24/10/09

Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμη

Η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για Γραμματέα, συγκέντρωσε λιγότερο από το 50% των μελών του Εθνικού Συμβουλίου.

126 βροντερά ΟΧΙ, ήταν η απάντηση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στην πολιτική υπέρ του «μουσουλμάνου πολίτη» και των κουκουλοφόρων που προωθεί ο αντιεξουσιαστής ποδηλάτης.
Τα όχι μαζί με την αποχή και τα λευκά ( 68),έστειλαν ένα σαφέστατο μήνυμα-χαστούκι, προς το Μαξίμου, ότι, το 43%, το πήρε το ΠΑΣΟΚ, και όχι το human rights Watch, ο Πακιστανός δουλέμπορος, και ο Δασκαλόπουλος (ΣΕΒ).

Νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εξελέγη ο βουλευτής Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης, που ήταν η πρόταση του προέδρου, με 180 ψήφους, έναντι 126 ψήφων που συγκέντρωσε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος , από το παλαιό ΠΑΣΟΚ που αυτοπροτάθηκε.
Η πρόταση του προέδρου συγκέντρωσε το 40,7% των μελών του Εθνικού Συμβουλίου.

Στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ εξελέγησαν οι: Γ. Κουτσούκος, Δ. Σακελλάρης, Χ. Κίσκηρα, Γ. Μίχας, Κ. Ασκούνης, Ν. Ανδρουλάκης, Π. Οικονόμου, Τ. Αντωνίου, Π. Κουκουλόπουλος, Μ. Όθωνας, Δ. Κουσελάς, Μ. Παυλίδου, Ε. Χαλάτση και Συλ. Ράπτη.
Και οι τρείς πρώτοι σε σειρά δεν ήταν στην πρόταση του Προέδρου.Από αυτούς που πρότεινε ο Πρόεδρος δεν μπόρεσαν να εκλεγούν οι: Γιάννης Κουτσούκος, Πετρούλα Ντελεδήμου, και Κώστας Τάτσης
Σε δήλωση του , ο Γ. Παναγιωτακόπουλος αναγνώρισε στο πρόσωπο του Σωκράτη Ξυνίδη τον νέο γραμματέα του κόμματος, αφήνοντας ωστόσο αιχμές καθώς είπε ότι "δεν χρειάζεται πιστή τήρηση του καταστατικού".(Επειδή ο νέος γραμματέας δεν συγκέντρωσε το 50+1 των ψήφων των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, έπρεπε να γίνει επαναληπτική ψηφοφορία).
Ο σ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, πάντως, αναλαμβάνει ιστορική αποστολή, και με τη δύναμη που του δίνει το αποτέλεσμα ,πρέπει τώρα να εκφράσει ουσιαστικά την αριστερή αντιπολίτευση εντός του ΠΑΣΟΚ, για να προστατευθεί η λαϊκή κυριαρχία και η εθνική ανεξαρτησία, από τις απαιτήσεις της Ουάσιγκτον, να μετατραπούν σε μειονότητες, οι εθνικές ομάδες των λαθρομεταναστών, με την μαζική παραχώρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Υπάρχει ελπίδα.

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.

Σπ.Χ
ΥΓ. Ο κατάλογος μελών του Εθνικού Συμβουλίου στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ αναφέρει 304 μέλη.

Χρέος του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού είναι να οδηγήσουν τη χώρα σθεναρά σε μια πορεία δικαιοσύνης, κοινωνικής αλληλεγγύης και εθνικής υπερηφάνειας.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος αυτοπροτάθηκε για τη θέση του Γραμματέα και εξήγησε την απόφαση του στην ομιλία του :
Επισημαίνω ορισμένες τοποθετήσεις του.

- «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ που κυβερνά στους νέους καιρούς δεν πρέπει μα ξεχνά- σε ποιους οφείλει ότι κυβερνά και για ποιους οφείλει να κυβερνά».

-«Αν χρειάζεσαι αξίωμα για να δώσεις μάχη, αν χρειάζεσαι τα γαλόνια για να γίνεις στρατηγός, τότε δεν κάνεις ούτε για απλός στρατιώτης».

-«Χρέος του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού είναι να βγάλουν τη χώρα από τα αδιέξοδα και να την οδηγήσουν σθεναρά σε μια πορεία δικαιοσύνης, κοινωνικής αλληλεγγύης και εθνικής υπερηφάνειας».
-«Το ισχυρό κόμμα είναι αυτό που θα προωθήσει το πολιτικό μας όραμα στην κοινωνία και θα αποτελέσει ταυτόχρονα ανάχωμα προστασίας για τις πολιτικές της κυβέρνησης».
-«Το κόμμα όμως συντρόφισσες και σύντροφοι δεν είναι ένας απρόσωπος μηχανισμός. Είναι κύτταρο ζωντανό με έντονη καθημερινή ζωή που παλεύει κάθε στιγμή για την υλοποίηση των πολιτικών του στόχων.Κύριο ρόλο λοιπόν δεν παίζουν οι μηχανισμοί αλλά τα πρόσωπα. Τα πρόσωπα εκφράζουν τους μηχανισμούς. Τα πρόσωπα υλοποιούν πολιτικές και τα πρόσωπα κρίνονται για την αποτελεσματικότητα τους».
-«Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Με αυτή την παρέμβασή μου θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό για μένα.
Έζησα το ΠΑ.ΣΟ.Κ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του μέχρι σήμερα. Έζησα όλες της φάσεις του. Γνωρίζω καλά πρόσωπα και καταστάσεις.
Γνωρίζω πάνω από όλα ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ ποτέ δεν λειτούργησε με μονολιθικές απόψεις, με δόγματα. Γιατί πάντοτε ήταν ένας χώρος στον οποίο συναντιόταν διαφορετικές ιδέες και πολιτικές απόψεις.
Και μόνο όταν κατόρθωνε να τις συγκεράσει σε ένα κοινό αποδεκτό πολιτικό πρόγραμμα και μια συνθετική κομματική πρακτική τότε πορευόταν νικηφόρα.
Στηρίζω αυτό το ΠΑ.ΣΟ.Κ , το ΠΑ.ΣΟ.Κ της πραγματικής ενότητας που προκύπτει από την ουσιαστική σύνθεση».
…………………………………………………………………………………………..
Γενική Γραμματεία Αθλητισμού : «Βγήκαν τα μαχαίρια»

