθρο είναι συνέχεια του προηγουμένου άρθρου μου με τίτλο Έλληνας μακαρίζει τους λαθρομετανάστες… Αφορμή για να επανέλθω στο θέμα μου έδωσε σχόλιο-απάντηση στο ερώτημα του Κωνσταντίνου «Πού μπορώ να απευθυνθώ ώστε να πολιτογραφηθώ ως Πακιστανός, Αφγανός, Ιρακινός, Ιρανός ή ό,τι άλλο χρειαστεί για να με προσέξει ο υπουργός, ο πρωθυπουργός, τα ΜΜΕ, οι διάφοροι ψυχοπονιάρηδες…»
Στη συνέχεια παραθέτω ολόκληρη την απάντηση του ανώνυμου κυρίου st3pp3nw0lf που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο buzz.reality-tape.com.

«Πανεύκολο. Ο ευγενής νέος θα μπορούσε να απευθυνθεί στο βορειοατλαντικό σύμφωνο ή καμιά άλλη ομάδα παλαβών δολοφόνων (πρώην πράκτορες της CIA, εξτρεμιστές για δέσιμο κ.λπ.) για να του βομβαρδίσουν το σπίτι, να σκοτώσουν όλους του τους γείτονες και μερικούς συγγενείς του, να καταστρέψουν την οικονομία της χώρας όπου ζει και να κάνουν τη ζωή του τόσο αβίωτη που να αναγκαστεί να το σκάσει.

Μετά θα ζήσει μια ωραία εμπειρία: θα περπατάει μέχρι να ανοίξουν τα πόδια του, χωρίς φαγητό ή νερό και μονίμως διωκόμενος, and then some, θα πληρώσει ένα σκασμό λεφτά σε κάτι περίεργους τύπους που δεν ξέρει αν θα τον πάνε εκεί που λένε ή θα τον πετάξουνε σε κανένα ναρκοπέδιο ή σε καμιά φουρτούνα, θα ασκηθεί να αποφεύγει τις συνοριοφρουρές, κι αφού (αν) τελικά γλυτώσει από όλα και δεν τον φάνε τα όρνια, αφού καταφέρει να φτάσει στον ονειρεμένο του προορισμό, θα τον παραλάβει η στοργική αστυνομία που θα τον φιλοδωρήσει με χάδια και φιλιά και διάφοροι φασίστες καθότι ήρθε να τους κλέψει τις δουλειές που δε θέλουν.

Ύστερα μπορεί να δοκιμάσει να βρει δουλειά, και ίσως τον πληρώσουν, αν δεν τον απελάσουν. Κατόπιν θα επαναλάβει αυτή την διδακτική διαδικασία μερικές φορές. Αφού την εμπεδώσει, και περάσουν καμιά δεκαριά χρόνια, δεν αποκλείεται να τον προσέξει κανένας ψυχοπονιάρης και να προσπαθήσει να τον "κάνει χαλίφη στη θέση του χαλίφη", και δη "πολύ προκλητικά", παρά τις ρομαντικές προσπάθειες του ρομαντικού Λα.Ο.Σ, όπως προσφυώς λέτε. Μετά θα ξυπνήσει!!!»

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Επειδή η χώρα μας δεν είναι ένα ευνομούμενο κράτος που λειτουργεί με προγραμματισμό και συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική, αλλά ένα ανοργάνωτο μπάχαλο-ξέφραγο αμπέλι, όλοι οι σημερινοί νόμιμοι μετανάστες αρχικά ήταν παράνομοι, δηλαδή λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 βρέθηκε στο επίκεντρο των μεταναστευτικών ροών υποδοχής από χώρες όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Ρουμανία, η Μολδαβία, και σ’ ένα βαθμό από όλες τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, δηλαδή από τον "παράδεισο" του πρώην Υπαρκτού Σοσιαλισμού. Αυτές τις χώρες, με εξαίρεση τη Σερβία στο τέλος της δεκαετίας του ’90, κανένας δεν τις βομβάρδισε για να εξαναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους να μεταναστεύσουν. Απλά πλήρωσαν τις αμαρτίες των καθεστώτων τους που οδήγησαν τις οικονομίες των χωρών τους σε κατάρρευση. Σχετικά με τις συνέπειες της αθρόας αυτής εισροής μεταναστών διαβάστε και παλαιότερα άρθρα εδώ και εδώ.

Όσον αφορά τους Ασιάτες λαθρομετανάστες στη χώρα μας, ένα μεγάλο ποσοστό είναι Κινέζοι. Κανείς, απ’ όσα γνωρίζω, δε βομβάρδισε τη χώρα τους για να τους τρέψει σε άτακτη φυγή και να τους εξαναγκάσει να γίνουν μικροπωλητές στην Ελλάδα, με “καταστήματα” τα πεζοδρόμια και τις πλατείες, και στη συνέχεια κατάληψη του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Το ίδιο ισχύει και για την αθρόα προσέλευση μεταναστών από τις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα. Εξάλλου μεγάλο ποσοστό λαθρομεταναστών στη χώρα μας είναι Πακιστανοί, και απ’ όσα γνωρίζω η Δύση δεν βομβάρδισε το Πακιστάν. Το μπάχαλο στη χώρα αυτή έχει δημιουργηθεί από τις εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις των ίδιων των Πακιστανών και τη σύμπραξη κάποιων φατριών με τους Ταλιμπάν.

