9/10/09

Δεν αλλάζουν οι διοικήσεις των τραπεζών

Τώρα ξέρουν. 3.012.373 ψηφοφόροι διάλεξαν ΠΑΣΟΚ -Citigroup και εταιρική διακυβέρνηση.

Του Σπύρου Χατζάρα


Η Citigroup είχε προβλέψει τον Σεπτέμβριο ότι το Πασοκ εάν κερδίσει τις εκλογές δεν θα άλλαζε τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Τάκη Αράπογλου

Απόψε η «σοσιαλιστική» νέα κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί με σεβασμό στους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης.

«Δεν ζητάμε προς το παρόν παραιτήσεις από τις διοικήσεις των τραπεζών που έχει έλεγχο το Δημόσιο», επεσήμανε υψηλό κυβερνητικό στέλεχος.(Παπακωνσταντίνου)

Στο χρηματιστηριακό ράλι συντελούν και οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι η νέα κυβέρνηση ,στα πλαίσια του σεβασμού της εταιρικής διακυβέρνησης , δεν προτίθεται να αλλάξει τις διοικήσεις των τραπεζών κι άλλων εταιρειών που έχει δικαίωμα ψήφου το Δημόσιο...

Ότι προέβλεψε η Citigroup αυτό και έκαναν

Στις 6 Οκτώβριου η Citigroup χαρακτήρισε «εντυπωσιακή και αναπάντεχη ως προς το μέγεθός της τη νίκη του ΠΑΣΟΚ» και σημείωσε πως «πρόκειται για μία ξεκάθαρη εντολή του λαού», (προς την Citigroup!!!).

Μένουν λοιπόν στην Εθνική ο κ.Τάκης του Ροκφέλερ, με το 1 εκ.Ευρώ. Μένει ο ΤΙΤΟ στην ΔΕΗ, και τα ΕΛΠΕ μένουν στον Λάτση.

Το Πασοκ με την μεγάλη διαφθορά τα έχει βρει και άνοιξε μέτωπο με την μικρή διαφθορά για επικοινωνιακούς λόγους.
Ο κ. Λάτσης ετοιμάζει τη φθεινοπωρινή του επίθεση εναντίον των ελληνικών νοικοκυριών, και προανακοίνωσε μέσω της ΕΣΥΕ τις αυξήσεις του.

Οπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΕΣΥΕ Μανώλης Κοντοπυράκης, με τα σημερινά δεδομένα, ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή τον Οκτώβριο, αναμένεται να είναι αρκετά αυξητικός λόγω των μεγάλων μειώσεων που παρατηρήθηκαν πέρυσι τον Οκτώβρη στην τιμή της βενζίνης (-9,6%) και στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης (-7,7%) κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί φέτος. «Το πετρέλαιο θέρμανσης μάλιστα ενδέχεται να έχει τιμή υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος του Απριλίου του 2009», είπε ο κ. γενικός , ψευδόμενος ασύστολα γιατί το προϊόν «πετρέλαιο θέρμανσης» είναι χρηματηστηριακό και τιμολογείται ξεχωροστά.
Αλλά είπαμε «εταιρική διακυβέρνηση».
ΠΑΜΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...