http://dikisports.blogspot.com/2009/10/blog-post_4949.html


"Καυτή πατάτα" αποδεικνύεται για την κυβέρνηση το θέμα της επιλογής του ΓΓΑ. Μετά την κατάργηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, η θέση του Γενικού Γραμματέα αποκτά ιδιαίτερη αξία, καθώς όποιος εγκατασταθεί στη Λ.Κηφισίας 7, θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες.
Δεδομένες και ισχυρές υποψηφιότητες θεωρούνται αυτές των Κώστα Παταβούκα, Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου, Πέτρου Συναδινού και Μάκη Ασημακόπουλου.
Φαίνεται, όμως, ότι παρεμβάσεις ισχυρών παραγόντων του αθλητισμού και της πολιτικής αλλάζουν το τοπίο.
Υποψήφιος για τη θέση του ΓΓΑ είναι ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος που φέρεται να έχει λάβει την υποστήριξη του Σ. Κόκκαλη. Ο κ. Βαρδινογιάννης διάκειται ευμενώς προς τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πινγκ-πονγκ Μανόλης Κολυμπάδης έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1 και πρώην προέδρου της ΕΟΕ Μίνωα Κυριακού.
Σοβαρή υποψηφιότητα έχει θέσει και ο προπονητής στίβου Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, κουμπάρος της Άννας Νταλάρα, με τις ευλογίες του Γιάννη Ραγκούση, ενώ η υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου προωθεί έναν άλλο προπονητή,τον κουμπάρό της Θέμη Καββαδά.
Αν ο Γιώργος Παπανδρέου πειστεί να χρησιμοποιήσει και αξιόλογα στελέχη του παρελθόντος, σοβαρές πιθανότητες να καταλάβει τη θέση έχει ο πρόεδρος της FIBA-Europe και πρώην ΓΓΑ Γιώργος Βασιλακόπουλος.
kyrthomaidis@yahoo.gr

Σχόλιο δελτίου 11.
Ο κουμπάρος της Χάνας , με τις ευλογίες του Γιάννη. Ακριβώς όπως λέμε, όχι στο κράτος τρόπαιο των νικητών των εκλογών. Και οι υποψήφιοι Κόκκαλη και Βαρδινογιάννη, όπως λέμε, «δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν».Α!Καλάαα!

"Σκάνδαλο" Καστανίδη - Δημήτραινα ;

Γιατί είναι σκάνδαλο, η τοποθέτηση του Λέκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και μέλους της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, Γιώργου Δημήτραινα;
Ε, να , είναι ΠΑΣΟΚ, και συνέγραψε βιβλίο με τη σύζυγο του Υπουργού Χάρη Καστανίδη, Ελισάβετ Συμεωνίδου.


ΠΑΣΟΚ: Αποτελέσματα εκλογής Γραμματέα και Πολιτικού Συμβουλίου

Στη σημερινή Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έγινε η εκλογή του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, αφού έλαβε τα Πρακτικά Εκλογής των Εφορευτικών Επιτροπών των επιμέρους καλπών με τα αποτελέσματα ανάδειξης του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, εξέδωσε το ακόλουθο αποτέλεσμα:

Εγγεγραμμένοι 420

Ψήφισαν 374

Έγκυρα 306

Άκυρα 15

Λευκά 53

ΞΥΝΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ 180

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 126

Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο ΞΥΝΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ.

ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ

Εγγεγραμμένοι 420

Ψήφισαν 374

Έγκυρα 364

Άκυρα 8

Λευκά 2

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 106

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΝΙΑ 102

ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 114

ΚΙΣΚΗΡΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ 62

ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΗΣ 96

ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 88

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 118

ΜΙΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 116

ΝΤΕΛΕΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ 44

ΟΘΩΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 86

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 102

ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 74

ΡΑΠΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ 65

ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 66

ΤΑΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 47

ΧΑΛΑΤΣΗ ΕΦΗ 75

Μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου εκλέγονται οι:

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΙΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΗΣ

ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΟΘΩΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΧΑΛΑΤΣΗ ΕΦΗ

ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΡΑΠΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ

ΚΙΣΚΗΡΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ






Δεν υπάρχουν σχόλια: