20/10/09

Οι Έλληνες Κουίσλινγκ δίνουν, Μακεδονικό έθνος και Μακεδονική γλώσσα για το ...Βόρεια Μακεδονία

Μόνο ένας πεμπτοφαλαγγίτης πρωθυπουργός θα δεχόταν έναν τέτοιο «συμβιβασμό»

Εγγυήσεις για το ζήτημα της «εθνικής ταυτότητας» ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, για να στηρίξει οποιονδήποτε συμβιβασμό στο θέμα της ονομασίας.

Ο αρχηγός της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM) δήλωσε χθες στα Σκόπια ότι δεν πρόκειται να φέρει κανένα εμπόδιο στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας, αν ο τελευταίος διεκδικήσει εγγυήσεις για το λεγόμενο ζήτημα της «εθνικής ταυτότητας».

«Εφόσον διαφυλάξετε την εθνική ταυτότητα, και διεκδικήσετε σαφείς εγγυήσεις για την ονομασία της γλώσσας μας ως μακεδονικής και του λαού μακεδονικού, εμείς θα σας στηρίξουμε σε οποιονδήποτε συμβιβασμό θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει στο θέμα της ονομασίας», ανέφερε ο κ. Τσερβένκοφσκι, απευθυνόμενος προς τον κ. Γκρούεφσκι.

«Ελπίζουμε -συμπλήρωσε- ότι θα εργαστείτε με μόχθο και με δεξιοτεχνία, ώστε μέσω των διαπραγματεύσεων να διεκδικήσετε όσο το δυνατό μικρότερο εύρος χρήσης για το νέο διεθνές όνομα».


Δελτιο των 11

ΥΓ.Την πραγματοποίηση πτήσεων από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο «Ερτζάν» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, με ενδιάμεσο σταθμό τη Σμύρνη, καταγγέλλει ο κ.Ανδρέας Βγενόπουλος και καλεί Ελλάδα και Κύπρο να επιληφθούν του θέματος.
Πρόσθεσε ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, όταν μάλιστα η Τουρκία αρνείται να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δελτίο του MEGA- Κύπρου, ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε: «Εμείς πρώτοι είχαμε καταγγείλει ότι με την υπογραφή (πριν μήνες) ενός μνημονίου από τις κυβερνήσεις Ελλάδος -Τουρκίας ξεκίνησαν οι πτήσεις», και υποστήριξε εκ νέου, ότι το μνημόνιο υπογράφηκε με τρόπο «αδιαφανή» και δεν κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: