31/10/09

Ιστορικές παρατηρήσεις για το σχέδιο των νέο-οθωμανών για την Τουρκο-Ελληνική Ομοσπονδία

Του Σπύρου Χατζάρα

Η ιδέα της Ελληνοτουρκικής Αυτοκρατορίας, ήταν πολιτική πρόταση της μεταρρυθμιστικής Στοάς της Κωσταντινουπόλεως , την εποχή που μέγας Διδάσκαλος της, ήταν ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ο Πρεσβύτερος.

Στόχος ήταν η συμμαχία της ορθόδοξης αστικής τάξης, ( Έλληνες και Σλάβοι), με την τουρκική αριστοκρατία, για την απαλλαγή της Αυτοκρατορίας από τον έλεγχο των ντονμέδων και των αδελφών τους «Εβραίων Τραπεζίτων».

Η νέα πολιτική συμμαχία, με τη δημιουργία ενός σύγχρονου ανεξίθρησκου κράτους, με ισότητα των πολιτών απέναντι στο νόμο, και έναν ισχυρό σύγχρονο στρατό, θα αξιοποιούσε τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της αυτοκρατορίας, και θα την επανέφερε, στο κέντρο της παγκόσμιας πολιτικής.

Εκείνη η Στοά, της οποίας «τέκνο» ήταν και ο «μεταρρυθμιστής» Σελίμ Γ΄. (1789-1808 -28 Ιουλίου) δεν είχε σχέσεις εξάρτησης με την Στοά του Λονδίνου, αλλά με αυτήν της Βιέννης που ακόμα βρισκόταν στην σφαίρα του Γερμανικού Τεκτονισμού.
Η ιδέα της Ελληνο-οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν ήταν μακροχρόνιος σχεδιασμός, αλλά μια παραλλαγή, της στιγμής, για την αξιοποίηση της ενθρόνισης του Σελίμ.

Η Στοά της Κωνσταντινούπολης και ο Υψηλάντης , είχαν διαφορετικούς προσανατολισμούς.

Η Στοά της Κωνσταντινούπολης , απέστειλε το 1781 τον Αλέξανδρο Μουρούζη στο Χέρμανσαντ της Τρανσυλβανίας, ( σημερινό Sibiu,) για να μεταφέρει στον Μέγα Διδάσκαλο του νέου Τάγματος του Ναού, πρίγκιπα Ferdinand von Braunschwieg, που συμμετείχε στην ιδρυτική συνάντηση της Στοάς του «Αγίου Ανδρέα» ,την έκκληση των «αδελφών» της Κωνσταντινούπολης ,για την απελευθέρωση των χριστιανών από τους Οθωμανούς, « με τη δύναμη του Ξίφους και της φωτιάς», με την διοργάνωση Σταυροφορίας, από το τάγμα των Ιπποτών του Ναού.
Το 1785 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης υπέβαλλε στον Αυτοκράτορα Ιωσήφ Β΄ της Αυστρίας και στην Αυτοκράτειρα Αικατερίνη Β΄ της Ρωσίας. σχέδιο για την ανεξαρτητοποίηση της Ελλάδας.

Ο Σελίμ, ο Σουλτάνος της Γαλλικής Επανάστασης, και ο οραματιστής του «Τανζιμάτ», κατόπιν σχεδίου των Υψηλαντών και του Αντωνίου Καποδίστρια ,συμμάχησε με την Ρωσία για την δημιουργία της Αυτονόμου Επτανήσου Πολιτείας,. Ο Σελίμ με την βοήθεια των Υψηλαντών προσπάθησε να κυβερνήσει, περιορίζοντας τους εξαρτημένους από τους τραπεζίτες Βεζίρηδες και προσπάθησε να περιορίσει την επιρροή των Γενιτσάρων δημιουργώντας τακτικό στρατό Ευρωπαϊκού τύπου, κατόπιν σχεδίου του Κωνσταντίνου Υψηλάντη.

Οι Ντονμέδες και οι Εβραίοι τραπεζίτες, πρώτα συνωμότησαν κατά του Κωνσταντίνου Υψηλάντη και τον υποχρέωσαν να «δραπετεύσει» στη Ρωσία, και μετά επέβαλαν τον αποκεφαλισμό του Αλεξάνδρου το 1806.
Ο Σελίμ ανατράπηκε από τους ντονμέδες και τους τραπεζίτες το 1807 και δολοφονήθηκε δια στραγγαλισμού μέσα στα ανάκτορα στις 28 Ιουλίου του 1808 στη Κωνσταντινούπολη και το σώμα του ρίφθηκε από τα τείχη της πόλης.
Η Επτάνησος Πολιτεία. παραχωρήθηκε στους Γάλλους (προσωρινά) για να περάσει τελικά στους Άγγλους. Σε λίγο κατεστάλη και η Σερβική επανάσταση την οποία υπέθαλψαν οι Υψηλάνται, και η Στοά της Κωνσταντινούπολης πέρασε στον έλεγχο της Στοάς του Λονδίνου.

Αυτό ήταν και το τέλος της ιδέας της Ελληνο-οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Η ιδέα της ελευθερίας των Ελλήνων πέρασε στην Φιλόγενο Στοά της Κέρκυρας ,που έκανε τελικά την επανάσταση του 21, ενσωματώνοντας τα «ορφανά», του Ιακωβίνου Ρήγα.

Η αναθέρμανση του σχεδίου στις αρχές του 20ο αιώνα, ιδίως μετά το κίνημα των ντονμέδων Νεότουρκων, ανεξάρτητα από το αν βρήκε υποστήριξη και από Έλληνες εθνικιστές όπως ο Ίων Δραγούμης,, είχε σαν στόχο την προώθηση των συμφερόντων του Λονδίνου.

Η μοναδική ευκαιρία γνήσιας επαναφοράς, παρουσιάστηκε, μετά το κίνημα του Κεμάλ, και την ανατροπή του Σουλτάνου, όταν η Ελλάδα θα μπορούσε να καταλάβει την Κωνσταντινούπολη, και να στηρίξει την εξουσία του Σουλτάνου, δημιουργώντας μια συμμαχία με την τουρκική αριστοκρατία κατά των Ντονμέδων .

Αλλά για το λόγο αυτό δολοφονήθηκε ο Δραγούμης.

Η επαναφορά του σχεδίου το 1971 από τις ΗΠΑ, καθώς και σήμερα, με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε, εξυπηρετεί καθαρά τα σχέδια της παγκόσμιας διακυβέρνησης, κατά του ελληνισμού ..

Να μην ξεχνούμε τον Αρχιμήδη

Δος μη πα στώ, και τα γάν κινήσω.

YΓ.Για αυτό, οι Έλληνες, δεν πρέπει να έχουμε πατρίδα!


ΥΓ2. Ο Νεο-οθωμανισμός δεν θα πρέπει να συγχέεται με τον ενδοτισμό, παρ’ ότι ο τελευταίος αποτελεί προϋπόθεσή του.

Ο ενδοτισμός είναι η προϋπόθεσή του, διότι οι Έλληνες θα πρέπει να αποδεχθούν τη «φιλία» με ένα επεκτατικό κράτος που κατέχει την Κύπρο, απειλεί το Αιγαίο και τη Θράκη και υποχρεώνει την Ελλάδα σε έναν εξαντλητικό στρατιωτικό ανταγωνισμό.

Ο νεο-οθωμανισμός όμως προχωράει πάρα πέρα, είναι η επιλογή ενός μέρους των elite της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας για ένταξη σε μία σφαίρα επιρροής που ηγεμονεύεται τουλάχιστον και από την Τουρκία, ως περιφερειακό υποσταθμό ή και «υπερδύναμη» της Νέας Τάξης.

Και αυτό μπορεί να συμβεί διότι η Τουρκία μετατρέπεται σταδιακά σε έναν ισχυρό οικονομικό πόλο ενώ ο επεκτατισμός της δεν είναι πλέον ή μόνο ο παραδοσιακός στρατιωτικός επεκτατισμός, αλλά μεταβάλλεται και σε οικονομικό, πληθυσμιακό, αύριο ακόμα και πολιτισμικό κέντρο.

Δηλαδή, παράλληλα με τη δυτική παρουσία και επικυριαρχία, σταδιακώς αλλά ραγδαία, αναπτύσσονται επιχειρηματικά, οικονομικά, πολιτιστικά και άλλα συμφέροντα που επιθυμούν να προσδέσουν την Ελλάδα στο Τουρκικό άρμα, κάτω από τις ευλογίες και υπό την καθοδήγηση των Αμερικανών.

ΥΓ.3 Εθνική Τράπεζα, ( με την καθοδήγηση της Citigroup), Kόκαλης, κλπ,κλπ, κλπ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aντιράτσιστικές Κλανιες Για Το Κινητο Σου!

(6e/1') Οι Πιο Αξεχαστες Αντιφα Κλανιες Προσοχη: Προσεξε Τη Μυρωδια...

FreeRingtoneslink.com/Klanies

Ανώνυμος είπε...

Ο Νεο-οθωμανισμός δεν πρέπει να συγχέεται με τον ενδοτισμό, παρ’ ότι ο τελευταίος αποτελεί προϋπόθεσή του.
Ο ενδοτισμός είναι η προϋπόθεσή του, διότι οι Έλληνες θα πρέπει να αποδεχθούν τη «φιλία» με ένα επεκτατικό κράτος που κατέχει την Κύπρο, απειλεί το Αιγαίο και τη Θράκη και υποχρεώνει την Ελλάδα σε έναν εξαντλητικό στρατιωτικό ανταγωνισμό.
Ο νεο-οθωμανισμός όμως προχωράει πάρα πέρα, είναι η επιλογή ενός μέρους των elite της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας για ένταξη σε μία σφαίρα επιρροής που ηγεμονεύεται τουλάχιστον και από την Τουρκία, ως περιφερειακό υποσταθμό ή και «υπερδύναμη» της Νέας Τάξης.
Και αυτό μπορεί να συμβεί διότι η Τουρκία μετατρέπεται σταδιακά σε έναν ισχυρό οικονομικό πόλο ενώ ο επεκτατισμός της δεν είναι πλέον ή μόνο ο παραδοσιακός στρατιωτικός επεκτατισμός, αλλά μεταβάλλεται και σε οικονομικό, πληθυσμιακό, αύριο ακόμα και πολιτισμικό κέντρο. Δηλαδή, παράλληλα με τη δυτική παρουσία και επικυριαρχία, σταδιακώς αλλά ραγδαία, αναπτύσσονται επιχειρηματικά, οικονομικά, πολιτιστικά και άλλα συμφέροντα που επιθυμούν να προσδέσουν την Ελλάδα στο Τουρκικό άρμα, κάτω από τις ευλογίες και υπό την καθοδήγηση των Αμερικανών.

22 Νοεμβρίου 1940. 26η ημέρα του Ελληνοϊταλικου πολέμου. «Πήραμε την Κορυτσά»!!! Σε όλη την Ελλάδα χτυπούσαν οι καμπάνες

Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς στις 22 Νοεμβρίου 1940 με ραδιοφωνικό του διάγγελμα απάντησε στον λόγο του Μουσολίνι, που   απειλούσε να τσα...