24/10/09

Το μήνυμα της κάλπης αφορά και τα γκισέ

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ

Μπορεί να είναι «μαύρες», ως συνήθως, οι προβλέψεις της Τράπεζας Ελλάδος, και για όσο διάστημα απομένει από το 2009, αλλά τουλάχιστον κάνουν την διαφορά από τις μέρες του Γκαργκάνα , που «έβλεπε» μονίμως, ότι για όλα φταίνε οι αυξήσεις στους μισθούς.

Παρ όλα αυτά , η έκθεση τώρα, επιμένει ανάμεσα στ’ άλλα σε μεταρρυθμίσεις, με διάλογο, με τους κοινωνικούς εταίρους, στη λειτουργία του δημοσίου,στις αγορές των προϊόντων, στην αγορά εργασίας,που δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ,ποιος θα πληρώσει πάλι για αυτά το μάρμαρο.

Την ίδια ώρα, η ρετσινιά της αναξιοπιστίας, για την διεθνή μας εικόνα, που μας φόρτωσε η… «σεμνή» τέως διακυβέρνηση, που τώρα σφάζεται στο κομματικό της συνέδριο, το έλλειμμα (διψήφιο στα σίγουρα και βάλε), οι ουρές των συμβασιούχων σε Δημόσιο και ΟΤΑ, οι αιχμάλωτοι των stage, μαζί με την εκρηκτική κατάσταση στην αγορά, συμπληρώνουν τα επείγοντα του πολίτη που περιμένει.

Αίσθηση προκαλεί όμως ήδη «συνταγή», που από προχθές ακούγεται στην αγορά, για πλαφόν στα βιβλιάρια επιταγών, που θα δίνουν οι Τράπεζες, στους πελάτες τους , για να περιορισθούν,λέει, με τον τρόπο αυτό, οι ακάλυπτες επιταγές !!

Το ίδιο όμως και η ξαφνική κοινή στάση εκπροσώπων Τραπεζών , σε επιχειρηματικό συμπόσιο, να προβάλουν τις ενστάσεις τους απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για πάγωμα χρεών, διαγραφές, δανειακών υποχρεώσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Μόνο που το μήνυμα της κάλπης , αφορά και τα γκισέ.
ΥΓ: Γιατί ό πελάτης είναι και πολίτης.Και ψήφισε και για αυτό.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 18η Μαΐου στην Ιστορία

Η 18η Μαΐου είναι η 139η ημέρα του δίσεκτου 2024 . Απομένουν 227 ημέρες πριν από την 31η Δεκεμβρίου . 872.  Ο Λουδοβίκος Β' ο Νεότερος σ...