22/10/09

Πάμε για ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ με τελειωτικό χτύπημα πρός την ελληνική κοινωνία

Αρχίζουν την επίθεση από τον Άγιο Παντελεήμονα

Ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, (Προστασίας του μουσουλμάνου Πολίτη), και λαθρομετανάστευσης , ανακοίνωσε στα «ΝΕΑ» , ότι «Σε πρώτη φάση θα εξεταστεί η πρόσληψη των μεταναστών σε 20 αστυνομικά τμήματα, όπως του Αγίου Παντελεήμονος, του Κολωνού, της Ομόνοιας, του Ζεφυρίου, του Ασπροπύργου, της Κυψέλης, των Πατησίων. Οι μετανάστες αυτοί θα αποτελούν πολιτικό προσωπικό, θα εξυπηρετούν συμπατριώτες τους και θα λειτουργούν ως διαμεσολαβητές με τους κρατούμενους αλλοδαπούς», είπε ο υπουργός. Πρόθεση του υπουργείου είναι η εφαρμογή του μέτρου να αρχίσει από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονος, περιοχή με έντονη παρουσία μεταναστών και συχνά επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών και κατοίκων, αλλά και με αμαρτωλή ιστορία βασανισμού Αφγανών μεταναστών από αστυνομικούς. Μόλις λυθούν τα γραφειοκρατικά προαπαιτούμενα για το νέο μέτρο, το τμήμα θα ενισχυθεί και με κοινωνικούς επιστήμονες αλλά και μετανάστες- «αστυνομικούς».Η πρόσληψη μεταναστών ,που θα εργάζονται ως πολιτικό προσωπικό , θα έχει σκοπό την εξυπηρέτηση και μόνο των αλλοδαπών.
Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε την υποστήριξη των αστυνομικών τμημάτων στις ευαίσθητες περιοχές με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους. «Μέτρο που, αν αποδώσει, μπορεί να εξαπλωθεί και σε ακόμη περισσότερο τμήματα», όπως λένε στα «ΝΕΑ» στελέχη του υπουργείου.

Επιπλέον, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε στα μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ότι θα συνεννοηθεί με τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη για το άνοιγμα της παιδικής χαράς στον Άγιο Παντελεήμονα.

«Προτάσεις» για τη συμμετοχή μεταναστών στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. κατά το πρότυπο της βρετανικής αστυνομίας όπου συμμετέχουν αρκετοί μετανάστες, είχαν πέσει στο τραπέζι και στο παρελθόν αλλά έμειναν τελικά στο συρτάρι.

Ωστόσο ανώτεροι αξιωματικοί προσπαθούν να επαναφέρουν την ιδέα της χρησιμοποίησης μουσουλμάνων μεταναστών «Η ιδέα αυτή έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με τα σημερινά δεδομένα είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει», επιμένουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αλλά και της ΕΥΠ, που προωθούν τη συγκεκριμένη πρόταση.


Επίσης εξαγγέλθηκε και η σύσταση Ειδικού Γραφείου Καταγγελιών σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη όπου οι(μουσουλμάνοι) πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν αυθαιρεσίες της αστυνομίας.

Ειδική τιμωρία προβλέπεται για τους αστυνομικούς που «υποθάλπουν φασιστικά στοιχεία», όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές αστυνομικές επιχειρήσεις, όπου ακροδεξιά στοιχεία είχαν αγαστή συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης γνωστοποίησε επίσης τη μεταφορά της αρμοδιότητας χορήγησης πολιτικού ασύλου από την αστυνομία στο υπουργείο Εσωτερικών, κάτι που θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.


πηγή ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...