Όσο για τους Ιρακινούς, η πρωταρχική αιτία για τις συμφορές τους – και με αυτό δε θέλω να δικαιολογήσω τις ΗΠΑ – ήταν οι προαιώνιες διαμάχες μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών, και η επιβολή της τάξης δια πυρός και σιδήρου από τον Σαντάμ Χουσεΐν, ενώ η εισβολή και κατάληψη του Κουβέιτ το 1990 έδωσε τη δικαιολογία για όλα τα εφιαλτικά γεγονότα που επακολούθησαν. Άρα ουδείς λαός άμοιρος ευθυνών, και ούτε οι Αφγανοί, με τη μεγαλύτερη παραγωγή ηρωίνης παγκοσμίως, είναι αγγελούδια. Δείτε το βίντεο εδώ.

Παρομοίως, το νέο απειλητικό κύμα μετανάστευσης από τη Βόρειο Αφρική (Αίγυπτο, Μαρόκο, Αλγερία, Λιβύη, Σουδάν) δεν οφείλεται σε πολέμους αλλά σε πείνα λόγω υπερπληθυσμού και κλιματικών συνθηκών. Η κατάσταση μάλιστα επιδεινώνεται ραγδαία.

«Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων (FAO) στη Ρώμη, “οι κλιματικές αλλαγές θα οδηγήσουν σε επισιτιστική κρίση και στη βόρειο Αφρική υπάρχει το ενδεχόμενο μεγάλων κοινωνικών αναταραχών”. Ο επικεφαλής του οργανισμού Will Killmann, υπογραμμίζει μάλιστα ότι “Η ανασφάλεια στο τομέα των τροφίμων οδηγεί με βεβαιότητα σε συγκρούσεις για την εξασφάλιση πόρων, είτε τροφίμων είτε ύδατος”.
Ήδη στην Αίγυπτο από το τέλος του 2007 και εντεύθεν τα περιστατικά βίας και δολοφονίας πολιτών που περιμένουν στις ουρές για να πάρουν τη ημερήσια καθορισμένη μερίδα ψωμιού και αλευριού έχουν αυξηθεί όπως και οι συνεχείς κοινωνικές διαμαρτυρίες που αφορούν τη διανομή ύδατος στις αγροτικές καλλιέργειες.
Στη Υποσαχάρια Αφρική 20 εκ. κάτοικοι βρίσκονται σε διαδικασία μετακίνησης-μετανάστευσης εντός της Ηπείρου αλλά αναπόφευκτα θα επιζητήσουν τη προώθηση τους προς το πλούσιο Βορρά εντείνοντας περαιτέρω τη προβλεπόμενη μετακίνηση πληθυσμών της βόρειας Αφρικής.» (Δείτε εδώ)

Ας δούμε τώρα τους δείκτες γονιμότητας μερικών χωρών (γεννήσεις ανά γυναίκα), για να εξηγήσουμε τη ροή μεταναστών από τις χώρες με μεγάλο δείκτη γεννήσεων προς εκείνες με μικρό. Βλέπετε η πείνα είναι κακός σύμβουλος: (Πηγή)

Αφγανιστάν: 7,07
Σομαλία: 6,04
Νιγηρία: 5,32
Ιράκ : 4,26
Σουδάν: 4,23
Φιλιππίνες: 3,23
Μπαγλαντές: 2,83
Αίγυπτος: 2,89
Ινδία: 2,81
Ισραήλ: 2,75
Μαρόκο: 2,38
Τουρκία: 2,14
Αλβανία: 2,06
ΗΠΑ: 2,05
Γαλλία: 1,89
Ηνωμένο Βασίλειο: 1,82
Καναδάς: 1,53
Ιταλία: 1,38
Γερμανία: 1,36
Ελλάς: 1,33

Κατόπιν αυτών νομίζω ότι κάθε καλοπροαίρετος πολίτης βλέπει την κύρια αιτία της μετανάστευσης, όπως και τον κίνδυνο. Αν, λοιπόν, δε θέλουμε να το παίξουμε επίδοξοι καλοί Σαμαρείτες, υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις και δυνατότητές μας σαν χώρα, πρέπει να δούμε πώς θα αμυνθούμε στα κύματα λαθρομεταναστών που έρχονται για ν’ αποφύγουμε τα χείριστα. Διότι φοβάμαι ότι αν η χώρα μας συνεχίσει να είναι ξέφραγο αμπέλι, σε μερικά χρόνια οι νεότεροι θα δουν μπροστά στα μάτια τους να διαδραματίζονται φοβερά και τρομερά βάσει του δόγματος «ο θάνατός σου η ζωή μου.» Η δε προπαγάνδα περί ενοχών, ρατσισμού και ξενοφοβίας είναι για ρομαντικούς, αφελείς, και εκ του πονηρού λαϊκιστές.

Καλό και άγιο είναι το χριστιανικό «Ο έχων δύο χιτώνες να δώσει τον ένα», αλλά όταν δε διαθέτει κάποιος ούτε ένα “χιτώνα”, τι να δώσει; Άλλωστε έχουμε και τη χριστιανική παραβολή των πέντε μωρών παρθένων που μας αφυπνίζει (Κατά Ματθαίον 25: 8-9).

Δεν υπάρχουν σχόλια: